RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište



Poruka


adulence -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (20.1.2013 15:15:58)

burmu skinula,pirsing nisam i niko mi nista nije rekao...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




bitizdrav -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (20.1.2013 16:48:37)

Hvala devojke[sm=bravo.gif] divne ste, sto nas informisete, ja u cetvrtak idem kod dr Micic,inace prvi put idem kod nje, pa posle toga idem kod anesteziologa na razgovor za epidural.




Lyanna -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.2.2013 12:56:13)

pozdrav svima, nova sam na forumu, ali ga već dugo pratim redovno.
Čitam vaše postove o DM porodilištu i morala sam da se javim da opiem svoje "nezaboravno" iskustvo, ali u negativnom smislu.

Naime, porodila sam se u aprilu prošle godine, pri tom prenela tri nedelje iza termina i pristali su da me porode tek kad smo i beba i ja otišli u aut totalni.
Porođaj sam po sebi mi je bio ok, imala sam epidural pa se nisam osećala kao da se porođam i bilo mi je super. U porodilištu su svi bili super, porodili su me dg Golubović i dr Mićić i o njima imam samo reči hvale.
Moj pakao počinje kad su me prebacili na odeljenje. Bila sam sečena poprilično, ušivena, činilo se, od kolena do grla, potpuno oduzeta od epidurala, beba pored mene. Pošto mi je prva beba, ali u bukvalnom smislu te reči jer nikad nisam imala prilike da se sretnem u okolini sa malom bebom, naravno, nisam znala ni da ga držim kako treba, ni da mu presvučem pelenu, apsolutno ništa, a očekivala sam da mi to pokaže pedijatrijska sestra, to im je uostalom posao. Sestra se u neko zlo doba pojavila i lepo se izdrala na mene kako sam nesposobna i mlitava i da kopusam po bebi sama, tako ću naučiti. I tako sam ja kopusala po bebi sama, stavljala pelene naopako, totalni haos.
Došlo je na red dojenje a ja mleka ni kapi, genetika, moja mama nije dojila, ni moja baka, jednostavno, žene u mojoj porodici nisu imale nikad mleko. Pitala sam za dohranu, ali mije sestra nejstrašnije odbrusila da nema nameru da mu da dohranu jer treba samo njemu da pravi jer naodno sve ostale majke doje. I tako, moj sin nije jeo apsolutno ništa tri dana, ja sam ga držala non-stop na siki iz koje ni kap mleka nije izašlo. Tada je već prošlo 4 dana od kad sam poslednji put spavala, a takođe ni bebac nije spavao jer je po ceo dan i noć vrištao od gladi. Tek treći dan su moji uspeli da iščupaju "vezu", jednog lekara koji je intervenisao da bebu nahrane a da ja mogu malo da se odmorim. Sledeći dan smo otpušteni iz bolnice. Na otpustu je bebac imao 780gr manje nego na rođenju, pa su nastavljali da me napadaju kako sam neodgovorna i kako uskraćujem bebi svoje mleko jer mu "ne dam" da doji, bezobzira što je vukao na prazno tri dana i ni jednu kap nije posisao. Kad smo došli kući počeo je da jede Aptamil, napredovao je super, a ja mogu da kažem da su mi tih par dana u porodilištu bili među najgorim u životu.

Porodilište kao porodilište je lepo sređeno, čisto, sve je novo, ali tamo treba da se porađaju žene koje će imati savršeno lak porođaj, dovoljno mleka da doje, iskustvo sa bebama i čelične živce, jer nije svo osoblje slatko i predusretljivo.

Toliko za sad od mene i nadam se da nikog nisam uplašila pričom :)





Ana RR -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.2.2013 13:46:22)

Lyanna, žao mi je zbog lošeg iskustva.. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] I ja sam se porodila u DM, nisam imala mleka (kao ni moja mama) ali bebe su stalno dohranjivali, obilazili, presvlačili.. jedan momak, tehničar po imenu Marku je trčao oko svake bebe, čini mi se da beba nije još ni zaplakala kako treba a on je već tu, hrani, presvlači, pere.. divan, divan, dečko. Ja sam posle porođaja bila baš loše jer mi je krenuo pesak u mokraći, dobila sam ešerihiju i imala sam jezive bolove, bebac je dobio žuticu, i ped. sestra ga je stalno pazila, donela bi mi ga samo na kratko da ga vidim i pomazim i vraćala ga nazad, jer je videla da mi je baš loše.
Jedino imam zamerku na izvesnu sestru Jelenu, nadrndanu bez razloga, koja je stalno izbegavala da mi da injekciju diklofenaka, koje mi je zbog bolova prepisao doktor. Na kraju sam od svoje dr čula svašta o njoj tako da mi je mnogo toga bilo jasnije.. Pet dana sam provela tamo, da nisam ja bila tako loše zbog ešerihije, mogla bih komotno da kažem da sam imala savršen porođaj u odličnoj bolnici.




Lyanna -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.2.2013 13:53:37)

Ja sam super prošla sa ginekološkim sestrama, čak i sa Jelenom, sećam se koja je. Kad sam tražila diklofenak dobila sam ga. Ali za zapomaganje za dohranom samo su osipale paljbu.




Snelle -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.2.2013 13:56:19)

Lyana, ja ne mogu da verujem da imaš takvo iskustvo iz DM-a [sm=zmeden.gif] Ja sam se tamo porodila pre tri godine, dva dana je beba bila na dohrani, a trećeg sam ja lično tražila da je izbace jer sam imala dovljno mleka.




Ana RR -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.2.2013 14:14:00)

IZVORNA PORUKA: Lyanna

Ja sam super prošla sa ginekološkim sestrama, čak i sa Jelenom, sećam se koja je. Kad sam tražila diklofenak dobila sam ga. Ali za zapomaganje za dohranom samo su osipale paljbu.


Kad sam ja bila jedino je jedna starija sestra sa čudnim imenom tipa Javorka, Jablanka, ne mogu da se setim tačno, stalno vikala kako nema dohrane dovoljno, kako nemaju oni para da hrane naše bebe, ma totalni ludak od žene. Meni je napravila modrice na grudima pokušavajući da mi pokrene mleko, da bi na kraju dodala kako ona dolazi i kući kod porodilja i sigurno pokreće mleko. Kako da ne, samo sam pomislila, da ti možda ne platim.




lela78 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (21.2.2013 23:05:32)

Drage moje,meni je ovaj forum dosta pomogao dok sam cekala porodjaj,pa cu sa vama da podelim i moje iskustvo.Ja sam se prosle godine porodila u Misovicu i imam veoma pozitivno iskustvo.Nisam imala nikakvu vezu,prvi put sam otisla na pregled u 34.nedelji trudnoce i isla do kraja trudnoce.Doktor mi je bio Jakovljevic i Pepic zavisno ko je bio u ambulanti kad dodjem na pregled.Kad sam dosla na pregled pred porodjaj bilo je 11 sati uvece i srecom dr Jakovljevic je bio dezuran,imala sam kontrakcije i bila 3 prsta otvorena i on me primio u bolniicu.i ja sam isla na blef,jer kad sam pre podne bila na pregledu rekao mi je da su vec pubi,a uvece kad me je primio rekao je da sam vec druga prekobrojna ali me prima.u ponoc sam legla u porodjajni boks,dobila epidural i do 6 ujutro se lagano otvarala,bez bolova,opusteno uz babice i lekare koji su biliskroz pozitivni i nasmejani celu noc.u 6 ujutro mi iskljucilii epidural da osetim napone kako bi izbacila bebaca i u 6 i 15 uz par napona se rodio moj sin,tezak 4250g i 56cm dugacak,a ja mislila kako nosm bebu od 3400g kako mi rekli na uz.porodila me jedna mlada babica i dr Jakovljevic.Sve u svemu,koliko sam se plasila porodjaja,nisam ga ni osetila.o svima preporucujem ovu bolnicu.i ujutro su me lepo smestili u sobu.osoblje u bolnici,vecinom je ljubazno,kakoko,ne pricaju mnogo,prosto moras da ih pitas da bi ti nesto rekli,ali u sustini su ok.brinu o bebama,ne teaju tebe da odmah vodis racuna o bebi,jer prosto je nemoguce odmah,ako ste prvorotka ko ja pa nii ne znate sta i kako.Nadam se da cu nekom da pomognem ovim mojim tekstom.Ma ni hrana nije losa.i da tamo vam daju papuce,bademantil i spavacicu,to ne morate da nosite sa sobom.
A sto se ticce beba,ja sam tek neki 4 dan pocela da je presvalcim,sestre i brat Marko koji je super su presvlacili i iako sam bebu dojila dohranjivali su stalno na svaka tri sata.Cak su davali i kad je neka mama trazila,ako misli da nema mleka.Stvarno ne mogu da kazem da nisu.S obzirom kakva su nam ostala porodilista ovo je hotel verujte mi.Program BF jeste tezak,al sad se gotovo svugde uvodi tako da naviknete se.Meni su tezi bili pri dani kuci sa bebom.
Samo hrabro mame,bebe tako brzo porastu,prodje reme za cas.volite ih,mazite,ljubite...




miki1988 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (11.3.2013 20:42:43)

ja sam dve trudnoce vodila i poradjela se u dragisa misovic dr.eric dr.antic dr.radulovic i evo trecu trudnocu i preglede radim kod dr.micic koja je fantasticna............svi su super ljubazni i drago mi je sto postoji takva ustanova.........bolji su od fronta i zvezdare i najvaznije ljubaznost ma sve ih volim...........da nije bilo njih ja bi zbog testa double testa radjenog na zvezdari uradila kiretazu kao sto su rekli.............ali dr.antic kbc dragisa misovic je garantovao da je beba ok i da nista od toga nije potrebno......i ja rodila bebu zivu zdravu preslatku.bravo za njih[sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (11.3.2013 21:47:51)

Miki, molim vas da ne pišete ceo post velikim slovima jer je to protiv pravila foruma.

Pozz




Naki_Bg -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (21.3.2013 0:15:59)

Pozdrav za mame i buduce mame! Prvi put sam na forumu i evo sta me interesuje. Pre dva dana sam bila na uz na Zvezdari i bebac je u karlicnom polozaju, sada sam 33-ca nedelja, I lekar mi je rekao da postoji velika sansa da cu morati na carski rez. Na zvezdari se radi samo pod totalnom anestezijom carski i moj lekar ce u vreme mog termina biti na odmoru. Cula sam sve pohvale za dr D. Antica pa me zanima kako se dolazi do njega i da li uopste postoji sansa da me primi u ovakvoj odmakloj trudnoci posto do sada nisam bila u DM? Inace mi je termin 9-ti maj... Hvala puno!




Pai Mei -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (1.4.2013 9:44:31)

ana, sestra se zove javorka, glavna je za dojenje i laktaciju i prava je sramota za ovo prodiliste!
kada me je videla njen prvi komentar je bio da iz mojih malih grudi nikada nece biti dovoljno mleka za bebu, da se ne trudim, da ce beba imati eventualno da se zasladi! na svi srecu sam citala pre porodjaja o tome pa nisam posustala... pa svako ko se iole zaineteresovao za dojenje zna da velicina grudi nema veze sa uspesnosti dojenja..
drala se, vikala, potencirala kako je on glavna za dojenje, da ne slusalo druge sestre, jurila kao kobac na sve uplasene porodilje , gurala im svpj br telefona do dolazi privatno, jer eto za tako kratko vreme ona ne moze da ih nauci tehnikama dojenja...
tuga, sramota, bruka i zalost za ovo porodiliste je javorka

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Lyanna

Ja sam super prošla sa ginekološkim sestrama, čak i sa Jelenom, sećam se koja je. Kad sam tražila diklofenak dobila sam ga. Ali za zapomaganje za dohranom samo su osipale paljbu.


Kad sam ja bila jedino je jedna starija sestra sa čudnim imenom tipa Javorka, Jablanka, ne mogu da se setim tačno, stalno vikala kako nema dohrane dovoljno, kako nemaju oni para da hrane naše bebe, ma totalni ludak od žene. Meni je napravila modrice na grudima pokušavajući da mi pokrene mleko, da bi na kraju dodala kako ona dolazi i kući kod porodilja i sigurno pokreće mleko. Kako da ne, samo sam pomislila, da ti možda ne platim.






adulence -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (1.4.2013 21:47:52)

Ja sam imala predivno iskusto sa svima ali bas svima ....izgleda da sam ubola dane kada su svi raspolozeni...




Pai Mei -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (2.4.2013 7:53:01)

adulence, svi ostali su bili zaista divni, pedijatri, ginekolozi, pedijat.sestre i babice

caki jelena koja se bori za svaki diklofenak : )

svi sem javorke, sto je i ocekivano, ne mogu svi biti savrseni ali mi je krivo sto takva osoba ima tako veliku ulogu tih prvih dana, a to je da pomogne porodilji da uspostavi aktaciju...




Dada81 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (2.4.2013 12:19:51)

Moja zaova se skoro ponovo porodila u kbc dr.Dragisa M. i ona je prezadovoljna,a to je tako lepo cuti i bas uliva sigurnost![sm=smiley32.gif] za sve te vredne ljude tamo!




kajalanamia -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (10.4.2013 9:38:17)

Evo da i ja dam svoj komentar na bolnicu. Sto se tice osoblja, mogu da ih pohvalim, skoro sve, naravno da kao i na svakom drugom radnom mestu ima nadrndanih, ali ja se nisam obazirala previse. Isla sam logikom, e i ja sam neispavana i nervozna pa ne vicem na ljude oko sebe. Zbog zutice, prvih dana nisam stigla da vidim kako se beba kupa i presvlaci, ali cim su je vratili, odmah sam to prijavila sestri u smeni, (jer nisu one vidovite pa da znaju sta sam ja radila pre podne ili prethodni dan) i par puta je opomenula da treba da mi pokaze i obrazlozila zbog cega to nisam radila prva dva dana. Bila je jedna sestra sto je davala injekcije, prilicno bucna, ne znam kako se zove, koja je pred dr kritikovala kako nijedna od nas ne seta, na sta sam joj ja odbrusila da mene izuzme iz te price, jer ja setam po pola sata, vise puta. Onda je ona rekla, a da, da, ti si setala. Mislim da je lek protiv ovih nadobudnih i sto misle da su Bog, da se pokaze da ih se ne plasis (jer i sto bi se plasila ja njih), da imas stav. Zena koja je lezala do mene, niti je znala sta da pita, niti da se postavi za bilo koji problem koji je imala, pa su sa njom brisale patos, nisu htele ni da je pogledaju. Ja sam trazila i da mi provere bradavice, da mi objasne sta da radim ako bebi duze dana ne prodje zutica i slicno. Znaci zene pitajte, nemojte cutati i komentarisati sa zenama u sobi i sa svojim najblizima. Ja sam bila dosadna i bezobrazna prema onima koji su to i zasluzivali. I opet cu ici u tu bolnicu, jer od svih ima najbolje uslove..Posebno pohvaljujem dr Jakovljevic Predraga, dr Ljubicu Simonovic, sestre sa patologije.[sm=bravo.gif]




kajalanamia -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (10.4.2013 9:45:35)

Naki, meni je trudnocu vodio dr Dragan Antic, vrlo je profesionalan, prilicno strog. Ja sam zadovoljna, jedina je mana sto on kao upravnik vrlo cesto izostaje, pa sam stalno bila u strahu, da li ce biti tu za porodjaj. Kada sam bila kod njega na zadnjoj kontroli, primetio je da je plodova voda pocela da se "kvari", pa me odmah poslao na patologiju i sutradan su mi dali vaginaletu da izazovu porodjaj i sve je proslo fantasticno. Porodila sam se sa epiduralom, dr Antic je vec bio otputovao tako da me je preuzela dr Simonovic Ljubica, koja je na samom porodjaju bila divna, kao i babice, kojima na zalost nisam zapamtila ime. Ja sam od onih koja je jedva cekala da mi daju moju bebu da budem sa njom i baby friendly mi uopste nije bio problem. Ako beba duze place, uvek dodje neko od sestara da vidi zbog cega beba ne prestaje da place. Sve u svemu ja ih hvalim kod svih i skoro vecina mojih prijateljica, drugarica su se porodile u ovoj bolnici. Zelim ti sve najbolje...




dijana1* -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (17.4.2013 18:18:48)

Zvala sam danas da se naruciim za pregled i zakazali su mi 16.5. kod dr. Danijele Rodic.
Da li je neko bio kod ove dr. i kakva je?




bokka -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (1.5.2013 16:47:37)

Biljana je super! Meni je ona vodila prvu trudnocu i zadesilo se da sam se porodila u njenoj smeni.
Posto nam je i druga beba na putu ponovo cu ici kod nje. Bas mi je zao sto ne radi tamo vise.
Da li imas neku informaciju gde sada radi sem u svojoj ordinaciji?[sm=smiley1.gif]




Phoenix -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (22.5.2013 15:29:58)

Drage moje,
evo mene da prenesem svoje iskustvo u vezi sa ovim porodilištem. Početkom devetog meseca sam dobila od dr uput za porodilište i došla da zakažem pregled. Međutim, oni mi samo kažu da dođem na dan termina ukoliko porođaj ne krene ranije. A mojoj drugarici koja se porodila 4 meseca pre mene su redom zakazivali u 9. mesecu i uz i razgovor sa anesteziologiom i sve što treba.
Elem, ja ih pitam zar ne treba i ja neki pregled da uradim kod njih oni me lepo nagrdiše. Dr koji mi je vodio trudnoću mi je rekao da je plodove vode sve manje i da će biti do termina, a onda bi trebalo da me ostave i porode.
Dolazim u DM na dan termina, posle ovih majskih praznika, gužva je neverovatna, čekam 6 sati na pregled iako sam imala zakazano.
Prima me dr Golubović, izuzetno ljubazan dr i kaže mi da imam dovoljno vode, da mi je grlić elastičan, otvorena svega prst i da dođem za dva dana. Pri tome konačno mogu i ja na razgovor sa anesteziologom jer sada imam izveštaj njihovog lekara.
Dolazim za dva dana, tačnije 9. maja, rekli su mi da samo naglasim da sam prešla termin i odmah će me primiti što naravno ni ovaj put nije bilo tako. Tek oko podneva dolazim na red i to kod dr Rodić koja mi nakon pregleda kaže da plodove vode nemam, da sam hitan slučaj pa da se lepo spakujem i odem u Višegradsku!!!!!!!
Ja ne mogu da verujem šta mi žena govori, oči mi se pune suzama i ne mogu ni reč da izustim. Bez plodove vode kao hitan slučaj me šalje dalje jer oni navodno nemaju mesta!!!!!
Pri tome mi niko nije rekao da me možda neće primiti. Nisam otišla u Višegradsku jer sam čula da su već zezali i ponižavali ''''pobegulje'''' iz DM. Jasno da nisam jedina, ali sam bila hitan slučaj. Odlazim u Zemunsko porodilište gde me primaju najlepše moguće i naravno porode uz vaginaletu jer je grlić bio rigidan a ne elastičan kao što reče dr Golubović.
I u pravu su oni koji kažu da su dr iz DM super ako nema nekih kompiklacija, a za sve ostalo su neznalice.
Eto, to je moje iskustvo i samo da znate šta može da vam se desi. Čitala sam o tome po forumima ali nisam verovala da ću i ja tako proći.
U svakom slučaju srećno svima.




adulence -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (22.5.2013 15:37:37)

jako mi je zao sto si imala takvo iskustvo sa njima,a opet divno za zemnsku bolnicu,eto ja sam imala samo reci hvale za Dm ali ocigledno da ima i ovakvih slucajeva...




Inanaa25 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (7.7.2013 0:16:28)

Cao svima.Ja sam 29 nedelja i trudnocu vodim u DM, kod DR Draga Antica.Zanima me kakva su vasa iskustva kod njega?[sm=smiley1.gif]




Mirka90 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (23.7.2013 13:49:18)

Idem kod Dr.Gordane Radunovic.Za sada mi se cini kao sjajna doktorka..Da li jos neko ima iskustva sa njom?




NadjaO -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (16.8.2013 19:29:40)

Cao svima,
pre 19 mes. porodila sam se u DM i pre toga mnogo vremena provodila citajuci forume i slusajuci razna iskustva drugih majki.Iskrena da budem,tada se po misljenju mnogih to cinilo kao najbolja solucija ali moje iskustvo je negativno kao i vas mnogih,koliko mogu da primetim.Da li je tamo zaista nekada bilo bolje po pitanju svega,ne mogu da tvrdim,ali da su tokom godina uslovi i osoblje sve losiji,to je fakat!
Dakle,ne bih "davila" o svim nemilim dogadjajima koji su me zadesili za 8 dana provedenih tamo.Reci cu samo da sam za to vreme boravila u svakoj od soba i da je higijena daleko od pristojne.U koliko niste mnogo zahtevni,sve se da istolerisati,ali strpljenje sa bahatim i neprofesionalnim osobljem ima svoje granice!
Takodje sve pohvale za osoblje u samom porodilistu,neuporedivo sa onim sto vas ceka kad se nadjete na odeljenju!




sanja 92 -> RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović (16.8.2013 19:55:22)

svugde ima svakakvog osoblja pa tako i u Misovicu,ja sam se tamo porodila pre 11mes i bas je cisto,jedino sto je hrana bljak,al to se dalo i ocekivati jer je u svim bolnicama takva.nista sto se ne moze izdrzati par dana.Mirka90 mene je dr.Radunovic poradjala,divna zena.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>