RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:33:16)

Ma sve mi je jasno, ali jbt nije doktor valjda pao s Marsa kad mi je to dao???? Mada mu ni ne pomaze posebno. Jos danas i prekidam.




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:35:00)

pa nije , dao ti je sigurno dozu da dete koje je pregledao
ovaj tata je sam dozirao [sm=smiley13.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:38:04)

A izes ga. Zamisli situaciju- isla sam da pipnem dete koje spava i merila mu puls, sve ok [sm=smiley1.gif]




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:39:37)

sve znam [sm=smiley36.gif]
ja koricu hleba nisam davala zveri do trece godine jer se nekad nekome dete davilo od nje




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:49:10)

Ovaj moj je jabuku grizao pre prvog rodjendana, jednom se baaas zagrcnuo i tek nedavno sam stisnula da mu opet dam na listice [sm=smiley36.gif]. A sta ces.




Mala Elena -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:51:20)

Znam Sanchy , u bolnici joj se bio zacepio nosic i sestra je to odradila na moje oci ..a slinica je ispala na drugu stranu.. .
Plasi me to da ne dobije bronhitis..[sm=smiley13.gif]
To cu da uradim kada muz ode na posao posto ne mogu da se ganjam i objasnjavam sa njim .Inace , on je strogo protiv toga [sm=smiley1.gif]
A na onoj slici nosko nije uopste isti kao sto ima zaova. ..ne javlja mi se na telefon a ja nestrpljiva da saznam.
Zar nije usisivac mnogo jak? Iscupace joj nos, ja tako to zamisljam [sm=smiley36.gif]




Mala Elena -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 11:56:21)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa nije , dao ti je sigurno dozu da dete koje je pregledao
ovaj tata je sam dozirao [sm=smiley13.gif]





A joooj [sm=smiley13.gif], znaci, sve i da moze bez recepta, ne treba uzimati na svoju ruku dok pedijatar ne poslusa ...
Peace, videh gore za sta je sta, po tome njoj bi trebao fizioloski i eferdin u kombinaciji. E sad to verovatno ide po malo u dozer (sad ne znam koliko ml) i drzi se dok se ne isprazni ...?




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:06:26)

ME, ma ako ti nije prigustilo drz se ti fizioloskog i vadjenja slina, to vam je prvi put, dete kod dr ako ... vidis gore u kojim situacijama i eto ti.




pocahontas -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:10:15)

kako me nerviraju ovi sto spemuju (il kako se vec kaze)...
koliko sam shvatila tasina mama je dr, a i torbi je dr, tako da su one u drugacijoj situaciji od mene jer niti sama imam med.znanja niti ih ima bilo ko u mom uzem okruzenju, zato bilo sta od lekova uzimam iskljucivo kad mi doca kaze. sta znam, to mi je jedino sigurno posto pojma nemam, a plasim se eventualnih posledica.
apropo pumpice, mi smo od pocetka koristili onu sto se stavlja u usta jer ovo moje dete dozivi fras i na pomen usisivaca, onda mi je drugarica preporicila prizminu pumpicu na baterije, kao odlicna je, jaca od ove na usta, a dobra zamena za ovu na usisivac, elem, to su mi najlosije ulozene pare, uopste nisam zadovoljna, ne uvuce ni pola koliko ova na usta...
mala beba i dalje kasljuca, al je manje zapusen, nocas je bas lepo disao, samo da prodje...




Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:14:19)

E sad to verovatno ide po malo u dozer (sad ne znam koliko ml) i drzi se dok se ne isprazni ...?


Pa napisala sam doze u onom postu, npr, 1,5ml fiziološkog + 3-5 kapi efedrina (zavisi od uzrasta bebe, ja sam doziranje menjala kako je dr menjao). Više od 5 kapi nisam nikada stavljala na 1,5ml.

Poc, ko spamuje?




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:16:03)

Prizmin je i nama s*anje. Uvek imaju mnooogo vise sekreta nego sto tu moze da stane.
Al za bebu sljaka super.




dijana1* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:16:47)

Mi cistimo nosic fizioloskim, dete na bok i spric plu nisita mast za nos. Kada se napuni nosic da fizioloski ne moze pomoci onda izvucemo pumpicom sto ide na usisivac.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:22:03)


IZVORNA PORUKA: pocahontas


koliko sam shvatila tasina mama je dr, a i torbi je dr, tako da su one u drugacijoj situaciji od mene jer niti sama imam med.znanja niti ih ima bilo ko u mom uzem okruzenju, zato bilo sta od lekova uzimam iskljucivo kad mi doca kaze. sta znam, to mi je jedino sigurno posto pojma nemam, a plasim se eventualnih posledica.


Jeste, ne bih ni ja mogla sad da se uputim i kupim inhalator recimo i uzmem mustru od Peace i Torbice i okinem. Mozdaaa kasnije kad budem sigurnija i ako vec kod dr dobijem nalog da se inhalira lekovima, al daj Boze da nam to ne pritreba cesto. Ne sto im ne verujem, alal im cufte, nego ne smem da se usudim. Pa ja sam sve njih ispitala a opet juce isla kod dr i pitala sta mislite da uzmem inhalator i inhaliram i kako. Pa eto i taj efedrin dajem iako svi od reda ovde kazu da ne treba direktno. Prvo se covek mora uhodati pa onda na svoju ruku.




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:22:29)


IZVORNA PORUKA: pocahontas

kako me nerviraju ovi sto spemuju (il kako se vec kaze)...


ne spamujem a ni ne trolujem
zdravlje dece mi to ne dopusta
rekoh sta sam zatekla u bolnici
i ja zver poslusam svaki put ali recimo ne prepustam se instinktu nego je odvedem da je poslusa jos neko jer je ona moje dete i ne mogu biti objektivna




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:33:29)

http://vukajlija.com/spemovati/428388

Da se malo nasmejemo, ako nije za ovdi, a vi brisite [sm=smiley1.gif]

Ja mislim Olga da moja jabuka i tvoja kora leba nisu ucestalo ometanje teme [sm=smiley36.gif].

Eto Poc ce nam reci [sm=smiley1.gif]




Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:43:10)

koliko sam shvatila tasina mama je dr


i tata. [sm=smiley36.gif]

Ali oni ne leče moju decu. Moja mama je pulmolog i nikada nije poslušala moju decu. Tvrdi da se pluća odraslog čoveka sasvim drugačije čuju, i da ona kad posluša decu ima utisak da su na samrti. Pa da ne bi bilo panike, ne sluša ih.
Grlo pogleda, kaže, "crveno je, vodi ih kod dr", pošto ja ne vidim da je crveno, mislim, grlo je uvek crveno [sm=smiley4.gif] (iz ugla ekonomiste kažem, nije sigurno zeleno [sm=smiley36.gif]).

I da se razumemo, ni ja nikada ne bih inhalirala po receptu sa interneta, ali bih pokupila sve to što sam pročitala i otišla kod dr i pitala za mišljenje.

Recimo moja mama je stava da neko sa astmom nema šta da inhalira efedrin, a pulmologu se digne kosa na glavi kad čuje za inhalacije pantenola. [sm=zmeden.gif] Ali nama radi stvar. Lekari specijalisti su malo ... kako bih to rekla a da me ne shvatite pogrešno... moja mama ume da kaže "Jao vi obični ljudi umete takve gluposti da pričate" - npr kada joj objasnim šta me boli i kako, pa još doda "to nije moguće", ah čuj, to što nije pisalo u knjizi, to ne znači da se meni ne dešava. Tako da sam izignorisala i mamu i pulmologa za inhalacije, i rekla bih da veoma uspešno rešavam bolesti za sada, uz savete pedijatra.




pocahontas -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.9.2014 12:44:10)

nisam mislila na vas nego na ove sto pisu milion postova u kojima nista konkretno ne kazu vec pisu da bi pisali i samo zatrpavaju temu.
moja i dalje jede uglavnom pasirano voce, ovo leto je dobijala breskvu i nektarinu isecene na tanke stapice. koricu je dobila, uz strogi nadzor, sa 14m. bojim se, sta cu.
i mi sad prizminu koristimo za bebu i radi posao.
nm koji nastavak koristite, onaj tanji ili deblji? onaj deblji mi se cini da losije izvuce, a ovaj tanji mi je frka da ne gurnem preduboko u nos...




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 13:53:42)

Zene, juce smo bili kod pedijatra opet, pluca ok, jos slini al sad su mu gusce sline i kaslje zrelo, al ne ume da izbacuje nego guta. Sta mogu da uradim u ovoj situaciji, pretpostavljam nista? Pedijatar kaze sme u vrtic. 7 dana nije isao. Sta vi mislite?




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 15:54:35)

Pije nešto za iskašljavanje? Za vrtić ne znam.. Moj ne ide, a i kada bi išao, da se ja pitam, volila bih ga 3 puta godišnje, kada je baš baš i sasvim izuzetno zdravstveno i immunološki stabilan.[sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]




Mala Elena -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 16:15:48)

Rosita , ne razumem kako pluca ok a kaslje zrelo ? Jel mu se odvaljuje slajm?
Mozda da probas preko kolena sa licem na dole kad se nakaslje pa da izbaci. To sam negde procitala ...
A za sekret iz nosa koristis li nesto?




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 17:08:17)


Stvar je u tome sto je to dete od godinu i po i ne ume da iskaslje, tj. pljune nego proguta. A nije toliko mali za te metode preko kolena ili vec. A ok je u smislu- cista su mu pluca. Da, ima slajma, u tom smislu zrelo, a nos cistim i inhaliram fizioloskim da razredim sektret da izadje. Hvala u svakom slucaju.

PS Sve se set_im jos neceg. I nikako da lepo prodise na nos, das ne hvata vazduh dok jede. Inace je veseo i sve ok.




Peace* -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 21:43:49)

Stvar je u tom sto ako svaki put budes cekala da ozdravi potpuno, jako malo ce ici u vrtic. Vremenom ces nauciti da su vecinu vremena slinavi i kaslju i postace ti normalno, i znaces da procenis kad je granica da ga povuces tj vratis u kolektiv. Ali za to je potrebno tvoje iskustvo da vidis kakvo je tvoje dete.
Da ga sad vratis u vrtic - mac sa dve ostrice. Mozda ce proci, a mozda se nakaci jos nesto pa zavrsite na ab. Ne mozes znati.
Moj slinavi i kasljuca, isao je u vrtic. Danas kaze da ga grlo boli, videcu sutra hoce li se zaliti, ako da, u ponrdeljak nece ici nego cemo kod dr. Ako se ne bude zalio, ici ce u vrtic.




Misha i Ljisha -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 21:50:12)

Ja sam D ostavila kuci u petak a razmisljam se da javim vaspitacicama da nece ici cele nedelje dok ne ozdravi u potpunosti. Ne radim pa mi nije frka. (jedino ako mi jave da u sredu krecem na posao sto se nadam ali videcemo). U svakom slucaju necu je dati u vrtic ni u ponedeljak. Kazu vaspitacice da je ona super adaptirana i da nema problema sa njom i da nije problem ako izostane.

Kaslje samo dok je u lezecem polozaju ili kad jurca pa se zakaslje ali i to retko. sline su joj nesto krenule danas popodne a juce joj nijednom nisam obrisala nos. Inhaliram je i ispiram nos i to je to.

Peace slazem se ako budemo uvek cekali da u potpunosti ozdrave nikad nece ici u vrtic[sm=smiley36.gif] ali je meni dr rekla da je to bolje za izgradnju imuniteta a ne da su bolesni non stop. Znaci bolesni pa u potpunosti ozdrave pa budu zravi neko vreme i onda se opet razbole. Tako se gradi imunitet a unistava se konstantnom bolescu




Sanchy -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 21:56:23)

Da ali ako u potpunosti ozdrave pa se vrate u kolektiv nece zaraziti jos desetoro deceu suprotnom hoce i ta mi se logika ne dopada,,no dobro zato i ne ide u vrtic..




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.9.2014 22:08:12)

Da, sve znam. Mislim da konkretno D u ovoj fazi nije zarazan, i ja bih volela da svi idu zdravi ali na zalost to je nemoguce. Joj Peace, tvoji bar pricaju :)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>