RE: MPR (MMR) vakcina (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Maslacak15 -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 9:07:20)

Dobro jutro,

Evo jos jednog pokusaja da argumentima razuverim neverne Tome koji je verovatno iluzoran ali sta cu kad sam po prirodi uporni optimista. [sm=smiley36.gif]. Sama Sanchy koja je vrlo skepticna i mnoge stvari dovodi u pitanje, sto je njeno pravo je vise puta konstatovala da su u Japanu prestali da daju trostruku vakcinu MMR kao koktel pocetkom devedesetih. Daju se iskljucivo individualne vakcine. Time je Japan postao idealni eksperiment razvijene zemlje gde se moze posmatrati ucestalog autizma u odsustvu vakcinacije MMR om. I pogodite sta se desilo ???? [sm=smiley36.gif] Autizam i dalje raste !! Isti fenomen kao sirom planete. Evo vam link

http://www.medicine.ox.ac.uk/bandolier/booth/vaccines/nommr.html

Autizam je realni medicinski problem, njegov porast je zabrinjavajuc i vrlo misteriozan. Ja ne znam sta porast izazova i to je tema za vrlo ozbiljnu strucnu i naucnu raspravu. Ali nema veze sa MMR vakcinom. Niti MMR vakcina utice na propricavanje i prohodavanje. I nema razloga rizikovati decije zdravlje zbog teorija zavere.




superm -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 9:42:03)

izgleda da se nisam lepo izrazila ili me ne razumete. Dakle, dobila sam info od eminentne osobe da treba sacekati, naravno ne citavu vecnost, da dete SAZRI. I fizicki i mentalno. Mislim da dete TREBA da primi MMR vakcinu ali u odgovarajuce vreme.




Maslacak15 -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 9:56:10)

izvini supermam uz duzno postovanje, ne znam ko ti je izvor informacija ali jednostavno nije tacno. Bezbednije je da deca prime MMR vakcinu izmedju 12 i 15 meseci nego izmedju 16 i 23 meseca. Odlaganje samo povecava ucestalost losi reakcija visoke temperature itd

"The researchers found, however, that delaying the MMR vaccination only made the situation worse. Seizures were twice as likely in children who received the first dose between 16 and 23 months versus those who were immunized between 12 and 15 months. The occurence of fevers was also significantly elevated by waiting."





Olga75 -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 9:58:59)

dete treba da primi MMR pre nego sto krene u kolektiv i realno se poveca opasnost od moguce infekcije
a puno dece krece u kolektiv sa godinu dana i malo vise




Misha i Ljisha -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 13:52:55)

ja bih lagala kad bih rekla da se nisam zabrinula oko svega,da zlo bude vece ona emisija ZENE je bila taman jedan dan nakon vakcine. Dodatno me jos istraumirali. Ali ja smatram da danas mozes sve dovesti u vezu s cim god hoces. Statistika je zlo, sve pokaze a ne kaze nista. A bilo kakva statistika o autizmu i njegovom porastu nije nesto merodavna. amiši kao nemaju autisticnu decu, ali brate mili oni cak i svoju odecu prave, zive izolovani, nema izduvnih gasova, nema struje niceg. Pa ni nasi baba i deda nisu znali da autizam postoji. A vakcine su mnogo duze u upotrebi nego sto mi mislimo. Hocu reci, sve zavisi od nacina zivota. evo npr moj tata je prosle godine morao da prska bagrem da BAGREM jer su ga napale lisne vasi. Rekao je da za svojih 60 i kusur godina to nikad nije video. Priroda je odlepila. Bolje je ipak vakcinisati nego nevakcinisati. Ja sam isla tom logikom. I opet se ponavljam cik idite u neku Africku zemlju na odmor a da se prethodno niste vakcinisali. To je isto to.




Janncica -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 13:54:25)

Zene,je l temperatura posle vakcine ili bilo kakva reakcija moze da bude odmah ili kako? Nesto sam,cini mi se,nekad nedgde procitala da valjda do 3 nedelje moze da bude reakcija(temp,osip,oticanje zlezda na vratu).
J mi nije ama bas nikakvu reakciju imala,sem sto joj je bila malo natekla rukica,a S je primio u utorak i nista. Ni ne boli ga na dodir.




Peace* -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 13:58:39)

Posle MMR uglavnom simptomi idu 10-14 dana posle primanja.
Luka je npr simptome prehlade imao već u prvoj nedelji nakon primanja (ali revakcine). Kod redovne vakcine, ni jedan nije imao ozbiljne simptome. Luka je 10 dana posle kašljao i curio mu nos, a Marku malo otekle žlezde na vratu.




Olga75 -> RE: MPR (MMR) vakcina (30.5.2014 14:00:14)

posle MMR se moze javiti temperatura ali kasnije , nakon nekih deset_ak dana , mze se javiti i osip i otok parotidnih zlezda kao nezeljena reakcija na MMR
u principu nezeljene reakcije na MMR se javljaju u onom periodu koji bi bio period inkubacije bolestine




Janncica -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.7.2014 18:02:15)

S je primio mmr pre mesec i koji dan. Danas vidim da mu je mesto uboda crveno. kao kad ujede komarac. Zvala sam halo bebu.Kazu da sutra odem do dz da dr pogleda i evidentira.Da ne diram i ne mazem.A reakcija se javlja od 7 do 15 dana i da u svakom slucaju odem kod dr.
Je l nekome bilo ovako.Do sad se nije ni videlo gde je data vakcina.Zasto sad?




mali_mis -> RE: MPR (MMR) vakcina (16.7.2014 13:13:23)

A. je primio mmr pre 8 dana, nije plakao za divno cudo...sad cekamo da vidimo oce li biti reakcija.
Izgleda da je neka nestasica vakcine, kad smo je primali, ostale su jos 2.




majared -> RE: MPR (MMR) vakcina (29.7.2014 13:40:12)

Malisa je danas primio mmr. Drao se kao magarac, doduse najmanje za vakcinu, krenuo je kada su ga merili, pa kod doktorke i zavrsio sa vakcinom




mali_mis -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.9.2014 13:43:51)

Mi smo imali reakciju u vidu osipa, i to je trajalo nekih par dana, i povuklo se.




serpica -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.9.2014 13:59:54)

ja vam nisam ovde pisala svoje iskustvo od pre 20.tak dana sa nasim pedijatrom u vezi MMR-a. Dete je pregledao i rekao mi je da je zdrav( zavrsili smo sa antibiotikom pre toga par dana) i da primimo MMR.Zamolila sam ga da odlozimo bar za koji mesec jer bebac ne hoda,ne puzi,ne ustaje i ne stoji,uz to jos mu nisam uvela belanac,pa sam htela da malo odlozimo vakcinu dok ne ojaca i mentalno i fizicki i da pre toga uradimo krvnu sliku cisto da budem mirna. On je poceo da vice na mene kao lud,da to sto dete ne hoda i ne jede belanac nema nikakve veze sa MMR-om,poceo je da vice kako cu da platim kaznu od 50000din i gurnuo mi karton pod nos da potpisem da odbijam vakcinu.[sm=zmeden.gif]
Rekla sam mu mirno da ja ne odbijam vakcinu nego samo hocu da je maloo odlozimo jer nekako mislim da jos uvek nije spreman,maltene me isterao iz ordinacije uz pretnju da cu dobiti sudski poziv.To je sve bilo u petak,bebac je vec u nedelju na noc dobio takav osip po celom telu,i opet temp visoku,odvela sam ga u hitnu oni su nas uputili na kliniku ali sam ja zvala drugu dr koja je naredila hitnu kks i urin.Kad su stigli rezultati Leukociti su bili 19 CRP 16 bakterijska infekcija.Opet antibiotik. Pitao me je dezurni dr u hitnoj: "ko je ovom detetu hteo da da MMR"?
Sta da vam kazem,osecala sam da ne treba da mu dam MMR jos uvek i sva sreca pa sam odbila da je primio ko zna kako bi se zavrsilo sve.A majmunu je bilo tesko da mi da uput da uradim kks pre MMR-a.Odmah sam prebacila kartone kod druge dr ovog vise necu ni da vidim.A lecio mi je decu 10god i slepo sam mu verovala.




Torbica -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.9.2014 14:05:26)

[sm=smiley35.gif] Jel to onaj isti sto je hteo da vam proda Prevenar sa dozom gratis?![sm=hudicek1.gif]




Modessty -> RE: MPR (MMR) vakcina (2.9.2014 14:07:33)

ja sam jednom nabasala na tog dr i došlo mi da ga bijem! ako si ga promenila!

Nama pedijatrica rekla još za Danila nikako MMr pre godinu i po




Rosita -> RE: MPR (MMR) vakcina (3.9.2014 12:22:40)

Boze, Serpice, kakav idiot kad moram tako da se izrazim, pa ja bih to streljala, sram ga i stid bilo!!!

Mmr se svakako prima kod nas izmedju 13. i 15. meseca te ne moze dr nista ako hoce do 15og npr. da odlozis.

Mi jos nismo primili, hteli smo najpre da prodje test opterecenja mlekom/ nije dobro prosao, pa je imao virus, pa je dosao red na polazak u vrtic i cetvrtu dozu pentaxim. Izvadimo kks, leukociti 17, normalno je do 16. Moje dete ima vec duze povisene limfocite a smanjene granulocite na sta nam je hematolog rekao da je to jos uvek sve normalno za uzrast. Dr ipak nije dao pentaxim vec je rekao za tri nedelje opet kks pa cemo pentaxim a mmr kasnije, nije nas nista pritiskao.




serpica -> RE: MPR (MMR) vakcina (3.9.2014 15:49:15)


IZVORNA PORUKA: Torbica

[sm=smiley35.gif] Jel to onaj isti sto je hteo da vam proda Prevenar sa dozom gratis?![sm=hudicek1.gif]




Taj isti [sm=hudicek1.gif] jos ako se uverim u neke stvari idem pravo u lekarsku komoru.




Torbica -> RE: MPR (MMR) vakcina (3.9.2014 20:49:05)

Sa punim pravom!




ivannna -> RE: MPR (MMR) vakcina (4.9.2014 14:45:37)

Kaca je primila MMR i dobila reakciju kakvu 2 doktorke nisu videle ni jednom za njihovih 20 godina rada,bukvalno su joj se ivica vilice i vrat spojili,dobila je zausku iz te vakcine,sreca samo na jednoj strani,i temperaturu,morali su da je zavedu na nekom spisku u domu zdravlja ( baka ju je vodila u dom zdravlja jer smo mi bili na poslu kada je buknulo) 
za 3,4 dana otok je splasnuo i  temperatura prosla...
ne znam da li ce takva reakcija biti i kod druge doze pred skolu i da li moze da bude oslobodjena zbog reakcije...




Anarunika -> RE: MPR (MMR) vakcina (10.9.2014 17:33:11)

Iskustva sa vakcinacijama moje dece su , da kažem, dobra. Nisu imali nikakve teške reakcije, primili su sve što ide po redu, Prevenar koji nije obavezan. Do sve ove fame sa vakcinama i farmaceutskom mafijom nisam nikada sumnjala u ispravnost vakcinacije. Ali moram priznati da me sve ove priče malo zbunjuju, pa bih volela da čujem šta zapravo misle majke sa ovog foruma, koje su po profesiji lekari ? Da li je vakcinacija dobra ili ne?
Da li ste vi vakcinisale svoju decu? I šta biste preporučile u vezi ove teme?




Torbica -> RE: MPR (MMR) vakcina (10.9.2014 22:26:31)

Ima tema o tome, pisale smo. Mislim da se zove Bojkot vakcinacije.
Ja sam stara skola, da za vakcine ove obavezne, jedino ne kada postoji medicinska indikacija.




Klarita -> RE: MPR (MMR) vakcina (11.9.2014 1:13:02)

Vidite OVO

Slazem se sa Torbi oko vakcinacije, a eto opet sam u grcu oko MMR-a.

Serpi, no coment[sm=hudicek1.gif] sad sam videla. Lekarska komora, nego sta, masa dobrih lekara dzedzi po birou i farmaceutskim kucama, a on isfrustriran neka ode malo na drugo mesto, ali bez licenece [sm=zz_poop.gif]




Peace* -> RE: MPR (MMR) vakcina (11.9.2014 9:13:40)

A OVO?




Torbica -> RE: MPR (MMR) vakcina (11.9.2014 10:23:06)


IZVORNA PORUKA: Torbica

Serpice, koliko ja znam, vise se ne daje Torlakova nego uvozna vakcina. Kod mene je opcija Priorix, mislim da je Glaxo u pitanju. Isto kao i sa Pentaxim/Infanrix u odnosu na drzavnu.
Ja se ne uklapam skroz, mada bih volela... Cerka mi je super prosla sa MMR vakcinom, imala je temperaturu i otok zlezda par dana a decaci nisu jos dobili. Pisala sam vec.. Djole zbog potencijalnog razbuktavanja herpesa, jer je ziva vakcina pa se ne moze predvideti kako bi odreagovao sto je i imunolog potvrdio, a ovaj mali ne jos, kako rece pedijatar. Pa sad, ja nju slusam, imam debele razloge da joj verujem, ali deci dajem samo uvozne vakcine.
Nadam se da cu pisati uskoro da su decaci dobili i ovo cudo. [sm=smiley1.gif] Ne verujem u teorije zavere...

Neki dan sam na FB videla da je negde u SAD epidemija morbila cini mi se.... uzasne slike i video snimci..

Da se samocitiram i dodam - treba imati jako dobrog pedijatra i puno poverenje u njega!




Klarita -> RE: MPR (MMR) vakcina (11.9.2014 10:30:22)

Ja samo da dodam da nisam protiv MMR-a, no imamo slucaj u porodici da je dete primilo MMR i kasnije postalo autisticno, te s toga sam bila u grcu kad je K trebala da primi i primila. Konsultovali smo sve dr-e koje znamo i primila je. Ja sam malko bila pod bensendinom par dana pre i posle, ali prodje. Nije imala nikakvu reakciju, ali nikakvu, hvala Bogu.Sad cu tako biti pod terapijom i N kad terba da primi.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>