Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (16.1.2012 9:31:18)
|
IZVORNA PORUKA: Parižankaa Volela bih da pročitam nečije lično iskustvo. Čula sam za tu lozu,rečeno nam je za nju u jednom manastiru nadomak muževljevog rodnog sela.Data nam je knjižica sa svim uputstvima i pričom.Pročitala u dahu,a opet zgrožena sam je odložila. U knjižici,između ostalog piše da se u toku tog posta,kao i u toku svakog ( s tim što se ovaj post ne sme priključivati nekom postojećem-Uskršnjem,Božićnom,Petrovskom),supružnici moraju uzdržavati od polnih odnosa.U redu,ali sledeće: Moraju se uzdržavati od odnosa, sve dok se dete ne odvoji od sise??? Baš tako piše,ali nije ni to šok,nego šok je u sledećem- ako se ne budu toga pridržavali (parafraziram-po sećanju,a čitala pre neke 2 godine), dete će oboleti od gadnih bolesti,pa možda i onon najgore... Ne moram vam opisati sa kakvim zazirom sam odgurnula knjižicu od sebe.To mi nije ličilo na pravoslavlje,na veru,na molitvu. Iskreno,tolikim uzdržavanjem od odnosa sa svojim mužem,dok dete ne prestane da sisa, verovatno ga direktno upućujem na švaleraciju,ali pretnje tipa da će se dete razboleti zbog toga...to mi je bilo isuviše. Zato bih stvarno volela da pročitam od neke od nas da je koristila ,ali i da im je urodilo plodom. Znam lično za neke parove koji su koristili to grožđe,ali bez uspeha nakon toga,stoga, vratite mi veru u to,ispišite SVOJE iskustvo. Razumem šta te je zaprepastilo, i delim tvoje zaprepašćenje, jer, iako nisam neki vernik (pa nemojte ni da pokušavate da me ubeđujete u čuda - o tome ću možda pred kraj posta), moje saznanje o hrišćanstvu je da ono ide iz srca, iz vere a ne da se zasniva na pretnjama, kao što to u ovom slučaju zvuči. Ono što me ne iznenađuje je uzdržavanje od odnosa tokom posta. Realno, to nije religijski već medicinski stav. Nekoliko puta sam već pisala da svakodnevnim odnosima smanjujete šansu zatrudnjivanja. Spermatozoidima treba vremena da se obnove, zato lekari ni ne savetuju svakodnevne odnose, jer realno, spermatozoidi žive unutar ženskog tela 72h (ako se ne varam). Ali, ipak ne razumem uzdržavanje od odnosa dok se doji, ali ja ni ne moram da razumem. Znam, neke od vas bi mogle pomisliti da sve što me je snašlo sa mlađim detetom je ustvari rezultat mojih odnosa sa mužem kada to nije trebalo, a ja vam kažem da su lekari ti koji su ga isčupali iz gabule. Hvala im! Jesam, drage žene, jesam, tada vezivala detetu crven konac oko ruke, jesam pomišljala na krštenje, ali ipak, kortikosteroidi, i ćilibarska ogrlica (i dalje verujem da je i ona imala uticaja iako se lekari tom mom stavu smeju) su pomogle. No, ako pogledamo sa druge strane, ja verujem u ćilibar, zašto vi ne biste u grožđe i post... tako da... nemojte se prepucavati, nije vredno, niti je tema za to. Nije bitno ko u šta veruje, bitno je da se dođe do svog cilja (koji je, složićemo se, sreća). Puno vas ljubim sve.
|
|
|
|