serpica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (9.6.2014 5:46:45)
|
IZVORNA PORUKA: Cindarella IZVORNA PORUKA: adulence Dobar dan mi smo danas bili god logopeda na redovnom pregledu,e pa stavili smo sve reci koje iva zna i ma ih 21,22,kaze logopedica dobro je ali to je na donjoj granici za 18 meseci...ali joj se svidja sto iva sve razume,cak je dr i kinula i Iva joj je sama rekla Pis!! I svidja joj se sto ave hoce da ponovi,bez obzira sto ne zna rec... Inace mame ja spremam taj jedan bas tezak ispit,ne znam gde cu pre,ali evo danas malo odmaram... Eto,sad moram da pitam. Kada su vasa deca krenula da ponavljaju reci?[sm=zmeden.gif] Dobro jutro mame, moja starija je progovorila sa 13 meseci mislim spojila dve reci,"mama daj" " i slicno dok je mladja progovorila sa pune dve godine,plasila sam se da nikad nece,ona nije ni zvala mama,tata,nista samo je mumlala,i odjednom krenula sa celim recenicama. Mislim da je svako dete prica za sebe,neko napreduje brze u govoru neko sporije. I na kraju usta ne zatvore. I jos jedan primer,bratanica mm uskoro puni 3 godine i prica samo osnovno,ne mozes da uspostavis komunikaciju sa njom,a pri tom je jedva razumes. Dr rekli da je ok.
|
|
|
|