Nisam mislila na posteljinu,mada njihova je u stanju raspadanja...ja recimo prvi dan nisam imala jastucnicu uopste,jednostavno,nemaju...drugo jutro dali su mi improvizovanu,napravljenu od neke ogromne kosulje
...Ponesi sve sto ti treba za tebe,higijenu,toalet papir obavezno,bar tri paketa ulozaka,njih trosis na pocetku najvise za bebu pmpers,maramice,ja sam nosila i dve benkice i zekicu i dobro su mi dosle,jer su one tamo ogromne,a mi smo se bas malecki rodili(2.900)pa nam je sve bilo ooogromnoo..I naravno,hrana je uzas,ali,to ce ti vec donositi...Sto se indukcije tice,meni je od termina proslo sedam dana,svaki drugi sam isla na kontrolu(ctg,pregled)i na tim kontrolama oni na pregledu rucno pokrenu grlic da pocne da se otvara...Tako sam ja sedmog dana na kontroli,bez nekih znacajnih kontrakcija bila otvorena skoro 4 prsta
veruj mi ,pojma nisam imala...odmah su me prebacili u porodiliste i prikljucili na indukciju,poprilicno jaku..posle sat su krenuli bolovi,jaki ali s obzirom da se bebac rodio vec sat posle toga...izdrzi se..Sve zavisi od starosti posteljice,stanja plodove vode...koliko ce pustati i dati mogucnost da krene sam porodjaj..ako je sve ok,samnom je bila zena kojoj je proslo 10 dana,ali ciklusi su joj produzeni a ne na 28 dana...i sve je bilo ok.