RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


neni7 -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (21.11.2012 17:39:13)

Dunja,
odgovorio mi je Zadori, donela si mi sreću
veliki pozdrav




dunja RR -> Kaali klinika (21.11.2012 19:57:31)

Jeeeeeej sjajno [sm=bravo.gif]

Šta ste se dogovorili, da li ideš na konsultacije i kada?




neni7 -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (22.11.2012 9:13:00)

Poslao mi je spisak sa analizama pa čim to završim pravac Segedin.
Javljam ti o svemu.
Pozdrav




makica: -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (22.11.2012 19:44:32)

Neni, imam jednu molbicu za tebe. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja sam poslala zadoriju mejl pre tri dana ali mi nista ne odgovara. posto treba danas da dobijem, a znam da hormone moram raditi od 2-5 dana ciklusa, ne bih da propustim ovaj ciklus a ne znam tacno sta dr trazi od hormona. da li bi mogla da mi iskopiras spisak analiza koji ti je poslao kako bi se pocela pripremati?..a valjda ce mi on odgovoriti u medjuvremenu. hvala ti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]
i jos nesto, sta mislite, da li su tamo guzve s obzirom da imaju ugovor sa rumunima i da su tako povoljni? pozz




dunja RR -> Kaali klinika (22.11.2012 19:54:16)

makice, ovo je potrebno za prve konsultacije:




Tests for the IVF procedure:

For both partners: HIV, Hepatitis B and C, VDRL (syphilis) test

Male partner:
- spermiogram, bacteriologic test from the semen

Female partner:
- Pap smear, vaginal bacteriology including Chlamydia and Trichomas test also
- Hormone test on day 2 or 3 of the period: FSH, LH, Prolactin, TSH, AMH (Anti-Mueller Hormone)
------------


Ima gužvi, Rumunke uglavnom ulaze preko reda sa svojim tumačima, ali sve se izdrži. Mislim da nema gužvi u smislu ulaska u sam postupak.






makica: -> RE: Kaali klinika (22.11.2012 20:55:32)

hvala dunjice, divna si [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




neni7 -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (23.11.2012 10:02:20)

makice,
i meni je zadori poslao iste analize kao dunji pa slobodno možeš da kreneš sa njima
srećno!




makica: -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (23.11.2012 19:27:46)

hvala i tebi neni, evo danas mi je odgovorio dr Zadori, isto to kao i vama mi je trazio. kaze da se javim sledece nedelje da se dogovorimo za konsultacije. jupii, nesto se desava, to je bitno...samo da ne cekam ovu sugavu drzavu vise..ljubim vas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




dunja RR -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 19:36:07)

Super, vidim ja da će nas puno biti uskoro u Segedinu[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]




_Maki_ -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 21:10:32)

Devojke, pisala sam i ja Zadoriju, na prvi mail mi je odmah odgovorio, a za drugi ništa. Poslala sam mu podsetnik ponovo u sredu, ni da gukne [sm=smiley1.gif]
Poslaću mu još jedan sutra.

Pitala sam ga za cenu postupka i okviran plan postupka, kako bih mogla da planiram odsustvo sa posla. Bez tih informacija ne mogu da se odlučim za Kaali, a on je u prvom mail-u predložio da dođemo na konsultacije u decembru gde bi nam sve objasnio. Ne bih baš da putujemo do Segedina i plaćam konsultacije, pa da tek onda saznam da mi Kaali ne odgovara zbog nečeg što je mogao u mail-u da napiše.

Dunja, interesuje me pošto si pisala da te stimulacija nije puno izašla i da Zadori generalno ne ide na veći broj jajnih ćelija, da li znaš od čega zavisi konačan trošak stimulacije? Zvala sam nekoliko klinika u BG, i u svakoj kažu cenu za VTO + hormoni, koji mogu da izađu i do 1000 EUR[sm=smiley29.gif]. Takođe, pomenula si da bi radila VTO u februaru, meni bi ovim tempom ovulacija bila u poslednjoj nedelji februara, ne znam kada tebi pada, tako da možda ćemo i biti u Segedinu u isto vreme, ako mi Zadori ikad odgovori [sm=smiley36.gif]




dunja RR -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 21:25:37)

čudan je ovaš naš Zadori sa mailovima. A u kancelariji, uvek povremeno baci pogled na g-mail, da vidi šta je stiglo [sm=smiley36.gif]

Maki, ne znam ni ja od čega zavisi stimulacija, i ispitaću ga sad kada budem išla (početkom decembra). Pričala sam sa ostalim devojkama koje su radile samnom, doduše malo starije su od mene (jedna 38, jedna 42) i one su imaje jaču stimilaciju, izašla ih je oko 550 eura, jer su uzimale Gonal, a kažu da je on najskuplji. Ja nisam 100% sigurna zašto on meni nije dao Gonal, baš me zanima i pitaću ga. Mislim da je zbog endometrioze.


Možda ćemo biti u isto vreme, mislim da sam ti već pisala to negde.

Jel si gledala smeštaj? Ja tražim sada nešto povoljnije, jer me prošli put smeštaj dosta izašao.




_Maki_ -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 21:53:32)

Koliko si plaćala prošli put?

Gledala sam još proletos smeštaj u Segedinu, mislili smo da odemo u Aqua Park. Na forumu putovanja.info su preporučili ovaj smeštaj kao solidan a povoljan:

http://shp.hu/hpc/web.php?a=szeged-kegeln&o=8Tzq3ojTZJ

To je smeštaj u okviru nekog sportskog centra, ako sam dobro razumela, cena za noćenje u jednokrevetnoj sobi je 6000 HUF, a u dvokrevetnoj 8000 HUF. Doručak je 1400 HUF po osobi.

Evo ga i opis sa tog foruma:

Radi se o motelu u okviru nekog sportskog centra. Okolo su fudbalski i teniski tereni i slično a u prizemlju kuglana! I meni je delovalo neprivlačno tako da sam prvi put tamo otišao da izvidim situaciju, bez rezervacije ali nam se dopalo i tu smo odseli. Da skratim priču: objekat potpuno nov, sobe čiste, kreveti niski ali udobni, tuš-wc kupatilo pristojne veličine, dovoljno peškira za sve, grejanje sam regulišeš, klimu takodje, free wireless i kablovski internet, sat tv sa pedesetak uglavnom stranih kanala, besplatan ogradjen parking sa video nadzorom. Dvokrevetna soba bez doručka 8000HUF a trokrevetna 10000. Doručak po osobi 1200HUF. Za doručak 3-4 vrste suhomesnatih, isto toliko sireva, salate, vruća peciva, razni namazi, sok,mleko, dobar esspreso, malo voća i to je to, po meni sasvim dovoljno. Rekoh u prizemlju kuglana,mali kafe, pikado i stoni fudbal kraj recepcije, sve mirno, nema pušenja niti buke, uveče pristojan mladi svet. Na spratu su sobe,ukupno osam, tipičan američki fazon iz filmova, u sobe se ulazi spolja, bez hodnika. I to je to, kao što rekoh kolima par minuta od mosta i aquapolisa.
Da se razumemo, možda gledajući njihov nazovi sajt i čitajući moj opis ne deluje baš privlačno ali uživo je mnogo bolje. Ja nisam (više) neki avanturista i putujem sa decom i suprugom tako da vodim računa gde odsedamo i smeštaj mora da ispunjava osnovne kriterijume komfora, higijene i bezbednosti a ovde je mnogo više od minimuma i sasvim je pogodan za kraće boravke.




_Maki_ -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 21:54:55)

Zaboravih da ti se zahvalim na odgovoru za stimulaciju [sm=smiley1.gif]




dunja RR -> RE: Kaali klinika (23.11.2012 22:01:45)

Nama je soba bila 43 eura, bez doručka, ali u to vreme je od onog što je ostalo to bilo najpovolnjije. Puno.. Blizu klinike je, pošto mi nemamo kola, tako da mi je to super odgovaralo, 7-8 pešaka od klinike, a u mirnom delu, ali od centra 10-15 minuta lagane šetnje.

Čini mi se da je ovo tvoje preko Tise, istražiću, samo mi je daleko bez kola, ipak će biti zima.




makica: -> RE: Kaali klinika (29.11.2012 20:40:05)

Devojke,
ja sam pocela sa nalazima i prikupila sam hormone, sledece nedelje ostalo. imam novu prepreku..moram da vadim novi pasos i to ce potrajati, cini mi se, 2-3 nedelje. poslala sam danas mejl zadoriju da vidim da li ce moci da mi zakaze konsultacije pocetkom januara...da li znate kakva je situacija sa njihovim neradnim danima oko nove godine. samo se nadam da se ovo nece previse oduziti..svega imam ali strpljenja nemam vise[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/metulj.gif[/image]




viking -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 0:33:16)

Mađari rade već od 2. januara, tako da je to ok. U krajnoj liniji, pitaj ga.
Ali, kaže mi drug koji radi u turističkoj agenciji da je pričao sa nekim iz neke ambasade (zaboravih koje) i da su mu rekli da su već dobili naloge i uputstva da od 1. februara uvedu vize. Naravno, dok ih ne uvedu, ništa nije zagarantovano, ali imajte to na umu..




mihi -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 9:07:22)


IZVORNA PORUKA: viking RR

Mađari rade već od 2. januara, tako da je to ok. U krajnoj liniji, pitaj ga.
Ali, kaže mi drug koji radi u turističkoj agenciji da je pričao sa nekim iz neke ambasade (zaboravih koje) i da su mu rekli da su već dobili naloge i uputstva da od 1. februara uvedu vize. Naravno, dok ih ne uvedu, ništa nije zagarantovano, ali imajte to na umu..



Ne verujem da će uvesti vize!




Maki36 -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 11:40:52)

Drage moje, i ja sam kontaktirala Zadorija i dobila sam e-mail sa potrebnim analizama. E sad, ako može mali savet - što se tiče trihomonasa - zvala sam privatne laboratorije i rade samo analize iz urina (inače sam iz NS). U higijenskom su mi rekli da se to gleda iz grupe vaginalnog sekreta (to je grupa 4 ili 5) i da to treba da mi uradi ginekolog (da utvrdi koja mi je grupa sekreta). Pošto je do moje gin. teško doći - zakazuje se za mesec dana - šta mislite da li mogu doktoru da priložim potvrdu da imam IIIa grupu sekreta (pošto to dokazuje da nemam ostale grupe, pa samim tim i trihomonas) - imam potvrdu iz jula 2012. Ako imate neki savet kako to da rešim, pišite... Izgleda da će nas biti baš dosta u Szegedinu ove zime...




dunja RR -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 11:43:39)

Maki, ja sam uzela uput od dr. opšte prakse za analizu na trihomonas za zavod za Kožne bolesti u Džordža Vašingtona, otišla tamo (ništa se ne zakazuje), samo su me pogledali i rekli da nemam trihomonas. Zamolila sam tu doktorku da mi napiše da je nalaz negativan, znači sve sam završila za 5 minuta. Uzmi uput od dr. opšte prakse i završićeš brzo to. Ne plaća se ako imaš overenu knjižicu.




Maki36 -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 11:52:16)

Dunja, hvala na brzom odgovoru - čitala sam tvoje postove, ali ja nisam iz BG, nego iz NS i ne znam gde bi to moglo da se uradi. Misliš da sam grupom vagnalnog sekreta ne bi prošlo?




dunja RR -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 11:59:15)

Istu sam dilemu i ja imala, pa sam pitala ovde devojke ali na kraju smo izveli zaključak da ipak mora poseban nalaz na trihomonas. Ja ću ići sledeće nedelje kod Zadorija, pa mogu da proverim, i javljam ti.




Maki36 -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 12:27:36)

Dunjice, ako bi mogla da ga pitaš da ne brinem. Sve ostale nalaze imam, pa bi što pre na konsultacije, a u januaru da radim VTO ako je moguće. Puno bi mi pomogla i hvala ti unapred. Inače čekam na VTO o trošku države - pri put - ali ne bi čekam u nedogled, tako da sam odlučila da pozajmim pare, pa u Szeged.




dunja RR -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 12:35:47)

Važi mila, ne brini, javljam ti. I ja čekam preko države, ali nemam vremena zbog endometrioze, pa ću probati još jednom u Segedinu.
Čini mi se i da smo vršnjakinje (ako ti nick predstavlja godine), i ja imam 36 :)




neni7 -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 12:44:46)

maki,
i ja isto prikupljam nalaze i uradila sam Trihomonas u jednoj privatnoj ordinaciji bas treba da odem po rezultate uradili su mi posebno vaginalni bris a posebno Trihomonas mislim da je kostao oko 500 din proveri jos po NS mora da neko tp radi




Maki36 -> RE: Kaali klinika (30.11.2012 12:50:08)

Dunjice, bogami ću uskoro 37 i čekam od kraja avgusta na pismo. Zbog godina mi se i ne čeka. Inače imam zapušene jajovode, a ostalo bi trebalo da je ok (bar se nadam). Bar da znam da bi stigla kod nas na red u februaru/martu, pa bi i sačekala, ali trenutno se ne zna da li će proći tender, pa i ako prođe ne mogu da dokučim kada bi ja to došla na red, obrzirom da su se stvorile velike gužve. Odlučila sam da idem u Szegedin, pa šta bude. U odluci mi je pomoglo i tvoje iskustvo, čitala sam tvoj dnevnik svaki dan i navijala i žao mi je što nije bilo uspešno. Ali ovaj drugi će sigurno upaliti. Meni je lepo drugarica sabrala - kaže ako je uspešnost oko 30%, a ti imaš prava da ideš 3 puta (o trošku države i grada), to ti je 90% [sm=smiley36.gif].




Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>