cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Srednja škola

clock-img

30.07.2025, 15:01

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19024

Peace, Luka polagao prijemni na 2 fakulteta? 

clock-img

30.07.2025, 17:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

Bravo za momke, Peace! I treba da budeš ponosna! user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.07.2025, 17:36

clock-img

flamingos

pencil-img

25548

Super!Bravo za decu,mamin ponos.Moje dete je upisalo gimnaziju,društveno-jezički smer i presrećna je.Generalno,obožava jezike.

clock-img

31.07.2025, 08:39

clock-img

Peace*

pencil-img

4891

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Peace, Luka polagao prijemni na 2 fakulteta? 

Ne.
Na FTN se pravi lista - 5 želja.
Recimo, Lukinih svih 5 žela je bio isti prijemni: matematika P1 (sva matematika učena do sada, najobimnija).
Za neke druge smerove postojale su manje obimne matematike P3, P4... + testovi sklonosti u zavisnosti od smera.
P1 je pokrivao i ostale matematike, a mogao si da polažeš i jedno i drugo, pa se gleda gde si osvojio najviše bodova.

Lste se prave tako što te rangiraju redoslednom želja.
Rangiraju te do prvog budžeta.
Ako si po prvoj želji upao na budžet - upisuješ.
U svim ostalim varijantama dolaziš na prozivku i nudi ti se da biraš prvo samofinansiranje ili prvi budžet.
Npr, on ide danas, ako odustane tih 150 ispred njega na prvoj želji, nudiće mu se samofinansiranje po prvoj želji ili budžet na drugoj.
Kada on izabere, briše se sa spiska kojinije prihvatio, i cela lsta se pomera.
Kažu da su prozivke jako živa stvar i da se liste suludo pomeraju, da su se neki pomerili sa "nisam ni na samofin, a upisao sam budžet".

KONKURS

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!