Izgleda otprilike ovako: dr me izmjerila, utvrdila koliki postotak masti u mom organizmu čine masti, a iz nalaza je vidjela da nemam dovoljno fozičke aktivnosti i da dnevno unosim oko 2500 kalorija dnevno. Rekla mi je da moram da smanjim na 1640, da ne budem gladna, pošto imam migrenu. Onda mi je napisala na jednom papiru koliko čega smijem da jedem u toku dana ili sedmice. Dakle, tri obroka, dvije užine. Smjela sam da pojedem 180 g crnog hljeba ili pola crne kifle ili zemičke ili oko 100g kuvane integralne riže ili integralne tjestenine; 2 * 250 ml jogurta ili mlijeka do 1% mm, 30 g sira do 5 % mm; svaki dan 150 g mesa - 3 x sedmično bijelo meso bez kožice, 2 x bijelu ribu, 2 x junetinu od buta, ja sam smjela i jednom sedmično da jedem svinjetinu (ali neki dio koji nije mastan, npr. krmenadla); povrće - 250 g termički obrađenog, 250 g svježeg (uz meso se obavezno jede svježe zbog nekog procesa koji se odvija u organizmu, ne znam baš da objasnim, pa da ne lupam); 300 g voća u toku dana - podijeliš na 2 užine, malo maslinovog ulja ili 2 kašičice margarina light. Što se tiče krompira, graška, boranije - samo 250 g u toku sedmice, nebitno da li odjednom ili da rasporediš na više dana, dva tanjira pasulja, ali bez suvog mesa i zaprške, dvoje tvrdo kuvanih jaja i još tri bjelanceta. Slatko smiješ da jedeš samo ako si fizički aktivan i to: 3 kockice crne čokolade ili voćni kolač normalne veličine ili pola šolje pudinga, tj. oko 4 kašike šećera dnevno. Jedna kafa na dan, jedna šolja zelenog čaja, a ostale čajeve smiješ koliko hoćeš. Mora se unijeti oko 2,5 l tečnosti dnevno, od toga 8 čaša vode, ostalo može u čaju, kafi, čorbicama... Ne smiješ da jedeš prženo, pečeno, pohovano, soseve, majonezu, pavlaku, suvo i koštunjavo voće i sl. Dakle, sve mora biti kuvano, dinstano, s roštilja, može meso sa ražnja, pečeno u foliji. Morala sam da doručkujem čim ustanem, tj. u roku od sat vremena, pa tek onda da pijem kafu. Razmaci između obroka (glavnih) su 3,5 do 4 sata.
Dobila sam i ja prijedlog jelovnika, ali nisam mogla ništa da iskoristim, jer mi je sve to izgledalo fuj, pa sam sama sebi smišljala šta da pravim, a i dr mi je rekla da bi to trebalo samo da mi da ideju, da ipak moram da se držim onog što mi je ona odredila, lično za mene, jer ni količine nisu iste. Nisam bila gladna, naprotiv, ja sam još smanjila količine, npr. hljeba, jer ga nikad nisam nešto puno jela. A ostalo sam raspoređivala prema obrocima. Npr. doručkovala sam pahuljice (zobene, ječmene i sjeme lana) s jogurtom, jer mi je to najbrže zbog bebe. Trebala sam tri supene kašike, s 250 ml jogurta, ali jela sam pola od toga, je rmi je ružno. Kupila sam steper u prodavnici polovne robe i počela da vježbam redovno, jer mi je dr rekla da ću bez vježbanja gubiti i mišićnu masu, a da idem 2 puta sedmično na fitnes i sl. nije mi dovoljno. Vjerovatno sam nešto izostavila, ali to je otprilike to. Sad kad sam ušla u normalu rekla mi je da povećam unos kalorija i da samo pazim da se ne udebljam više od 1 kg, čim krenem da se debljam odmah moram to da skidam, jer nije dobro da se prave velike oscilacije.