RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

imperial -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 19:24:26)

Hvala svima koji glasaju za nas,na kraju krajeva igramo se,sve je to super[sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 19:27:54)

Da baš taj osećaj da moram odmah u wc da više ne znam da li se kontrakcije jave što je puna bešika ili mi se posle njih pripiški, ali ok je kod mene, još uvek su na par dnevno, valjda tako mora.
Jeltje razumem te skroz i mene hvata panika jer mm ne radi, svakog dana čekamo da počne al opet treba nam bar nekoliko plata da nešto uštedimo, a vreme prolazi. Al opet znam da ćemo se snaći, ne vredi se nervirati [sm=smiley2.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 21:30:46)

Ja nisam sigurna da li sam oset_ila kontrakcije. Čitam sada to za bešiku .. meni se desi ujutru, a i preko dana, kada leškarim, pa ne oset_im odmah da je puna bešika, da krenu neke vibracije u vagini ili mokraćnom kanalu (ne mogu tačno da lociram), i moram odmah da trčim da piškam.

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 21:42:46)

I ja vas citam i bas razmisljam. Cak mislim da nemam, tj. ne oset_im te kontrakcije. Imam dve bebe, oset_im jednu dole, izgleda da se poprecila i kad mrdne, letim u WC. Par puta mi se stezao stomak, ali to je trajalo po citav dan. Bas mi se desilo to kad sam bila na zadnjem UZ i pitam dr jesu li kontrakcije. Ona kaze da nisu nego se tako beba namestila pa zateze oko pupka. I sad mi se to desava ali tacno tu oset_im pokrete bebe. Bice, ipak, da ja jos ne znam sta su kontrakcije.
Jole, prijo (ako ti oprostim [sm=jezicek.gif]) ti se bas pripremas ranije. Videces kako je to nepotrebno mozda, sve dodje na svoje kad mu dodje vreme. Dok sam lezala na patologiji, odlazila sam u poset_u zenama koje se porode. Tamo nemas bukvalno gde stvari da ostavis, torba ti se prlja ispod kreveta, u njoj ti sve onako ispreturano. Bolje spremi neku staru koje ti nece biti zao nego da sve lickas, spavacica ti ne treba, jer prljas i menjas njihove, obavezno plasticne papuce da mozes u njima na tusiranje...

lesica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 21:59:35)

Drage moje, mah mah.

Samo da vam kažem, i ja sam lepo redom glasala za sve, kikikikiki [sm=smiley36.gif] Pa da se mackate fino [sm=smiley14.gif]

imperial -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:01:34)

Ja mogu da vam kažem da imam kontrakcije,kad sam bila na kontroli radila sam CTG,i imala sam kontrakcije pa sam primila injekciju bensendina da se malo smirimo,tako da je sada bolje,ali čim se malo više umorim eto su,....

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:17:18)

Otkud ti ranije i to da se radi ctg. Meni rekli negde od 8. meseca za ctg. Sve pisete o kontrakcijama, a ja nikako da ukapiram kako izgledaju te lazne? Zgrci se pa brzo otpusti stomak?

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:18:27)

Lepto i ja se pitam isto..meni se još nije grčio stomak ..

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:20:01)

Devojke, Mare nam opet nema [sm=smiley13.gif]

Iskreno se nadam da je dobro.

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:20:17)

Imperial, samo odmaraj..cim ih osetis.
Ne znam da li ti je doktor rekao da pijes Mg, on pomaze da se misici opuste. Ja sam pila jednu sumecu dnevno kad sam osecala cesto te lazne k.

A ja uopste ne osecam nista...Ima jos vremena do termina al sam ja nesto mislila da ce ranije..
Kad ono nista..Samo nervoza,nervoza, nervoza...

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:32:02)

Stvarno je magnezijum mocan za misice. Mene unazad par dana boli dole stomak i vec sam pocela bila da panicim. Pa se onda tesim da se razvlaci materica i ligamenti i sinoc ukapiram da bi trebalo da popijem mg i otpusti me za dva sata. Najbolji je Magnezijum direkt, malo je skuplji od ostalih, ali sumece tablete nisu zdrave za jetru.

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:34:34)

Nisam strucnjak ali imam iskustva od prethodne trudnoce koju sam od 7. meseca odlezala zbog kontrakcija.
One jesu u odredjenoj meri normalne, ali ne smeju da budu mnogo ceste jer iako su pripremne mogu da uticu na otvaranje grlica i eventualni prevremeni porodjaj.
Ne bih da odem u off pa necu da sirim..Uglavnom, osecaj jeste da se stomak zgrci na kratko i opusti.
Kad je sve regularno u trudnoci CTG se radi tek od devetog, poneko u osmom ali kod nas kod kojih su bile ceste kontrakcije doktori prate njihovu jacinu i ranije..

Uzivajte sto ih nemate[sm=smiley20.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (8.3.2014 22:38:28)

Dunjice, ajd onda da uzivamo. Ma, svi imamo neku razlicitu svoju slatku muku. Zene, mi smo u drugom stanju. Sto bi meni dr rekao - nek te boli i tek ce da te boli [sm=zz_happy.png]

imperial -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 0:23:06)

Da osećaj je kao da se zgrči materica,traje par sekundi pa popusti,ne boli ništa ali je onako neprijatno i ja sam ih počela osećati veoma rano što se i pokazalo na ctg-u,dobra stvar je što mi je grlić čvrst i što sam skroz zatvorena[sm=smiley1.gif]

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 0:59:48)

Evo i mene ali jos nemam internet na kompu pa pizdim na telefon. Dunja cestitam na decaku ovo je ocigledno godina decaka... ja sam ostavila kom. za Mella kozmetiku nadam se da sam uradila kako treba.Ja sam super beba ima 2.900 i doktorka je bas zadovoljna ali mi je rekla da od sad ctg radim u N.F. jer via ocigledno nevalja ctg,kontrakcije imam po 100 puta dnevno ali nisu bolne ali je neprijatno sto me glavom udara u grlic pa kad me zaboli imam osecaj da ce da ispadnd

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 1:21:15)

VkKajo zao mi je al i ja sam imala "mis" u martu prosle god. posle 3 god. cekanja nisam to htela pre da ti kazem te nebrinem ali bice mila nemoj da se brines ono kad nece ono nece a kad hoce onda sve samo ide ne zavisi sve od nas mnogo toga je u sudbini i u Bozjim rukama

Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 7:18:19)

trudnjače, ja samo da vas [sm=smiley31.gif]

buba m -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:12:10)

Kod mene ništa novo. Evo treći dan od ispadanja sluznog čepa i početka otvaranja i ništa. Beba mi je nisko, sinoć je toliko gurkala glavicom da me je sve dole bolelo, mislila sam da će svaki čas ispasti. Koliko ću još da čekam[sm=smiley13.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:24:04)

Još malo buba i držaćeš svoju [sm=duda.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:31:07)

Bubo, tvoja bebica izgleda ceka odredjeni datum ;-) Vrlo brzo ces je drzati u rukama.
Imperial, i ja povremeno imam kontrakcije ali nisu ceste i nisu dugotrajne. Ono sto mene malo brine je bol sa desne strane negde u zoni jajnika i iznad kada setam. Moguce da nabijem tempo jer ne volim sporo da setam pa se beba cudno namesti. A nervira me sto uopste ne znam kako je postavljena. Nisam obratila paznju na poslednjem UZ-u. Uskoro idem opet pa cu pitati dr.
Danas ce biti lep suncan dan :-)

subotičanka -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:37:56)

Dobro jutro cure,vidim piše se o kontrakcijama pa da podelim sa vama moje iskustvo od petka.Od 10 sati ujtro počeo me boleti stomak,blago,tek da osetim,pa sve jače i jače.Kontam ja da se nešto dešava,ali neću da paničim.Oko podne bol je već bio mnogo jači ali ne mogu da računam na koliko minuta jer ne prestaje.Svi mi govore da boli kao kad treba da dobijem ali mnogo jače,to je to ali nije tako jako.Ceo dan sam provela u bolovima,skuvala ručak,spremila kuću,okupala se,pozvala drugaricu i konačno uveče oko pola 11 otišla u bolnicu.CTG kaže NIŠTA,dr naravno pita na koliko imam bolove ,a ja kažem NA NON STOP.Gleda on mene,gledam ja njega,on se počeo smejati i kaže da je normalno da sam sad već uplašena ali da to nisu porođajni bolovi.Nisam bila uplašena ali kako da ne odem kad boli bez prestanka.Imam ja neku pretstavu kako to treba da izgleda i znala sam da to nije to ali kako da prepustim slučaju i ostanem sama kući preko noći?Sve u svemu,pregledao me je detaljno,otvorena 1 prst,beban nisko,kaže može za 2 sata a može da dočeka termin,16.mart.Tako da sad samo osluškujem,više ne boli ali je dr bio baš grub kad me je pregledao,sve mi je ispreturao tamo dole pa me sad sve boli.

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:51:20)

IZVORNA PORUKA: Mille

Ono sto mene malo brine je bol sa desne strane negde u zoni jajnika i iznad kada set_am. Moguce da nabijem tempo jer ne volim sporo da set_am pa se beba cudno namesti. A nervira me sto uopste ne znam kako je postavljena. Nisam obratila paznju na poslednjem UZ-u. Uskoro idem opet pa cu pitati dr.
Danas ce biti lep suncan dan :-)

I ja ovo imam (češće sa leve strane), ali ne brinem, jer kapiram da jeste od brzog hoda koji i ja upražnjavam. Čim malo odmorim, nestane.
Ni ja sada ne znam kako je postavljen, bio je karlično u januaru, a pre dva dana na ekspertskom zaboravih da pitam, jer sam bila izbezumljena od sreće što je sve u redu [sm=smiley1.gif]. Dr. mi je samo rekla da se drži ručicama za nožice [sm=smiley27.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 9:53:31)

Subotičanka, još malo, još malo [sm=smiley31.gif]

ivaMark -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 11:16:52)

Zdravo drugarice,
u prosloj trudnoci sam sve cekala da osetim te lazne kontrakcije i nista, nije ih bilo uopste. Onie prave sam osetila tek vece pred porodjaj [sm=smiley36.gif]

Suboticanka, uh..poznat mi je taj bol.. meni je dr radio dilataciju grlica na tim poslednjim pregledima pa me uzasno bolelo (mozda je i tebi tvoj to radio)

Buba, jos malo [sm=bravo.gif]

Gde nam je LO?

Imala sam i ja taj tupi bol sa desne strane kada malo duze pesacim, odmorim malo u krevetu i prodje.

Ne mogu da naviknem da nema vise tromesecja [sm=smiley13.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (9.3.2014 11:51:06)

IZVORNA PORUKA: degu

Da baš taj osećaj da moram odmah u wc da više ne znam da li se kontrakcije jave što je puna bešika ili mi se posle njih pripiški, ali ok je kod mene, još uvek su na par dnevno, valjda tako mora.
Jeltje razumem te skroz i mene hvata panika jer mm ne radi, svakog dana čekamo da počne al opet treba nam bar nekoliko plata da nešto uštedimo, a vreme prolazi. Al opet znam da ćemo se snaći, ne vredi se nervirati [sm=smiley2.gif]

Jooooj, ja mislim da cu odlepiti od brige i sekiracije...Najgora mi je ta neizvesnost, i ovaj mm nikako da dobije posao da mi lakne. Zato je pocelo sve da me nervira i ovo stanje i sve tegobe...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>