RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

serpica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:21:35)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Dobro jutro!
Samo da raportiram. N se probudio u 4h, meskoljio kenjkavio i u krug, a kad sam ga uzela bio mokar do pola ledja[sm=zmeden.gif] upiskio se jadan fino, a ja nisam izgleda lepo namestila pampers[sm=hudicek1.gif] Garantovano bi uspeo sa cuclom da anstavi, ali sam ga ja rasanila jer sam ga morala komplet presvlaciti i menjati posteljinu[sm=smiley29.gif]

Klarita [sm=smiley36.gif] dobro si ti stavila pampers nego decko piski pa je zato izaslo,ja sam cak pomislila da pampers nije dobar pa sam izmenjala nekoliko,inace nam je to bila svakodnevnica prvih par meseci,a i sad se desi ponekad..
Nego kad cu da upoznam tog momka a? Cekam vas ide lepo vreme,park,kafica,kolica.... [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:28:03)

Klarita, predjite na veci br pelene. Svaki put kad se to ovoj mojoj desavalo, prelazili smo na veci broj i bili mirni jedno vreme.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:35:43)

Serpi [sm=smiley31.gif] ovo vreme sugavo nam ne da, inace...uf, bas jedva cekam. Ljubi svoj trio od mene, a posebno, znas vec, malu veliku devojku.

Kseno, mislim da je do pise, ne do velicine pampersa, jer skroz je drugacije to kod devojcice i decaka [sm=smiley29.gif] a, ionako koristimo vel3, ona je do 9kg.
Uvek fino zategnem i podvrnem onaj gornji deo i desilo nam se svega dva tri puta da se tako upiski, a bas je moralo nocas kad je em hladno, em sam trebala da isprobam da mu produzim spavanje.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:43:08)

Klarita, je l mu nameštaš pišu na gore? Ako tako stoji onda kada piški sve iscuri.

Ja sam se smejala kada nam je stara dr rekla da mu pišu stavljamo na gore, a facu mm neću ni da vam opisujem [sm=smiley36.gif] kad smo izašli iz ordinacije samo je rekao "je l ova ikad videla mušku stvar?" [sm=smiley36.gif]

Inače. pozdrav svima [sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:46:36)

jel svi namestate pisu na gore? ja nekad da, nekad ne, patronazna mi je rekla da ne moram..

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:49:46)

Ja nisam nikad, to je potpuno neprirodan položaj. Jednom sam probala, već je bio veći, i odmah je počeo da se buni i da vuče pelenu dole. Toliko je kukao da sam bila ubeđena da ga boli.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:54:06)

Ja ne vidm svrhu namestanja pise na gore, jer u pampersu ima mesta i pisa padne sama u polozaj koji treba[sm=zardeva.gif] A, ranije kad ih zatezali pamucnim pelenama i ne znam cime sve, e onda su namestali[sm=zmeden.gif]
Samoj sebi sam konfuzna i smesna ovim postom[sm=smiley36.gif]

Ne, ne stavljam i ne namestam mu pisu nikako, kako mu se namesti, tako...

pocahontas -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:55:25)

ok, fala[sm=smiley31.gif] zaboravila sam to da pitan u savetovalistu, kad su nas otpustali iz betanije su rekli da cim otpadne pupak namestam na gore, a onda patronazna rece da ne mora pa sam se zbunila...

Anoniman -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:57:45)

klarita, nikad nisam gledala na kg i uvek je ranije prelazila na sledecu velicinu (recimo prethodna pokriva do 9 kg kao sto kazes, ona ima 7, ali ipak predjemo na sledecu ako joj dva puta probije pampers).

ne mogu da se snadjem, vidim samo teme o pesmicama, a trazim neke ideje za igranje sa detetom, ne znam vise kako da nam popunim vreme.

pocahontas -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 8:59:09)

to mi je i rekla, mogu da namestim kako hocu ali ce se u peleni sama namestiti ...joiooooj majko mila, sa devojcicama je mnogo lakse na pocetku, ova pisa me nacisto bacila u frku, te kako je namestiti u peleni, te kako navlaciti kozicu.. uf...

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:01:54)

Jeste, Kseno, u pravu si, kad vratim film sa K, s njom sam tako i ja. Nego se nesto s ovim malim tripujem stalno[sm=zmeden.gif] svejedno, nije do velicine, jer ima podosta mesta kad stegnem i zakacim i nema onako na butkicama da se vidi da ga stezao, mislim da mu bas pase.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:03:03)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

to mi je i rekla, mogu da namestim kako hocu ali ce se u peleni sama namestiti ...joiooooj majko mila, sa devojcicama je mnogo lakse na pocetku, ova pisa me nacisto bacila u frku, te kako je namestiti u peleni, te kako navlaciti kozicu.. uf...

pa, da li navlaciti [sm=smiley36.gif] pa hiljadu i jedna zavrzlama.
Potpisujem da je mnogo lakse sa devojcicama[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:08:36)

Moje dete se prepalo kada je prvi put prevukao kožicu i kada je izašla piša i evo sada je pranje nemoguća misija. Svako veče je zacenjivanje, ne da da se prevuče i opere ma nema boga.
Pritom ne da ni pupak da se opere, ni nos da se očisti, ni nokti da se iseku... lepo ću poludeti.

pocahontas -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:16:51)

ja sa devojcicom muku mucim oko licne higijene, ne voli da pere kosu, o susenju da ne pricam, sreca nema puno kose pa nam fen nije neophodan inace ne znam sta bi, kad cistimo nos-panika, secemo nokte-panika, posebno su problematicni nokti na nogama, pranje zuba je svako vece sa neizvesnim uspehom,i kupa se i dalje u kadici jer se boji kade, tus sakrivamo da se ne vidi jer pocne da place kad ga vidi i taaaaako...zurka[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:23:59)

Jao, zene moje, pa tacno da poludis [sm=hudicek1.gif]
Sa pranjem i susenjem kose nemamo problema, jer su oboje rodjeni sa dosta gustom i dugom kosom, pa smo fenom baratali jos od rodjenja da kazem.A, znam dosta ljudi iz moje okoline koji imaju problem sa tusem i mislim da je kod nas to dobro proslo jer smo je (mislim na K) vrlo rano kupali pod tusem. Kako je rodjena u decembru, vec na leto je cvrsto sedela, pa sam je sa sve koritom prebacila u kadu i nakon brckanja tusirala laganim mlazom, pa se navikla i na tus i na mlaz i pranje kose.
Ovaj mali je nezgodan tip. Jutros ga mm nosao po kuci trazeci papuce,negodovao jer ga maje po hodnicima, decko kad mu nesto ne odgovara se namrsti i podigne jednu obrvu...vec vidim sebe kako vam kukam ovde od njega[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:25:38)

Jao Poc [sm=smiley36.gif]

Ovaj moj je odjednom počeo da zeza, nije bio takav. Normalno smo uvek sekli noktiće posle kupanja, kosu doduše sad sam suši, oko toga nikad nije bilo problema. A samo kuka, te boli ga ovo, te boli ga ono, peremo zubiće a on kuka jao ne mogu da zinem, jao boli me, jao jao.... a meni rogovi rastu.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:32:09)

Klara se tako prenemaze, te boli je ovo, te ono...ja samo kazem: "Juuu, moramo kod doktora onda...kako te boli, gde, pokazi...ccc, duso mamina, sad ce doktor da vidi pa ce da prodje" Momentalno joj sve prolazi [sm=smiley36.gif] Ali to je vec za nesavrsene mame[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 9:33:16)

Eeeee ali ovaj moj voli da ide kod teta doktorke [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 11:35:06)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Eeeee ali ovaj moj voli da ide kod teta doktorke [sm=smiley36.gif]

hahaahah...e sjajan je. Pa ti mu onda preti milicijom (jedino ako ne zeli bas da bude i milicajac ahahaha)

Moja D rano zaspala. Ja cu sad ruckic. Ovo vreme je bljak,. Uopste mi nije raspolozena danas. Nema vise temperaturu ali je bas nesto neraspolozena i nervozna[sm=smiley13.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 11:48:31)

Znaš kako je sav važan kad ide kod teta doktorke [sm=smiley1.gif] ne može da dočeka da ga prozove, a kad počne da divlja ja kažem ajde idemo kući, nisi dobar a on počne da kuka hoooćuuu ja kod teta doktojkeeeeee! [sm=smiley36.gif] pa je sav ozbiljan u ordinaciji, ne progovara dok ga sluša, pregleda, ona se uvek smeje [sm=smiley36.gif]

Iskreno, nikad mu nisam pretila tako, neću da se sutra plaši npr policije (policija je tu da ti pomogne, na kraju krajeva), ali skoro smo šetali sa kumovima i kuma plaši kumića babarogom (pored neke šume prolazimo) i sad kad god šetamo Mare pokazuje na šumu i kaže tu je babaroga. Ja ga pitam je l ti znaš ko je babaroga, on kaže znam, ona zivi u tami i jede jimun i kusku [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 11:49:04)

Jao muka mi je, povraca mi se i tako te fore.[sm=smiley36.gif] Kad idemo na kupanje obavezno pita: "jel neces da mi peres kosu"? Ako kazem da hocu to je kukanje. Morali smo da uzmemo regenerator za bebe. Loknasta joj je kosa, pa joj.se krajevi mrse.

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 11:56:17)

Anci, voli i K da ide kod teta doktolice, ali kad je na odmoru ili guzva, vodili smo je kod privatnog pedijatra koji je jako neprijatan i vise puta joj izvlacio slince on i ona od njega ima fobiju. A, sto kazes za Mareta, ona isto obozava pedijatricu iz DZ cak je i podseca za grlo, trazi joj stetoskop[sm=smiley36.gif] mada kuc, kuc, kuc, ne idemo bas, bas dugo i da ne idemo.

A, K se inace mnogo plasi babaroga, kukuuuuuu, pa to je bas strasno. Ona se naplasila iz razlicitih crtaca, trazila je da kupimo masku i mi mislili tako ce se osloboditi, ona se sve super igra, igra i onda kad padne mrak, [sm=sad.gif] Bas imamo problema.

Sanjice i mi koristili regenerator (jedino nasla Jonhson u zelenoj tubici) nije nam nesto pomogao. Ukapirala sam da joj se najlakse oceslja kosica od Jhnson sampona i plu redovno skracivanje krajeva. Ona ima tanku dlaku a bas gustu kosu, na mene skroz i mucili smo muku jedno vreme isprobavajuci razne sampone.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 12:16:55)

jede jimun i kusku ahahhaah[sm=zz_bounce.gif]

Jao mi imamo problem moj bratanac se jako boji babaroge, ma znate kad me pita u zvucniku (hteo je da pojaca zvuk dok je gledao crtani) "teto jel ima tu babaroga". Moja mama je za to kriva[sm=hudicek1.gif][sm=zz_banghead.gif]. Bukvalno je satima u stanju da me ispituje kako to da kod mene nema babaroge i gde je babaroga (ja mu rekla da je žuća oterao sve babaroge u Srbobran[sm=jezicek.gif]-ne dao Bog da dete nekad ode u Srbobran srcka ce mu stati al to mi prvo palo na pamet).I onda on kaze i pokaze prstom "babaroga je cak tamo daleko" ahhaha...Jao a mamu cu zadaviti zbog toga a bude li i moju D plasila tako necim dobice ona po njusci.[sm=jezicek.gif]

Ja sam generalno protiv plasenja dece bilo cim ali ko zna mozda cu za godinu dana drugacije pricati

anci kv -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 14:17:46)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

hahaahah...e sjajan je. Pa ti mu onda preti milicijom (jedino ako ne zeli bas da bude i milicajac ahahaha)

meni su pretili popom,pa ne postadoh popadija već milicajac[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (19.6.2014 21:23:09)

dobro vece mame,D zaspala ja kuliram,svekijevci mi idu nocas za Svicu,bas su se smorili sto ostavljaju D
Vidim pisale ste o mukama kupanja ,D se od punih mesec dana kupa u kupatilu tako da sa tim nemam problema,ali zato iseci joj nokte je nemoguca misija,sada imam muku da je obucem posle kupanja prevrce se na sve strane ,ne da da joj se stavi pelena,samo se okrene na stomak ,ma muka ziva ,pitam se kako li ce sve to izgledati kad bude jos veca verovatno cu je juriti po kuci,mrzi dete pelenu pa to ti je [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>