RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

pocahontas -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (7.6.2014 21:35:58)

verovatno bude premorena, moja beba koja ima 21mesec i dalje ume da se rasplace pred spavanje ako je ne stavimo na vreme u krevet...

New Mom -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (7.6.2014 21:36:11)

Ovi dvoje smo bez nadzora ostavili u kadi valjda ravno 3 minuta. A oni sasuli celu Chiccovu kupku od 750ml i napunili kadu. Svuda u kupatilu sapunica.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (7.6.2014 21:39:58)

Dobro veče...haha Torbi ja već jedem,napravila sam prženice pa ih sada tamanimo sa kajmakom i sirom

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 4:00:31)

Dobro jutro mamice,jutros smo malo poranile nego inače,od pola 4 smo budne pa smo se do sad mazile i dama odlučila da me pukne zvečkom,tu je bio kraj maženju.Od prekjuče ujutru ne kaki,sinoć sam masirajući stomačić istjerala nešto malo ali tvrdo tvdro katastrofa [sm=smiley13.gif]

Cindarella -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:12:33)

IZVORNA PORUKA: adulence

Dobar dan mi smo danas bili god logopeda na redovnom pregledu,e pa stavili smo sve reci koje iva zna i ma ih 21,22,kaze logopedica dobro je ali to je na donjoj granici za 18 meseci...ali joj se svidja sto iva sve razume,cak je dr i kinula i Iva joj je sama rekla Pis!! I svidja joj se sto ave hoce da ponovi,bez obzira sto ne zna rec...
Inace mame ja spremam taj jedan bas tezak ispit,ne znam gde cu pre,ali evo danas malo odmaram...

Eto,sad moram da pitam. Kada su vasa deca krenula da ponavljaju reci?[sm=zmeden.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:18:34)

Pa iva je pocela u recimo prethodna dva meseca bas da ponavlja,kao mali papagaj,sve pre toga ni ne racunam,znaci sa nekih 15-16 meseci...
Dobro jutro mamasite,ja se probudila kao vampir ,ispratila mm na posao pa cu da pravim dorucak,dok Ivka nr ustane...

Cindarella -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:26:12)

Janja bas slabo trtlja,ali dobro,sada si me opustila.[sm=smiley1.gif]
Dobro jutro,moji svi jos spavaju,mene je probudila musica.[sm=hudicek1.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:37:52)

Dobro jutro mamice[sm=smiley1.gif]
Ponovo ne prospavana noc[sm=smiley29.gif] da mi je da danaa uglavim neko popodnevno spavanje.
A sto mi se jede ljubenica to nije normalno.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:43:14)

Joj ženice vi se baš opterećujete sa tim govorom. Ja o tome uopšte nisam razmišljala?

Znam da sam jedva čekala da progovori, a sad ne mogu da je zaustavim.

Inače moja mila i draga mi ćerka se digla u pola sedam, pa prvo krenula da me golica njenom kosom po licu, a kad sam se okrenula okomila se na stopala i da me golica po njima[sm=jezicek.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 7:48:39)

Dobro jutro! Ovo moje maleno je pocelo da ludi od nespavanja.Cekam da zaspi, pa da procitam koji red knjige. Mozda i ja odremam dok se T ne probudi.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 8:20:46)

Dobro jutro mame...moja deca još spavaju,a ja i mm već popili kafu.
Što se tiče govora već sam negde rekla najvažnije je da se ne opterećujete sa tim kada će progovoriti,jer svako dete je individua za sebe i ima svoj tempi kojim se razvija.Ima neke dece kojima se brže razvija govor a nekima se brže razvija motorika

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 9:26:00)

dobro jutro,moje dete se opet u 6 probudilo [sm=smiley29.gif] ,nesto nam deca nisu kako treba ovih dana tacno je nesto u vazduhu [sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 9:50:22)

Doco i moj je rano ustao i tek sada je zaspao pa da iskoristim bar kafu da popijem[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 10:25:31)

Adulence draga [sm=smiley31.gif] moj Marko ništa nije pričao do druge godine (znao je neke osnovne reči: mama, tata, baba, deda, daj, i slično), uglavnom je imao neki svoj jezik i imena za predmete (auto i sva ostala prevozna sredstva su bila bja). Ali, pošto je sve razumeo, znao da pokaže šta je šta, ja se uopšte nisam opterećivala jer sam videla da me sluša, da me razume i da upija. Bilo je pitanje vremena kada će progovoriti. E onda se desilo čudo posle drugog rođendana, moje dete počelo da priča [sm=smiley1.gif] ali ne samo da priča već da peva pesmice koje sam mu ja pevala svakodnevno [sm=smiley1.gif] bila sam zapanjena ali tako je sa njima, sve upijaju i samo čekaš kada će da te iznenade [sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 10:30:45)

Upravo tako Ana Rr i moj je odjednom prokinuo da priča negde posle 2 god i nekoliko meseci.Sada ne samo da priča i peva nego zna sve pesmice iz vrtića i pesmice koje mu stariji brat uči takođe zna.A uz internet je naučio da peva i englesku abecedu...ja pala na d... kada sam čula nisam mogla da verujem

Cindarella -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 10:52:43)

Trco,ne opterecujem se. Samo sam ocekivala da ce bar mama znati da kaze,prozbori ona baba i tata,ali to je to.Pa reko',da priupitam kada je kod ostalih sledila ta baby boom trtljaza.

anci kv -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 13:10:37)

Bar dan,ima li vrućine?[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 13:26:36)

Moja K je opet kaznjena, opet me izvela iz takta [sm=zz_devil.png] Ima u hali takmicenje u decijem plesu, htela sam da je vodim. Mm prekinuo posao na pola da dodje da cuva N da nas dve odemo, ona se pekmezi, nece kratke rukave, hoce hulahopke [sm=zz_cold.gif] moze red cokolade [sm=zz_cold.gif] pa sve u krug...e, kaznila sam je, strpala u krevet i evo spavka kao bela lala, pa preteruje majke mi.

Ne znam da li sam se zalila ovde i ne znam ima li adekvatne teme, ali moja cerka nece da nosi kratke rukave jer je sramota sto ima dlake [sm=zmeden.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 13:28:54)

IZVORNA PORUKA: anci kv

Bar dan,ima li vrućine?[sm=smiley36.gif]

ijuuuuuuuuuu bas je vruce.

A ja sad mislila po ovoj vrucini dok D spava da odem u bastu malo i tamo da poradim imam svasta ali ne da mi se iskreno. Joj moram se naterati

Sanchy -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 13:34:37)

Mi smo do sada bili napolju u dvoristu i tu mi nije vrucina,imam dosta zelenila i jednu veliku kajsiju koja pravi hlad tako da smo se izigrali i sad he zaspao ko top,...

Jole84 -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 16:24:07)

Mamice kako ste,ima li vrućine kod vas?
Mene ubi kičma od kako sam se porodila,počela sam i da krivim,oduzima mi se noga,neki put kad sednem jedva ustanem bez pomoći...da uhvatim malo vremena pa ću do dr ako ne prođe.
Klarita,Klara je kraljica [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 21:42:51)

Jole to ti je sve normalno[sm=smiley36.gif]. Procice. Sigurno je i nosas zbog grceva. kazu kasnije mame tacno ojacaju kako beba dobija na kilazi, znaci ako ti se dete u proseku goji 30 grama na dan ti 30 grama svaki dan povecavas masu koju dizes i jacas misice[sm=smiley36.gif]

jao mame ja ukljucila klimu veceras kad sam uspavala D. Meni jako vruce

World -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (8.6.2014 21:48:00)

Jole, mene su ledja mucila uzasno nakon porodjaja i to nekoliko mjeseci, dok me kiroprakticar nije 'popravio'...

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (9.6.2014 2:15:37)

Dobro vece mame.

Poludecu skroz od nespavanja[sm=smiley13.gif] umesto sto je veci da bolje spava kod nas je sve gpre i gore[sm=smiley13.gif] stalno se nateze i kenkavi isamo cujem prrrrznaci da ga muce gasovi. Pa kako tako majku mu, za koji dan puni 6 mesei. Jis kada nam se i zubici okace..... ima da sligiram.
A danju spava 3-4 puta pk pola sata. To je bas malo.

serpica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (9.6.2014 5:46:45)

IZVORNA PORUKA: Cindarella

IZVORNA PORUKA: adulence

Dobar dan mi smo danas bili god logopeda na redovnom pregledu,e pa stavili smo sve reci koje iva zna i ma ih 21,22,kaze logopedica dobro je ali to je na donjoj granici za 18 meseci...ali joj se svidja sto iva sve razume,cak je dr i kinula i Iva joj je sama rekla Pis!! I svidja joj se sto ave hoce da ponovi,bez obzira sto ne zna rec...
Inace mame ja spremam taj jedan bas tezak ispit,ne znam gde cu pre,ali evo danas malo odmaram...

Eto,sad moram da pitam. Kada su vasa deca krenula da ponavljaju reci?[sm=zmeden.gif]

Dobro jutro mame,
moja starija je progovorila sa 13 meseci mislim spojila dve reci,"mama daj" " i slicno dok je mladja progovorila sa pune dve godine,plasila sam se da nikad nece,ona nije ni zvala mama,tata,nista samo je mumlala,i odjednom krenula sa celim recenicama.
Mislim da je svako dete prica za sebe,neko napreduje brze u govoru neko sporije. I na kraju usta ne zatvore.
I jos jedan primer,bratanica mm uskoro puni 3 godine i prica samo osnovno,ne mozes da uspostavis komunikaciju sa njom,a pri tom je jedva razumes. Dr rekli da je ok.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>