RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.8.2014 12:06:14)

Mojima Operil ne pomaže, samo Olynth.

Imaš inhalator?




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.8.2014 12:07:17)

Nemam inhalator. :-( Bio je kao beba par puta slinav i posle baš bio ok. Eto, sad nas zadesilo, mora i to nekad.




branki* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2014 6:55:45)

boza se prehladio,sad vise nema zabune...kaslje,kija,nos mu zapusen i slini..nocas je i hrkao jer mga zezao nosic,pa nije mogao lepo da spava.od juce mu dajem sirup od jagorcevine...nisam ga vodila kod dr.ne znam da li da mu jos nesto ukljucim...videcu kako se odvija ovo.
je l vi vodite decu u vrtic kad su bez temperature,ali kaslju i tako su malo prehladjeni?




Sanjalicaaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 2:10:12)

Moj malac je imao pretecu infekciju uha, a mi nismo znali pa je primio vakcinu. I od tada je nastao haos, poceo je i nosic da mu curi i da kaslje. Uvce mu je proslo, kasalj prolazi, ali nosic nikako. Vec nedelju dana tako. Ne moze ni da jede jer mu je nosic zapusen. Cistimo fizioloskim rastvorom i pumpicom, ali vrtimo se u krug, nema pomaka [sm=smiley19.gif]




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 9:39:00)


IZVORNA PORUKA: branki RR
je l vi vodite decu u vrtic kad su bez temperature,ali kaslju i tako su malo prehladjeni?


Kad malo kasljucaju da, a ako kasalj remeti san i budi ih, onda ne. Po meni da bi dete islo u vrtic mora biti odmorno u tom smislu da ima lepo prospavanu noc.
Kod mojih kasalj nikad nije prepusten da sam prodje, uvek ih inhaliram, cime, zavisi od kaslja, pa makar samo fizioloskim i pantenolom. Od sirupa najvise volimo Broncamil i nega pijemo kao i jos neke domace lekice za kasalj, pisale smo vec o tome. Dosad nismo imali komplikacija.
Sanjalice, nosic propiram fizioloskim, ne ono ukapavanje, nego bas propiranje, pisale smo o tehnici vec i inhalacije efedrinom. Imas, ja mislim, na ovoj temi.




branki* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 9:42:25)

hvala,torbi[sm=smiley1.gif]tako sam i uradila..da je juce trebalo da ide,ne bih ga vodila,suzile su mu oci i bas se videlo da je prehladjen.sinoc je skroz lepo spavao,nije ni hrkao,niti mu se zapusavao nos i vidim jutros da je dosta bolje,nema suznih ociju,ni curenja nosa.ostao je kasalj povremeni.ako se pogorsa,sedece kod kuce.




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 9:47:37)

Nista Branki, njemu ocigledno prolazi. Malo cajica i sirupica i bice kao nov ubrzo!




Sanjalicaaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 13:03:46)

Torbice ne ukapam mu, nego i ja propirem. Glavica na stranu, pa jedna pa duga nozdrva i posle pumpicom izvlacimo. Ali nikako da vidim poboljsanje. Sa antibiotikom je zavrsio, pije fluimucil jos 2 dana pa idemo na kontrolu. Spava uzdignute glavice, ili na stomaku. Jede u sedecem polozaju. Ne znam kako jos da mu olaksam.




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.9.2014 13:10:50)

Draga, onda definitivno inhalacije efedrinom, on lepo otvori nos. Posto je mali, mozes 3 kapi efedrina od 0.5% na 1,5ml fizioloskog, pa na 8h.




Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.9.2014 8:39:24)


Kod nas inhalacije zavrse celu pricu prehlade, nista grlo, nista uho...


Juče popodne Marko kašlje. OK, i dadilja je bila bolesna, nije isključena mogućnost da je popasao. Ali ja uopšte ne mogu da procenim kako kašlje. Kašljuca često i ponekad kefće (laringitis), onda malko zasvira, al ne čujem da su pluća kad naslonim uho na leđa (bronhitis), samo se sliva iz nosa al kad diše na nos ne čuju se slinci (pa da uključim efedrin), baš sam bila u fazonu [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif].
Elem, onda sam popiz*ela, izinhalirala sa fiziološkim, efedrinom i pantenolom, , pa dala Aerius ako je slučajno alringitis, pa dala i Flixo, ako je slučajno bronhitis, i našpricala Tantum. Sve to sme da se kombinuje. Problem koji je nastao je da je on prestao da kašlje posle toga, a ja ne znam od čega. [sm=smiley29.gif] 99% sam sigurna da je terapija za Laringitis pomogla, a da Flixo treba da nastavim da se ne bi zakomplikovalo (tako nekako osećam).




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.9.2014 10:16:51)

Pisala sam ti onamo, sjajno, ja tipujem na Efedrin, on jako lepo smiri laringitis. Taj zvuk laringitisa je od gadno otecenih glasnih zica, efedrin je majka za njih!




Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.9.2014 13:39:39)

Da napišem epilog...
Sledeći dan Marko kašlje UŽASNO! Laringitis iz aviona se čuje, ALI nema udah. Kao da se guši. Odemo kod dr, draga dr otvara vrata i kaže "Neka uđe taj ko kašlje, neka ne čeka", odličnu terapiju sam dala, i jedini razlog što se nije gušio tu noć već sledeće jutro jeste što sam dala SVE što sam dala. Spazam grla. Dobio injekciju kortiko. Svanulo dete. Terapija nastavljena uz napomenu da će se to veće verovatno gušiti posle ponoći. Tako i bi, prvo gušenje oko 23h, mm u niskom startu za dečiju bolnicu, uspemo da smirimo sa Flixo (kortiko). Opet u ponoć, ali tad već kao da čujem da se otkačinje, i ne dam Flixo, i smirilo se. Posle se više nije gušio, od juče lepo iskašljava.




Sanjalicaaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.9.2014 16:51:25)

Hvala Torbice. Inhalacija nas je spasila. Vec posle prve se primetilo poboljsanje. Inace bili smo na kontrolu, usi ciste, grlo ok, samo nosic da se iscisti.




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.9.2014 21:53:43)

Sanjalice sjajno, nista, drago mi je.
Peace.... sta reci... Osim poslati poljubac [sm=smiley24.gif]




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.9.2014 12:46:00)

juuuhuu , posle nedelju dana zver je pocela da kija , bas joj je pun nos i tako unjka kad govori , kasljucne ali zbog nosa
mojoj sreci nema kraja [sm=zz_wavespin.gif]
eto , spava 12 sati ,jede povrce - vise voli sirovo , papriku jede ko stapice , ma sve po ps - u
i svaki virus je nadje
i to posle toliko godina kolektiva , ne moguda verujem da je toliko kilava [sm=smiley13.gif]




mamin mish -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.9.2014 13:12:58)

Teodori preksinoc krene da curi nos. Nista strasno ovo vreme ubi i meni curi pa nikom nista. Juce je odvedu baba i deda kod njih i zove muz pocela da kasljuca ali pomalo verovatno joj se sliva iz nosa l. Danas haos. Zovem ja da vidim kako je kad ono dete kaslje udavi se. Kaze sveki dala joj bisolvon i ide do apoteke po antibiotik. Kakav antibiotik boze me sacuvajpa nije ona lekar. ona bi za sve antibiotik.
Kaze to je od vrtica kakvog vrtica dete ide vec dve godine u vrtic vec godinu dana bez.nekih vecih problema. A nasa dr na godisnje pocinje da radi tek 15.
Samo da ona meni dodje kuci oa ce mama da resi sve za dva dana bez lekova.




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.9.2014 13:21:23)

zver je preksinoc kihnula par puta , juce isla u vrtic i kad se vratila pocela da kija i slinavi
evo sad sam joj merila temp 37 [sm=smiley13.gif]
ovo bi trebalo da pocinje negde u novembru majkumu a ne sad pa jos je leto




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (7.9.2014 23:30:05)

Vidim ja moj Djole nesto nije bas, kad ono na usni kao da ce herpes, crvenilo, otok, poneki put kasljucne... Dala sam mu njegov homeopatski za herpes juce, pa na 8 sati u tri navrata, prestao da kasljuca, a herpes minimalan, ko ne zna - ne bi ni primetio. Izvukli smo se ovaj put.




Bibilib -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.9.2014 16:00:11)

Moj se sincic cesto prehladi,jako je nezan i cas mu nos procuri.Nekad pocne i da kaslje a nekad ima i temperaturu ali kad to kazem doktorki ona kaze da nije nista strasno,bukvalno da je samo prolazno i iz vrtica pokupe.Ali meni ipak nije sve jedno...jer tako ceste prehlade meni bas i nisu normalne...[sm=smiley13.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 8:29:36)

Zene , dali je neko dosao do informacije gde u Bg mogu da se uzmu Efedrin kapi bez recepta? Do neba zahvalna!




Mala Elena -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 9:17:27)

Ne znam za eferdin [sm=smiley13.gif]
Elena se pre neki dan smrZla kad smo bili u gostima. .mislim, sudim po meni jer su mi noge bile led. Dugo drzali otvorene prozore , dugo posle toga prostor nije mogao da se zagreje. ..a ja navucem cipelice , ona skine i tako borba u krug. [sm=smiley1.gif]
Najednom vidim curi joj iz nosa-prvi put! Celu noc joj bio zapusen nos, tri puta u toku noci sam joj fizioloski kapala.Dobro je da nije nista ozbiljnije .




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 12:24:03)

Kako mrzim taj nos, kad ne mogu da spavaju kako treba, ufffff. U Svetom Savi kod stanice ne daju bez recepta. Moracu da ga vukljam kod dr [sm=hudicek1.gif]




milicicak -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 12:35:53)

Probaj u Kamilici kod Klinickog centra ili u Apteci 1. maj na uglu Kneza Milosa i Srpskih vladara. Mozes i telefonom da ih zoves [sm=smiley1.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 13:00:38)

Milicicak [sm=smiley31.gif]. Nemaju u kamilici, u Prvom maju imaju neku vecu dozazu, nama je pedijatar davao 0.025 %, 3x2 u obe nozdrva, ovi imaju 0.5,e sad to nije, 0.05, tj. 2x jace pa da dajem po jednu nego 20_x_ ako sam dobro shvatila sta je rekla iz brzinskog razgovora [sm=zmeden.gif]

PS Resih da pricekam do sutra, opet cu da zovem, da vidim mozemo li bez toga, svakako su dezurni.




milicicak -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.9.2014 13:31:24)

Rosita, u krajnjem slucaju mislim da mozes da stavis 1 kap tih 0.5% u 19 kapi fizioloskog rastvora pa da dobijes koncentraciju koja ti treba ali NEMOJ to da radis dok ne pitas Torbicu ili Klaritu, davno sam se ja igrala sa razblazenjima i koncentracijama.
Mislim da sa starim receptom i oni u 1. Maju mogu to da ti naprave [sm=zmeden.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>