cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Omiljena serija

clock-img

06.09.2024, 11:46

clock-img

dunja RR

pencil-img

30405

Super što ima i u video klubu user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

19.09.2024, 18:16

clock-img

dunja RR

pencil-img

30405

Da li neko gleda Bay of Fire (Hrvati preveli Mystery Bay)? Odlična, potpuno luda serija! user posted image

Ja sam je prvo našla na HRT-u, posle videh da je krenula i na nekom kanalu sa serijama, da li pickbox ili slično, ali nastavila da je gledam na HRT, ide svako veče.

I Serengeti naravno, krenula je nova sezona.

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.9.2024 23:27:59 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

20.09.2024, 09:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34325

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Iv da skrbništvo..puno reči su oni "izmislili" novih u želji da se distanciraju od srpsko(-hrvatskog), ja ćesto prevodim tekstove sa hrvatskog, pa mi to sad već normalno :)

Koliko se sećam, skrbnik/skrbništvo nije nova reč. Od kada znam za sebe znam i za taj izraz a rođena sam i živela u Hr.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.9.2024 9:38:08 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.09.2024, 10:35

clock-img

dunja RR

pencil-img

30405

Skrb je stara reč (čak mislim da je slovenačka, ima i kod njih kada im prevodim tekstove), ali moguće da su i u hr koristili ranije starateljstvo, nekako mi skrbništvo deluje rogobatno i na silu izvedeno (i što više razmišljam, više liči na slovenački, njihove reči su često takve), na prvu mi se učinilo da je na to Iv mislila. 

< Poruku je uredio dunja RR -- 20.9.2024 11:01:27 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

20.09.2024, 11:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34325

Mislim da nije slovenačka reč ali ko zna, nisam istraživala poreklo. Baš sam pitala tatu i on kaže da se koristila reč skrb i kada je on bio dete.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.09.2024, 11:40

clock-img

dunja RR

pencil-img

30405

Ja mislim da su oni krenuli sa izmenom jezika mnoogo pre ovog poslednjeg rata, a da su posle rata samo imali najviše inspiracije ;) jer imaju stvarno "zanimljive" nove reči.

Ali meni ne smeta, gledam njihove serije često, a posebno dokumentarne emisije koje su savršeno urađene uvek, sa predivnom naracijom, mi to nemamo na našoj TV.

Ali nevezano za to, piše da je skrb slovenska reč, i da je svi koriste, i Slovenci, Hrvati, moguće da smo i mi nekad.

Skrbništvo Slovenci kažu KLIK
Znam da često naletim u slovenačkim tekstovima na tu reč.

< Poruku je uredio dunja RR -- 20.9.2024 12:02:31 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

20.09.2024, 11:50

clock-img

dunja RR

pencil-img

30405

I samo da dodam, odlična je muzika, posebno u najavnoj špici user posted image

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da li neko gleda Bay of Fire (Hrvati preveli Mystery Bay)? Odlična, potpuno luda serija! user posted image

Ja sam je prvo našla na HRT-u, posle videh da je krenula i na nekom kanalu sa serijama, da li pickbox ili slično, ali nastavila da je gledam na HRT, ide svako veče.

I Serengeti naravno, krenula je nova sezona.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir