RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 11:23:31)

Dunja, neka su se oni obradovali! Bas super!
Degu, imas u nekim knjizicama tacno objasnjeno kako se kom uzrastu kaze otkud beba u stomaku. Vazno je da se kaze kratko, jasno i bez zbunjenosti, jer oni onda pomisle da tu ima nesto vise, neka tajna, pa se jos vise zainteresuju [sm=smiley36.gif] Za tri i po godine je dosta da se kaze "kad se tata i mama mnogo vole, nastane beba u stomaku". U knjizi Vase dete i Vi ima citavo poglavlje o tome i detaljno pise kako i sta odgovoriti detetu :)
Secam se jedne slikovnice koju sam ja dobila sa tri godine, kako nastaje novi cvet, novo pile, nova kuca i nova beba. Bas je bila super. Moyda i sad ima nesto tako da se kupi?
Ja po svojoj racunici danas ulazim u deveti mesec, jer znam da mi je ciklus kraci, a po doktorima za tri dana. Izgledam normalno spreda, a iz profila mi je stomak odjednom ogroman, strci unapred, jedva idem. Do sad nisam ustajala nocu da idem u wc, ali ove poslednje nedelje idem jednom, dvaput. Pa posle ne mogu da zaspim po dva sata...[sm=zmeden.gif] Imate li vi problem sa nesanicom?

ivaMark -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 11:34:59)

Nesanica... pa u prvoj trudnoci sam vise spavala danju nego nocu [sm=smiley5.gif] tj kad ispratim mm na posao pa se lepo rasirim po krevetu [sm=smiley36.gif]

Nego, drugarice.. zna li neka gde nam je LO, nesto nisam primetila da pise.

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 11:42:22)

Dobro jutro ženske,gde nam je Klarita da tura kafu [sm=kava.gif]
Maro nismo ni mi tašte ništa bolje [sm=smiley36.gif] kako si ti,jel gotovo sređivanje?
Iva nestašica je sa zetovima,al ići ćemo u potragu zajedno ništa ne brini [sm=smiley36.gif] Kad je uz,da se sazna [sm=bravo.gif]
Fidelity zezaju me da sam neverna pošto sam na više mesta obećala svoju devojčicu,pa moram da biram kad ima puno dečaka [sm=smiley36.gif] ali eto,prije mi se naljutiše,mada kako stvari stoje za rukav će da me vuku [sm=jezicek.gif]
I ja sam baš otečena,noge mi ko krofne a bogami i ruke,nema šanse da stavim prstenje. Kako to rešavaš? Mnogo mi i trnu,jedva sam spavala noćas,evo baš tata da mi donese aparat čisto da proverim pritisak.
Uštipak bravo za devetiii [sm=bravo.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 12:24:31)

Pozdrav debelice!

Iva tu sam ja, samo kad stignem pisem, kad ne onda zabusavam [sm=smiley36.gif]

Krenule pripreme kod nas, za osmi mart sam aktivirala muza i djevera da iznesu neki dvosjed iz sobe i da naprave razmjestaj namjestaja i ubace drugi krevetac....[sm=smiley36.gif], ja prala zavjese, ribala, juce kupili i madrac i privodimo polako kraju pripreme....ne smijem da dopustim da udjem duboko u deveti mjesec, vec sad imam dosta zatezanja stomaka pocela sam strasno da oticem...a da stanem ne mogu....ja se salim da si nabijam tempo kad dodje beba da budem spremna da mi izrastu jos dvije ruke i dvije noge :D mozda bolje ipak da se kloniram, izgledace normalnije [sm=smiley36.gif]
Danas pocinejm da peglam tetre i svedjanke i robicu..uh kako su divne ove pripreme....postala sam nestrpljiva da upoznam bebana...neko vece sam sanjala kako dojim malca, sva sam se nesto i u snu raspekmezila bila [sm=smiley36.gif]

Inace, danas ulazim u 36tu nedjelju, za 7 dana ulazim zvanicno i u deveti mjesec, pa onda cekamo bebu...krajem sedmice mi je pregled i konacno ultrazvuk nakon 16 nedjlelja....bas smo se nacekali ovaj put...

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 12:55:18)

LO znači pripreme u najveće [sm=bravo.gif] stiže mi zet jedva čekam [sm=jezicek.gif]
Jel si tako i prvi put,sve pripremila do ulaska u deveti?

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 13:03:24)

Jesam i prvi put, cak i ranije je bilo sve gotovo, al sam se osjecala poletnije i sa vise energije nego sada...zato me i brine da necu sve zavrsiti a da cu samo gurati dan za danom....ne mislim se ja jos poradjati, vec vidim da necu imati puno snage u devetom mjesecu, pa cu samo oko Andree moci ono osnovno, da joj dam da jede, presvucem i izvedem napolje....

A sad je zet...[sm=jezicek.gif] c c c moracemo mi jos da razmislimo o tome, morate se ponovo dokazivati, nema vam druge [sm=smiley36.gif]

Moja sreca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 13:04:02)

Jel me primate u drustvo? [sm=zz_unsure.gif]
Ja sam 16nedelja,i ne mogu da docekam da dodje vreme za vadjenje bebecih stvari i spremanje istih [sm=smiley36.gif]
Prosto sam se uzelela svega toga.

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 13:28:36)

Moja sreća naravno da te primamo, dobrodošla[sm=bravo.gif]

Moja sreca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 13:31:47)

Hvala [sm=rozica.gif]
idem sad da vas citam malo unazad,ne bih li pohvatala konce [sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 13:53:48)

Moja sreća dobrodošla [sm=bravo.gif]
Uštipak hvala na savetima, al baš su ti malci nepredvidivi, iznenade sa pitanjima. Za sad je zadovoljan odgovorom kako je došla beba u tetkin stomak, samo mu još nije jasno kuda će da izađe [sm=smiley36.gif]
Juhu LO, kod vas euforija [sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:12:55)

LO pa i bolje ranije,posle si mirna,mada kontam da može da bude jako dosadno brojeći dane u devetom [sm=smiley36.gif] Zet zet,i tvoj i jedan Leptin,dok se ne dokaže suprotno [sm=jezicek.gif]
Moja sreća dobrodošla [sm=bravo.gif]
Degu tetkice jel ti stigo steznik? [sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:18:33)

Jolence nije još, to trebamo da podignemo u Aksi kad nam jave. Ja tamo negde 18-19. idem za NS pa se nadam da će nam se javiti do tad.
Moja bebana već 2 dana mirna, tek ponekad malo gurka, valjda od ovog vremena šugavog. Navikla sam da skače pa mi neobično. Al tačno kako je ona mirna nemam ni kontrakcije, ne znam jel ima neke veze, ili je samo slučajnost.

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:20:50)

Jedva čekam da podignemo,grudići mi vape za pomoć [sm=smiley36.gif]
To sam i ja primetila,tj da kad budu kontrakcije onda ona pobesni malo više,valjda zato što se steže materica pa joj to zasmeta.
Meni ovih dana baš otiču noge [sm=smiley13.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:27:10)

Samo meri pritisak, ako je ok, ne brini, ali napomeni dr-u da otičeš. Otoci nogu su normalni, ne valja baš kad su otoci i u licu i svugde.
E da znaš da ni ja ne znam šta ću sa grudićima, sve me steže, čini mi se da mi se svake nedelje menja veličina, ne zbog korpi nego zbog obima ispod grudi. Sad sam na itrisima i uzela sam običan pamučni, bez korpi i žica, koji mi je malo velik, al kontam za par nedelja će biti taman [sm=jezicek.gif]

Milica82 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:38:10)

Ja samo da se javim. Zdravo svima. Ja sam sada tek 5ta nedelja. Jos sam na samom pocetku pa imam dosta sa guram. Ovo mi je inace treca trudnoca, a vec imam sina od 18 meseci. On mnogo voli da mazi i ljubi bebu u stomaku :)!

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:39:19)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Jedva čekam da podignemo,grudići mi vape za pomoć [sm=smiley36.gif]
To sam i ja primetila,tj da kad budu kontrakcije onda ona pobesni malo više,valjda zato što se steže materica pa joj to zasmeta.
Meni ovih dana baš otiču noge [sm=smiley13.gif]

Jole meni je za oticanje nogu pomogao onaj Gela za umorne noge od Mella Cosmetics i što više odmaraj.

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:41:06)

Baš ću da napomenem,idem najverovatnije u petak,pritisak mi je ok,kreće se oko 110 ili 120 sa 70,mada mi je pre trudnoće bio baš nizak 90/60,nadam se da je to u redu,a i konstantan je. Nadule su mi se i ruke i noge a pored toga mi ruke mnoooogo trnu,cepam magnezijum,baš mi nekad bude smešno,ne mogu ćebe noću da pomerim [sm=smiley36.gif]
E isto i meni je problem ispod grudi,toliko mi se useče brus,da mi sve budu crvene linije posle skidanja,dođe mi da ga ne nosim uopšte (da se rasprcam,što bi rekla moja drugarica [sm=smiley36.gif] )
Mico da znaš da ću da ga probam,i Vik je on pomogo jel da? Jel ima u Dm-u da se kupi? Ja dobila preko RR od njih ulje za strije [sm=bravo.gif] Šta ima novo kod tebe [sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 14:45:22)

Kozmetika je fenomenalna, stvarno moram da ih hvalim, čak su mi nestale i neke stare strije. Bar mi se čini, ili je porasla guza pa se više ne vide [sm=jezicek.gif] A gel za noge sam jednom probala, baš nekako odmara noge, super su [sm=bravo.gif]
Milice dobro nam došla [sm=smiley31.gif]

Milica82 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 15:35:36)

Meni je protiv strija pomogao Saljic koji je bas protiv strija, a za otecenost su mi samo rekli da ne pijem kiselu vodu jer od nje raste i pritisak i otice sve zivo.

Moja sreca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 15:35:56)

Hvala vam

Degu,moj sin misli da ce da mi seku stomak,on je to tako smislio u svojoj glavi,nisam imala potrebe da mu ista objasnjavam,na srecu...ali nije me pitao otkud beba u stomaku.Uopste ga to ne interesuje,vise ga zanima kad ce vec jednom ta beba da se suta,pa kad ce da izadje,pa kad ce da je hrani...nestrpljivko

Sto se tice grudi,i mene bas grudnjaci tj jedan jedini koji trenutno mogu da nosim steze ispod grudi,a ja sve cekam jos malo pa da kupim neki bez zica,ali da bude jak...jer ovo nije normalno,sve mi ode u grudi,nadam se da ce malo stati sa rastom inace odose ledja..mada ja se po kuci set_am bez grudnjaak,imam par topica,malo jacih pa rade radnju.

Odmarajte sto vise zbog otoka,i kad lezite dignite noge na neko jastuce,meni je to u prvoj trudnoci pomagalo.

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 15:38:16)

Moje se prije raspisale. I ja imam problem sa tim ispod grudi, zato vec odavno nosim sportski brus, sa gumom, onaj kao kratka majica, zicdd sam odavno izbacila iz upotrebe.

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 15:43:04)

IZVORNA PORUKA: Jole84

znaš da ću da ga probam,i Vik je on pomogo jel da? Jel ima u Dm-u da se kupi? Ja dobila preko RR od njih ulje za strije [sm=bravo.gif] Šta ima novo kod tebe [sm=smiley31.gif]

Jeste i ona ga je hvalila, uđi na njihov sajt i imaš spisak prodajnih mesta po gradovima.
Inače kod mene ništa posebno, sitno brojimo[sm=smiley36.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 16:47:13)

i mene pocele noge i ruke da zezaju. gledam po netu, nema cena te kozmetike, mc koliko je gel za umorne noge? lilly drogerije drze te proizvode.
gospode, pa kod mene pada sneg, kako profulase prognozu za danas!

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 16:55:18)

Lepto, gel je oko 400 i nešto dinara u Lillyju ja mislim.

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (10.3.2014 22:18:07)

IZVORNA PORUKA: degu
al ima gomilu pitanja, baš nisam bila spremna na to: Otkud beba u mom stomaku? Što je u stomaku, kako će da izađe? :D skrenuli smo mu malo misli pa nije dobio odgovor, al sam malo ostala zbunjena, šta da mu odgovorim :)))

O's da ti posaljem ovu moju scer da vezbas na njoj? Mada nju nijedan odgovor ne bi zadovoljio.[sm=smiley36.gif]

Nove [sm=nosecka.gif] dobrodosle!

Mene sve boli, nisam ni za sta. Nemam snage ni da pisem. Samo da vam mahnem svima.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>