writing-img

Skrining sluha

clock-img

14.09.2011, 09:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34387

Da li je neko radio?
Mirjanica mi kaže da bi to trebali da bebama rade u porodilištu ali iz nekog razloga to ne čine i da je najbolje privatno odraditi.
Da li ste vodile svoje bebe? Kako to uopšte izgleda?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

14.09.2011, 09:09

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ja nisam i niko mi nije rekao da treba.

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

14.09.2011, 09:11

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

To se u gradskoj bolnici radilo uvek po rodjenju, ali kad se Luka rodio iz nekog razloga, tipa tehnickih problema, kvara aparata ili sl, nisu radili bebama. Meni je bas bilo krivo sto mu to nisu uradili i brinula sam da li je sve ok, da li cuje...ali vremenom vidis da ti beba cuje, bogu hvala i milslim da ako sve izgleda ok, ako beba reaguje na tvoj glas i sl nema potrebe za dodatnim pregledima i cimanjem po bolnicama. Moj stav

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

14.09.2011, 09:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34387

Jeco, to i ja mislim. Marko reaguje na glas, zvukove, okrene se kad mu pričam, valjda je to ok. Ja nisam uopšte znala da bi to trebali da im rade a u otpusnoj listi ništa ne piše.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

14.09.2011, 09:21

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ja za to prvi put čujem user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

14.09.2011, 09:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34387

Alexx, ni ja ne bih znala da mi devojka nije rekla. 

clock-img

14.09.2011, 09:26

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

KLIK

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

14.09.2011, 09:29

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Nama su na izlasku iz porodilista rekli da skrining nije uradjen jer trenutno ne radi aparat ali da dodjemo za dve nedelje da uradimo ambulantno. Mi nismo isli jer nam je bilo ocigledno da beba reaguje na zvuke. Pise i na otpusnoj listi da nije uradjen. 

clock-img

14.09.2011, 09:33

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Pa logično da nisam čula, kad ga rade samo u Zvezdari user posted image (tako piše na onom linku)

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

14.09.2011, 09:39

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Rade i u Visegradskoj kad im radi aparat. Kad smo mi bili u porodilistu, nije im radio.

clock-img

14.09.2011, 09:43

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jadno moje dijete šta je sve propustilouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.09.2011, 09:45

clock-img

minna

pencil-img

3196

IZVORNA PORUKA: minavb

Rade i u Visegradskoj kad im radi aparat. Kad smo mi bili u porodilistu, nije im radio.

Da rade, nama je na otpusnoj listi pisalo - skrining sluha prosao

clock-img

14.09.2011, 11:40

clock-img

Anoniman

Na otpusnoj ne piše ništa (ni za jednog), niko nije spominjao, nismo radili.

Pričala sam sa Choopa-om u jednom momentu na tu temu, pa smo lupale zvečkama deci oko glave user posted image , jer se ona tripovala da joj beba ne čuje. Ni moja ni njena beba se nisu okretale uvek ka zvuku, ali po izrazu lica vidiš da čuje.

clock-img

14.09.2011, 13:44

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

To se u Srbiji zove "skrining" ??? O svasta... Nemamo neke nase reci za to? Ubedjena sam da kad sam ja isla na taj audio test da se zvao drugacije a ne SKRINING, kao sto vidim zove se TEST SLUHA.

Evo kako izgleda - video :

klik

klikni za tekst

clock-img

14.09.2011, 13:45

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Mojoj bebi su radili test sluha ili ajde da budem precizna "hearing screening test" kako ga ovde zovu. To je bila opcija koju su nam pominjali u skolici, ako roditelji izaberu, radili su to.

clock-img

14.09.2011, 13:53

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Jadno moje dijete šta je sve propustilouser posted image

user posted image user posted image user posted image
i moje!user posted image

clock-img

14.09.2011, 13:57

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Anci u pravu si da bi trebali da rade u bolnicama-koliko sam razumela vukosavu da su nju pitali da li hoce, a u drzavi u SAD gde ja zivim, uopste ne pitaju, nego je deo testiranja novorodjenca, kao i "skrinig" na preko 30tak urodjenih bolesti metabolizma.  

clock-img

14.09.2011, 14:04

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

Meni je u bolnici rečeno da aparat ne radi i da proverimo tako što ćemo joj praviti zvuke oko glave pa ako se okreće onda je sluh ok.
A dr je na prvoj kontroli lupkala o sto da proveri sluh.

clock-img

14.09.2011, 14:07

clock-img

Anoniman

Milici su u bolnici to odradili, saznala sam na otpustu... 

clock-img

14.09.2011, 15:48

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Ovdje se to radi drugi dan po rodjenju i u slucaju da nije uspjesan,moras da vodis bebu kod specijaliste na dodatne testove.Ne mora automatski da znaci da beba ne cuje,posto su ti aparati jako osjetljivi,cak i plodova voda ili sl moze da pokaze los rezultat.I naravno-ne znaci da beba apsolutno ne cuje vec moze pokazati i da beba ne cuje odredjene glasove koji kasnije mogu uticati na razvoj govora.Meni obojici nisu uspijeli ti prvi testovi,nset_ala sam se sa I. kao ludak,jer nije htio da spava i bude miran kod testiranja pa rezultati nisu bili validni.Klinac mi se ne plasi doktora,ali ovamo je histerisao jer obimni test traje sat i pol,i za bebu je malo naporan(imao je vec 6 mjeseci).Ovaj za novorodjencad je -ubaci im se bubica u uho dok spavaju i za minuticu se uradi provjera. Znam da je u Hrvatskoj sad test obavezan po rodjenju
ps-ako hocete to privatno uraditi,najbolje je da ga zakazete do 3 mjeseca,kad vise spavaju.Ne vodite odmornu bebu,idealno bi bilo da nije podojena oko 2 h i da se onda nahrani i zaspi...

< Poruku je uredio Brand new mama -- 14.9.2011 15:50:50 >

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

14.09.2011, 15:58

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

E ja sam mom Relji palila onu malo ,ne tako bucnu AKU  busilicu u sobiuser posted image ,jer mi je nekako uvek bio ,kao da necuje nista ,a u stvari čovek je spavao.Ali sta ces briga je briga,user posted image

clock-img

14.09.2011, 16:08

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

ma mi smo na kraju trebali da uradimo test pod narkozom-tu sam stala.Kao-nije da ne cuje nego da vidimo jos i ovo.Izgovara skoro sve glasove

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

14.09.2011, 21:34

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Radili su malom u Visegradsko, pa je prvi nalaz na levom uhu bio..da nazovem negativan, a onda su ponovili 15 min kasnije i sve je bilo ok, a razlog sto je prethodni bio negativan :beba je spavala na levoj strani i radjeno mu je cim se probudio.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

26.09.2011, 03:02

clock-img

Anoniman

Mi smo radili pre 10ak dana privatno, u Čačku. Sve traje manje od 3 minuta, koštalo nas je 800 dinara. Čika doca joj je prislonio sondicu na jedno uvo, očitao, kaže u redi, ondsa na drugo, i drugo u redu. Onda joj je otoskopom pregledao uši, zatim nos i grlo i za manje od 3 minuta smo bile gotove...

Nije skupo, nije mučno a mnogo znači da znate da je sve ok, posebno ako postoje genetske predispozicije za tu vrsu problema (moj tata je nagluv i to je nasledni problem)

clock-img

02.04.2012, 13:22

clock-img

JellK

pencil-img

439

Devojke kako da proverim da li su nam u porodilistu uradili ovaj test?
Niko nam nije rekao za to,naravo tu je RR user posted image