RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 15:10:32)

Doco smiriće se i spavanje,moja sad spava do pola 6 što je veliki napredak naspram onog do 4 tako da se opet nadam da će vremenom početi još duže.A rekla sam mm od sad kad je kući cjelo ćemo se vrijeme dovikivat po stanu dok se ne navikne na galamu [sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 16:36:02)

ma ja sam ubedjena da je nesto muci,jer vidim da joj se spava ,a ne moze da nastavi,tako da sam u nedoumici da li su zubi ili zeludac ili je nesto trece [sm=zmeden.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 16:49:59)

i kod nas je tako,ona ne moze gleda ali ne moze opet zaspi i kad stanemo posle pola sata ili sad opet zaspi ali ne place kad se probudi,samo se vrti i pokusam je ignorisati i tek vidi da ne reagujem pocne plakati.

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 17:01:26)

Sve bebe imaju taj problem zaspivanja, prosto se bore da ostanu budne, to je normalno. Dok god ne nauce da zaspu same. Pisale smo u temi puno o tome.
Vodim ceru za 17 i 30 da joj zubarka zalije 6-ice, pa cu posle do Merkatora. Pozdrav

jole82 -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 21:51:46)

Ola mamitas
Malo da vam mahnem...al verujte da nemam kad da sednem za komp..na poslu nema šanse poruku da pošaljem, a kamo li da udjem na forum..sad sam asistent za praktičnu nastavu fizikalne med. i rehabilitacije vojnog med. faxa, pa ne mogu da mrdnem..a kući kad dodjem (oko 16:15) odma ajmo ručak, malo napolje, pa kućne čarolije i eventualno nešto da spremim za sutra i ja sam onda u komi koliko sam umorma...sreća pa mm i ja radimo zajedno inače se nebi ni vidjali, jer on i popodne radi tj do uveče...i takooo..
T je dobro sad..imala je i konjuktivitis u medjuvremenu..
Inače danas smo konačno bili na prvom pregledu kod homeopate i počeli sa Th, pa se nadam da će od sad krenuti na bolje..
I samo da znate da mi nedostajete [sm=smiley31.gif] nadam se da su sva dečica dobro

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 22:19:50)

Jole, asistentu, cestitam! [sm=bravo.gif]
Sta da se radi, sve nas ceka tempo kad se vratimo na posao, neminovno! Drago mi je da ste krenuli sa th, kooonacno!!
Ja sam se navecerala pa da prolandram malko i jos da razbistrim misli oko pakovanja. Ali da se pohvalim - sve decije stvarcice i moje stale su u jednu povecu torbu. U jednoj manjoj je kompletna apoteka i kozmetika. A u jednoj osrednjoj decije igracke i kojesta za kuhinju, sta cu, bez blendera ne idem, ludak. [sm=jezicek.gif]
Pozdrav svima

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (16.6.2014 23:44:41)

Dobbro veče mame,ja pozavršavala ove kućne poslove i sada malo bacam pogled ovde....Inače,preživela sam danas i taj roditeljski na kome sam ja trebala da dam poklon vaspitačicama za rođendan

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 7:13:25)

Jole bas sam se pitala gde ste i sta ste. Mislila sam da ste kidnuli na odmor[sm=jezicek.gif]. svaka cas_t za poziciju asistenta.

Dobro jutro mame. Torbice ja sve ne verujem svojim ocima da citam da si uspela troje dece i sebe da spakujes u jednu torbu[sm=smiley36.gif]

Mi konacno spavali ko svet. Eno je jos uvek spava a ja cu iskreno sad da odgledam deset_u epizodu game of thrones[sm=smiley36.gif]. Odoh da ne zabusavam haahah zarko iscekujem svaku epizodu ove serije

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 7:54:06)

dobrol jutro majke,mi smo opet jutros u 4 ustale pa je u 5 opet zaspala.
Torbice mi kad putujemo samo za moje stvari ide veliki kofer plus manja torba za kozmetiku,iza Dorino posebno kofer,stvarno ne znam pakovati,nikad pola od toga ne obucem ali bitno je da je tu [sm=smiley36.gif]
Jole [sm=bravo.gif]...ljubim vas sve

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 8:06:20)

Dobro jutro mame....Torbice [sm=bravo.gif] za pakovanje
Ja pijem polako kafu i spremam se za posa....dečaci su mi u vrtiću i biće sa mnom do kraja radnog vremena, a devojčica ostaje sama kući dok se mi ne vratimo sa posla tj. iz vrtića. Od septembra mi ostaje samo jedno dete u vrtiću a dvoje ću imati u školi

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:08:31)

Mame, dobar dens [sm=smiley36.gif] Sad sam u engleskom Klarinom fazonu. Kad nesto razgovaram sa mm sto ona ne bi trebalo da cuje govorimo na engleskom i to nju strasno ljuti pa nas propituje. Elem, sinoc tako pita a kako ovo, a kako ono, i pita me izmedju ostalih reci "zavesa"[sm=smiley5.gif] ja ne znam kad ona smisli i rece "pulk" do kraja veceri sve sto ne znamo sve joj je bilo "plik" i "pulk"[sm=smiley36.gif] Reci zvrce, smejemo se samo od nje...pa je tako od mum (-mama) tata =tat [sm=smiley36.gif]
i svasta jos...pa i dens od dan!

Štetica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:33:39)

Treba mi savet od iskusnijih mama. Treba ovih dana da idem da vidim bratanca(brat od tetke),i imam veliku dilemu sta da kupim. Razmisljala sam o auto sedistu 9-36kg jer jaje imaju,prenosni krevetac,sterilizator za flasice i grejac flasica,hranilica... To znam da nemaju(pitala sam tetku),e sad je dilema sta je najprakticnije od toga.
Da me neshvatite pogresnao,zvala sam snaju i brata i pitala sta im treba od toga,ali oni su u fazonu "netreba nista,dodji onako",sto meni ide na zivce,ja volim da pitam sta kome treba,da nekupujem gluposti ili duple stvari,a isto tako i kazem kad me neko pita. Iz principa necu da nosim u parama,jer znam brata i te pare ce potrositi za neku glupost,tj. dacu simbolicno u parama(20-30e) koliko se valja i taj neki poklon.

milicicak -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:40:27)

Stetice, od svih stvari koje si nabrojala, hranilica ce im 100% trebati, sterilizator za flasice i prenosni krevetac su nesto sto ne koristi svaka mama (ali ako mene pitas olaksavaju zivot) a sto se sedista za auto tice ja znam par ljudi kojima je to bila opsesija pa ne znam koliko je pametno tako nesto kupovati bez pitanja. Moj savet je hranilica.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:44:57)

ili hranilica ili to sediste. To je moj savet. Prenosni krevetac im mozda nikad ne bude zatrebao a sterilizator je po mom misljenju bacanje novca. Nista nije sterilno i iskuvavanje je sasvim dovoljno.

eh da preporucujem onu drvenu hranilicu gde se moze skinuti gornji deo a donji se onda polozi i sluzi kao stolic. Moja D je uzivala u tome, stavim je pored sebe u kuhinju i na njen taj mali stolic svasta i bude tako sa mnom. Takodje je tu stolicu taj gornji deo gurala po laminatu kad je pocela da hoda. U svakom slucaju ta hranilica nam se debelo isplatila a iskreno nije ni skupa.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:49:29)

Ja glasam za hranilicu.

viktori -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:54:27)

Cao mamike!
pridruzujem se cestitkama Jole streberu nas! [sm=bravo.gif] Svaka cas_t. Nekako si mi ti bas za taj posao, znam kako si i meni i zenicama ovde plasticno fino natetenane objasnjavala kad imamo neki problem, studenti ce biti u plusu svakako.
Stetice ja glasam za hranilicu, a prenosni krevetac je odlicna stvar takodje i zao mi je sto ga mi nismo uzeli jer gde god smo isli N je spavao sa nama il je neko morao da ga nadgleda da ne padne sa kreveta, jer je jako rano krenuo da se prevrce...

Štetica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 12:59:45)

Hvala na savitima,videcu izmedju hranilice i sedista. Sediste mi je palo na pamet zato sto je snajka vozac i cesto ide sama kolima jer brat radi od 7-19h,pa mi je iz tog razloga to bilo prakticno,ona i sad namontira jaje napred i kad ide sama kod njenih ili kod njegovih.Jer kad bi cekala brata verovatno bi negde otisla jednom u 6 meseci kad je on raspolozen.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 13:18:54)

Jao evo odgledala sam epizodu[sm=sloncek.gif] idem brzo da kuvam pre nego sto se D probudi. Jao kasnicu sa ruckom[sm=jezicek.gif], al ne mnogo nadam se hihihi...

Nego po meni je i sediste ok, i ja sam jaje stavljala napred kad idem negde sa Dunjom upravo iz istog razloga, stalno same svuda nas dve. Sediste je ok ako ima i onaj kao polulezeci polozaj slicno jajetu.Ne znam kolki je bebac ali ako moze u to sediste to je super. Hranilica naravno sjajna opcija a sve ostalo ne mora da se ima i moze bez toga.

Odoh mame brzom brzinom hehehe(pitam se da il je ikada na prijemnom bio primer brzom brzinom???)[sm=jezicek.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 15:11:21)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Dobro jutro mame. Torbice ja sve ne verujem svojim ocima da citam da si uspela troje dece i sebe da spakujes u jednu torbu[sm=smiley36.gif]

Hehe, pa da, te decije stvarcice su lagane skroz. I ne nosim preko neke mere. Jos ovo je za tri nedelje. samo dve deblje preobuke, ostalo sortcevi, majice (kratki rukav/bretele), donji ves, a za smizlu haljinice, suknjica i dvoje helanki. I za sebe ne nosim puno i nikad mi nije falilo. [sm=smiley1.gif]
Mi spakovani. Uvece kad budem pekla kiflice za veceru, stavicu spremno testo u frizideru pa ujutro samo ispeci, da nam bude sveze.
Vreme je sumorno, pih!
Pozdrav

viktori -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 21:11:40)

Torbice bez obzira na to sto su lagane, meni je to misaona imenica. Pa ja sebe pakujem u dve torbe (sad bi mm demantovao jer ona kze da mi je gepek mali). Ja ne podnosim pakovanje, uvek pisem spiskove, proveravam i vrtim se u krug oko tih silnih torbi. Kako cemo sad sa N vec sam nervozna. Ima d aostavim mm da sam popakuje sve.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 21:17:47)

Uh kad vec pricate o pakovanju ja nemam pojma kako cemo se potrpati u kola sa sve mojom mamom koju vodimo,vec me muka hvata,no sto bi bila fora da dobijem taj nesrecni posao pa da od odmora ne bude nista [sm=jezicek.gif] no nisam ja te lude srece
D spava ja se istusirala,malo da blejim po netu pa cu u krevet,moj muz sutra ide na rafting na Tari,ja ostajem sa svekijevcima,pa i oni idu u petak ujutru,konacno ostajemo same u miru i tisini [sm=bravo.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (17.6.2014 23:13:50)

Priznajem da nisam uspevala ispocetka dobro da procenim. Samo kad uzmem obucu, kao stonoge smo, - po jedne patikice, sandalice i papucice za plazu - puna kesa. [sm=jezicek.gif] Ali dobro...
Nego, mm rece, ispeci to veceras, olaksaj situaciju, i tako ja sad duvam i grickam vreleeee puzice, njaaaam! Pa da Vam mahnem! Ujutro krecemo, nadam se da ce tamo biti sve ok sa netom posto nosimo lap top.
Veliki pozdrav svima!

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (18.6.2014 4:05:51)

Mene će ovo djete u ludnicu otjerati,jutros smo u pola 3 ustale i još nema namjeru spavati,pokušavanje samouspavljivanja svaki put propadne jer toliko plače i počne povraćati .[sm=zz_banghead.gif].
Torbice srećan put,lijep provod.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (18.6.2014 6:34:10)

Dobro jutro.

Jao Emice pa nije fora sa samouspavljivanjem da se bas toliko uznemiri. Uzmi je pa je smiri. pa kad je sanjiva spusti je. Zahteva puno bolova u ledjima kod neke dece koja se ne smiruju ni ako su roditelji pored

branki* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (18.6.2014 6:50:20)

torbice,srecan vam put i lep provod..3 nedelje na moru,ljubomorna sam[sm=smiley31.gif]
emice,dobro kaze MLJ.
eto,ja pijem kafu,boza jos spava...nema obdanista danas,logopeda,defektologa,ja na raspustu,prakticno ni nemam obaveza danas[sm=jezicek.gif],sve drugo mi je lako.
dobro jutro,mame[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>