IZVORNA PORUKA: BubaMira
Pokušavam da kažem poentu - 99 procenata ljudi neće raditi na verski praznike ne zato što poštuju taj praznik nego iz straha da im se ne bi nešto loše desilo !!! To je poenta , strah !!! Plašimo se da će nas taj isto Bog kazniti ! I meni to nije jasno ...
Bubo, ovo si skroz u pravu. Ovo nije vera. Sve sto cine ljudi, rade da ih ne bi Bog kaznio. A, ja smatam da Bog nije takav. nego, smo mi takvi koji stalno cekamo neku nagradu ili ako nesto pogresno uradimo odmah kazemo "jao, sad ce Bog da me kazni. Lose je kad se vezujemo za zakone. To rade jevreji. A, mi smo hriscani.
A, pravo proslavljanje praznika je odlazak na Liturgiju, a ne sedeti kod kuce skrstenih ruku i kao slavimo praznik. Mislim da svetima vise ovo od koristi. Iks puta sam videla kako u manastiru rade na praznik. Postavila sm pitanje i rekli su mi da neki poslovi veci nece da rade, ali tipa nahraniti stoku..ili nesto uraditi po basti to se mora. Ali oni su proslavili tako sto su se molili Bogu..
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 24.7.2010 16:05:19 >