RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 10:35:47)

Noc nam je bila malo bolja, ali jutros opet i poceo je da kaslje, sta to sad znaci [sm=zmeden.gif] Isto kao i kod mene, onaj nadrazajni grozni kasalj sto grebucka grlo. Kako da mu pomognem? A da dodam, on ima samo pet zuba i trenutno mu je naduto sest do osam...




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 10:44:14)

Sliva mu se iz nosica najverovatnije. Svakako nastavi sa propiranjem nosica i izvlacenjem sekreta. Ja mojima dajem caj od sleza, da malo umiri reflex. Ako kasalj nije od slivanja prskam Tantum verde sprej, sinu to spasava zivot, bas ga umiri.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 10:49:51)

Torbice, tasnice, masnice [sm=smiley27.gif]




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 10:56:34)

Ljubim ja tebe! [sm=smiley31.gif]




cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 11:40:01)

ja sam jedno vreme deci prskala tantum,onda sam nasla neki sprej propolis bez alkohola prpolgola super je,a i cena mu je ok,oko 400din.sto je bitno i mene kad zaboli grlo odmah pomogne.a onda me dr ubedi da probam i apis gola sprej,cera ima prirodno ogromne krajnike koji od malo crvenog grla buknu.njoj se taj sprej nesvidja ovaj od propolisa je i meni boljeg ukusa i bolje pomaze.a i cena ovog je jako visoka bas preterase.ja sam na nekoj akciji nasla za oko 550din inace je i on blizu 700din.mislim za sprej za grlo dati toliko pare.sto je mnogo mnogo je.




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.5.2014 11:43:31)

Cockic, uvek sam ZA propolis. Nisam probala taj sprej ali verujem da je dobar! Ja inace za sebe uzmem kasiku domaceg meda preko kojeg nakapam kapi propolisa (10-tak) i to lagano topim u ustima. Ovo ponovim tri puta dnevno i stvarno bas bas pomogne. Uvek imam kuci i meda i propolisa.




vikiveki -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 0:53:58)

I ja sam nekad koristila Tantum verde i bio je delotvoran,sada ga se setih inače sam ga izgubila iz vida i zaboravila...Stefanu ja mislim da i nisam nikad davala Tantum




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 13:48:51)

Je l te, a taj tantum, kako se moze dati detetu od 14 meseci, mislim je l treba da saradjuje- zine i to, il ima kakav nastavak koji osigurava da mu se nekako prsne... isto pitam za taj propolis i jos, kako se zove tacno taj sprej/ preparat?




Ana RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 13:55:34)

Marko je do ponedeljka bio na gentokulin kapima, imao je neku bakteriju u nosu. U utorak je krenuo u vrtić, jutro se probudio zapušenog nosa, celo jutro kija i slini. Pa da li je moguće? Ovo je igranka bez prestanka, on ne sastavi 10 dana vrtića mesečno [sm=smiley13.gif]




vikiveki -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 14:05:51)

Ana tako je to sa skoro svom decom,dok se malo ne priviknu na vrtić...evo i moj Stefan od 1 god. ide u vrtić,i tu prvu godinu u vrtiću što je išao ne znam da li je u vrtić išao dva meseca kad sve spojim,jer je non stop bio bolestan.Sada je situacija bolja, ne razboljeva ser tako često.Imam osećaj da se u toj prvoj godini vrtića prilagođavaju i stiču otpornost na razne viruse .I tako je to bez obzira u kom uzrastu da su pošli u vrtić,sa 1 , 3 ili 4 god.Deca koja prvi put polaze u vrtić sklona su razboljevanju jer drugi su uslovi u kući a drugi u vrtiću,u kući nema drugara sa različitim bakterijama i virusima,uslovno rečeno.




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 14:07:55)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Marko je do ponedeljka bio na gentokulin kapima, imao je neku bakteriju u nosu. U utorak je krenuo u vrtić, jutro se probudio zapušenog nosa, celo jutro kija i slini. Pa da li je moguće? Ovo je igranka bez prestanka, on ne sastavi 10 dana vrtića mesečno [sm=smiley13.gif]



Ana isti slucaj kod nas, samo sto je kod nas grlo problem, nikako da sastavimo mesec dana u vrticu[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]




Ana RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 14:14:06)

Zaista nemam više živaca za sline, lekare i ostala čuda. Jbt, sva deca u vrtiću su se adaptirala, nisu toliko bolešljivi a njemu je dovoljno da prođe pored nekog ko je bolestan i ćao zdravo. Doduše, još nisam videla neko dete u njegovoj grupi da nije slinavo, prostor je jako mali i ta soba im je i igraonica i spavaonica i kuhinja, drugu nemaju. Ne znam, nisam pametna, ali ja ne mogu da se organizujem oko posla jer je on stalno kući.




Sanjica26 RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 14:21:22)

Teodoru toliko boli grlo da samo place. Uopste ne kaslje. Temperatura se polako smiruje. Prskam joj tantum. Dajem joj med. Sad sam se setila da imam propolis u spreju, pa cu i.njega mako.




vikiveki -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 14:28:36)

Ana znam kako je to,ja sam iz tog razloga mog najmlađeg upisala sa godinu dana u vrtić iako sam ja još bila na porodiljskom,dve godine sam bila na porod. zbog trećeg deteta. Tako smo tu prvu godinu u vrtiću nekako pregurali, i bio je po dva dana u vrtiću,pa deset kući i sve tako,ali ja sam bila na bolovanju pa mi nije bio problem.Pošto ja radim u vrtiću,znam da su me neke koleginice zbog toga možda i osuđuvale,ali ja znam da je tako bilo bolje jer ništa ne bih uradila da sam ga upisala tek kad ja počnem da radim pa da onda počne da se razboljeva a da ja onda idem na bolovanje,a tek počela da radim.
Proći će to Ana,verujem da će se iduće godine znatno manje razboljevati.
Iz iskustva znam da je tako u većini slučajeva,mada ima i one dece čiji je organizam takav da se nikad nisu razbolela,a ima i onih koji su non stop slinavi ali dr. kaže da mogu da idu u vrtić...oni onda dolaze u vrtić i slinave i šire viruse i ništa im nije a druga deca zaglave sa slinama i drugim poteškoćama.Mi,vaspitači smo nemoćni jer nam roditelji donesu opravdanje da je dete zdravo,a mi ih svaki dan gledamo i znamo da je dete daleko od toga da je zdravo




Ana RR -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 17:33:58)

Znam draga, jasno mi je to. Ali žao mi je što se uvek prelomi na njemu [sm=smiley13.gif]




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 23:21:54)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Je l te, a taj tantum, kako se moze dati detetu od 14 meseci, mislim je l treba da saradjuje- zine i to, il ima kakav nastavak koji osigurava da mu se nekako prsne... isto pitam za taj propolis i jos, kako se zove tacno taj sprej/ preparat?

Ima duguljastu cevcicu koja je naslonjena na bocicu pa se ispravi i bude na 90 stepeni u odnosu na nju.
Sto se saradnje tice, probaj da krenes ti da pevas AAAA sa spremnim sprejem u ruci, jer oni nas imitiraju cesto, pa kad zine, prsni.
Ako ne upali - mali prst u ugao usana dok je glavica naslonjena i otvori mu ustasca pa prsni. Svakako ne moze bez da zine.
Toplo preporucujem svim mamama dece koja se cesto razboljevaju da procitaju temu o homeopatiji.
Evo moj najmladji, krenuo je sa 14 meseci u septembru, puna dva meseca je bio potpuno zdrav, onda je imao prehladu sa blagim bronhitisom koji je prosao na inhalacije za 5 dana. Posle toga jedan stomacni zimus i jos jedan stomacni od vikenda pa sad nije isao tri dana. Hocu da kazem, tri puta po par dana za celu godinu je falio, u grupi sa upisanih 40 a prisutnih oko 25 dece.
Par puta je curkao nosic, ispirala sam, inhalirala efedrinom i prolazilo bi za par dana.




dijana1* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 23:28:33)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Marko je do ponedeljka bio na gentokulin kapima, imao je neku bakteriju u nosu. U utorak je krenuo u vrtić, jutro se probudio zapušenog nosa, celo jutro kija i slini. Pa da li je moguće? Ovo je igranka bez prestanka, on ne sastavi 10 dana vrtića mesečno [sm=smiley13.gif]


Anci moj ti je savet da ga povuces iz vrtica. Dete je najbitnije. Ovo je igra bez granica [sm=smiley13.gif]
Znas i sam da su on i Vuk uvek u isto vreme bili bolesni, pocetkom marta je dobio jaku temp i od tada ne ide u vrtic i nije bio bolestan cak se malo i udebljao. Ali ipak treba da vadi krajnike i cekam da ga naruce za operaciju.
Ako mozes bar mesec-dva dana povuci ga iz vrtica da dete malo zivne.
Ljubim vas puno [sm=smiley31.gif]




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 23:45:03)

Ja drugacije razmisljam - ojacati imunitet. Naravno, svi su izbori na nama, tj na konkretnoj mami.
Moji tamane voce, piju sveze cedjene sokice, zivimo u kuci pa smo napolju kad vreme dozvoljava. A opet - svako dete je prica za sebe.
Meni je bilo cudno - kako mom drugom detetu izadje herpes, isti uslovi kao i cerki, eto, znao je tako da odreaguje na pad imuniteta, moj stariji sin. I to nam je homeopatija resila, pisala sam u temi. Ja preduzmem sve sto mogu, pa sam mirne savesti, kao i svaka druga mama. A prehlada je super kad ostane prehlada, ono, curi nos i kaslju oko nedelju dana, nekad samo nos. Ali da ostane na tome.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2014 23:56:25)

E Torbi, hvala na opisu. Znaci ok je nedelju dana. A za vrtic, videcu sta me ceka. O drugim opcijama zasad ne razmisljam. Kako stvari stoje, ako bude problema sa vrticem, najpametnije da ja opet ostanem u drugom stanju i da se druzimo kod kuce [sm=jezicek.gif] Anci, [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Torbica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (25.5.2014 9:51:57)

Da da rosita, PRAVO resenje! [sm=smiley36.gif]




Ivanka 75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (8.6.2014 21:37:01)

Ivi curi nos vec nedelju dana, mm je bio bolestan (mislim dasm od njega pokupili jer se on prvi razboleo) pa ona.
I traje vec nedleju dana! Poludeh! Mama nos! Samo zove a jos ne ume lepo da izduva. Stavljamo kapi, inhaliramo, dosad sam ispirala cistom vodom nos a od veceras cu ispirati fizioloskim rastvorom.
Najsmesnije je sto je mm vodio kod dr na kontrolu u prosli cetvrtak (dr rekla da su pluca cista, nema nikakav zvuk, grlo cisto jer je imala gnojnu anginu pre mesec dana) a ona pocela da slinavi u petak. Strasno [sm=zmeden.gif]




jovicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.6.2014 14:46:38)

da li je neko koristio grip stop kapi za nos? prepisali su makiju ...




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.8.2014 10:18:52)

Zene, koje kapi da dam detetu da otpušimo nosić???? Operil nam nešto ne funkcioniše! :-(

Izgleda da je prehlada-virus. Prvoga bolelo grlo, imao T dva dana, dr kaže da je ok, da probamo bez antibiotika. Juče slinav jako, a noćas i sad zapušen nos.[sm=smiley13.gif] Ne bih da mu dajem antibiotik kada smo izgurali već do sada bez njega...




branki* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.8.2014 10:44:49)

ja imam kapi za nos-nisita,to nam dr prepise ako treba.ne znam sad koliko su delotvorne.
da brzo ozdravite!




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.8.2014 12:01:12)

Imam Nisita kapi, a imam i Nisita mast! Moja apoteka je čudo.[sm=smiley1.gif] Probaću. Mada, dr nam uvek kaže da koristimo operil kada je nosić zapušen. Ne pamtim kada smo bili bolesni. Ima godinu dana i više. Pu-pu!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>