RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Verolina -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 16:50:36)

Da Bog ne zeli VTO bebe, ne bi ni postojala VTO.
Crkva moze da prica svasta, pricala je od srednjeg veka. Ja u tu lozu ne verujem, jer su je moji prijatelji koristili nakon sto su njoj umrle dve bebe u stomaku, a onda joj je umrla i treca. Doduse, imala je cast da zivi par dana.
Ja ne sumnjam da Bog postoji (ili nesto sto zovemo Bogom), ali ga vec duze vreme mrzim. Nek izvine, ali moj prijatelj nije. Zaboravio me je posle dvadesete godine i vise se ne mene nije osvrnuo.[sm=smiley13.gif] Nikada mu nista nisam trazila sem dve stvari-da sacuva zivote mojih voljenih bica i mojih beba i nije zeleo da me cuje. Ne mora da me slusa vise nikada. Nek jede sam svoje grozdje!!![sm=hudicek1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 16:50:59)

Loza nije povezana sa VTo. Koliko znam SPC nije protiv VTO.

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 17:00:34)

Verolino zao mi je [sm=smiley13.gif]
Sanjice ja sam videla neke plakate i to mi je reklo da je SPC protiv VTO ali pitacu paroha

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 17:02:31)

Mozda to nema veze sa Spc,. Mnogi se danas pozivaju na SPC, a to uopste ne potice od njih.

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 17:19:15)

sad sam citala neki intervju dr Zdravka Pene i on je tu nesto kao rekao da je to ok ali ja sam videle plakate u porti protiv VTO
moja losa interpertacija
kaze on , nije parafraziranje nego moje shvatanje da VTO nije mesanje u Bozansku kreaciju ali onda ni kontracepcija nije mesanje u kreaciju ali dobro on je filozof a ja nisam [sm=smiley24.gif]

ali kako to grozdje sada izgleda , moze biti da sam pupu bogohulnik , mislim evo sad je mart oho a grozdje je bilo tamo negde pa ajde u oktobru

Snelle -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 18:33:11)

Olga, ja kapiram da je to grožđe osušeno, kao što je suvo grožđe, pa se tako jede.

IZVORNA PORUKA: Verolina
Ne mora da me slusa vise nikada. Nek jede sam svoje grozdje!!![sm=hudicek1.gif]

Ovo je tako tužno [sm=smiley13.gif]

Verolina -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 18:53:31)

Tako ti je to. Moja vera u njega nikad nije bila poljuljana, ali moja ljubav prema njemu jeste. I posto me je uvek ostavljao samu, resila sam da se pretvaram da ne postoji. Sama cu od sada sve i da radim.

Snelle -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:02:10)

Znam da je fraza, ali "Čudni su putevi Božiji" pa i njegove namere. Videla sam na drugoj temi da želiš da usvojiš dete. Možda je to tvoja "sudbina". A to da te je ostavio samu.....znaš li ovu priču, jako je poučna:

Jedne noci čovek je imao san. Sanjao je da je šetao duž plaže sa svojim Gospodom Bogom.

Preko neba su blicale scene iz njegovog života. Sa svakom scenom on je primećivao po dva traga stopa u pesku: jedan je pripadao njemu, a drugi Gospodu.

Kada je pred njim bljesnula i zadnja scena iz njegovog dotadašnjeg života, bacio je pogled na sve te tragove stopa iza sebe.

Primetio je da je puno puta na stazi u njegovom životu bio samo jedan trag stopa u pesku.

Takođe je zapazio da se to dešavalo upravo u najtežim i najtužnijim periodima njegovog života.

To ga je veoma ražalostilo i zabrinulo, i on zapita Gospoda:

- “Gospode, ti si mi obećao da kada jednom odlučim da te pratim, ti ćes hodati sa mnom čitavim mojim životnim putem. Ali, ja sam primetio da je prilikom mojih najtežih perioda u životu bivao samo jedan trag stopa na pesku. Uopšte ne razumem zašto si me ostavljao onda kada sam te najviše trebao?“

Tada mu Gospod odgovori:

„Moj sine, moje dragoceno dete,
ja te volim i nikada te ne bih ostavio.
Za vreme tvojih najvećih iskušenja i patnje,
kada si video samo jedan trag stopala na pesku,
to je bilo onda kada sam te JA uzeo i nosio na svojim rukama.“

Sanja90 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:10:42)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Znam da je fraza, ali "Čudni su putevi Božiji" pa i njegove namere. Videla sam na drugoj temi da želiš da usvojiš dete. Možda je to tvoja "sudbina". A to da te je ostavio samu.....znaš li ovu priču, jako je poučna:

Jedne noci čovek je imao san. Sanjao je da je šetao duž plaže sa svojim Gospodom Bogom.

Preko neba su blicale scene iz njegovog života. Sa svakom scenom on je primećivao po dva traga stopa u pesku: jedan je pripadao njemu, a drugi Gospodu.

Kada je pred njim bljesnula i zadnja scena iz njegovog dotadašnjeg života, bacio je pogled na sve te tragove stopa iza sebe.

Primetio je da je puno puta na stazi u njegovom životu bio samo jedan trag stopa u pesku.

Takođe je zapazio da se to dešavalo upravo u najtežim i najtužnijim periodima njegovog života.

To ga je veoma ražalostilo i zabrinulo, i on zapita Gospoda:

- “Gospode, ti si mi obećao da kada jednom odlučim da te pratim, ti ćes hodati sa mnom čitavim mojim životnim putem. Ali, ja sam primetio da je prilikom mojih najtežih perioda u životu bivao samo jedan trag stopa na pesku. Uopšte ne razumem zašto si me ostavljao onda kada sam te najviše trebao?“

Tada mu Gospod odgovori:

„Moj sine, moje dragoceno dete,
ja te volim i nikada te ne bih ostavio.
Za vreme tvojih najvećih iskušenja i patnje,
kada si video samo jedan trag stopala na pesku,
to je bilo onda kada sam te JA uzeo i nosio na svojim rukama.“

WOOOOW kakva prica!!!!

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:12:17)

lepa prica Snele
a ja satvarno nisam ni razmisljala da oni to grozdje suse

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:18:55)

Jel ste sigurni da to grozdje suse? Najbolje ce da nam kaze to lalojedac.

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:21:42)

nismo Sanjice , samo ja kontam sad je mart a grozdju je vreme proslo , slazem se ja da je to drugacija loza ali sve i da je u novembru bila mora nesto da joj se uradi da dodje do , hmm , konzumenata
sacekacemo Lalojedac da nam kaze
ja ne znam nikoga ko je tu lozu uopste video uzivo

Snelle -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:23:51)

Sanja, nisam sigurna, to je moja pretpostavka, jer je to jedino logično objašnjenje. Što kaže Olga, otkud grožđe u sred zime [sm=zmeden.gif]
U pravu sam!
"Grožđe sa ove čudotvorne loze bere se svake godine na praznik Vozdviženija Časnog Krsta, 27. septembra, kada se i daje kao blagoslov prisutnom narodu u crkvi.

Ostatak grožđa se suši i tokom cele godine daje bezdetnim roditeljima radi potomstva....."

Izvor

Sanja90 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:27:41)

Ja sam citala da to grozdje tokom cele godine radja,to mi je potvrdio i suprug koji je veliki vernik i zna sve i svasta. Kao ako se to grozdje osusi tda dolazi sudnji dan (ne kraj sveta vec sudnji dan ta dva se uglavnom mesaju)

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:30:45)

Tako je Sanja. I meni je muz rekao. Isao je na Hilandar i tako su mu ispricali.

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:33:38)

ja stvarno ne zelim da nekog uvredim , nemojte da me pogresno razumete
ali kao neki prirodnjak moram da pitam : kako cele godine radja ?
nesmem ja paroha to da pitam , moz me istuci [sm=smiley36.gif]
mislim , tamo jeste blaga klima ali loza obicno ima jedan rod i ako radja cele godine to jeste cudo
je l ima negde neki clanak , opis te loze sta god , stvarno me interesuje

nata11 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:39:57)

Ja to grozdje nisam videla ali sam skontala da ono radja stalno iz stene, tj. da nema korena da se on ne vidi nego izlazi iz nekog zida. Nisam bas u toku da je SPC protiv VTO, jeste to negde citali?

Snelle -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:41:13)

Ma Olga, ne rađa cele godine. Ne bi brali grozdove samo jednom godišnje.

Sanja90 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:41:38)

Pa zato se i zove cudotvona loza ili kako vec. Ja sam kao mala imala knjige o Svetom Savi i njegovoj porodici i cudima koje su pravili. Ne znam da li je to jos uvek kod mojih. Pitacu i supruga mozda on zna gde to moze da se vidi ili procita.

dunja RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:42:42)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Verolino zao mi je [sm=smiley13.gif]
Sanjice ja sam videla neke plakate i to mi je reklo da je SPC protiv VTO ali pitacu paroha

Nije protiv Oldži.

nata11 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:44:11)

Olga mislim da Hilandar ima nekoliko sajta pa mozda nesto pise detaljnije.
Bas me cudi to za VTO, neznam zasto bi bili protiv kada i svestenici imaju FB, twitter, kada organizuju nagradne igre za odlazak na Hilandar. Glupo bi bilo.

nasla sam ima ovde video Olga: http://www.hilandar.org/ na glavnoj strani

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:46:19)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ma Olga, ne rađa cele godine. Ne bi brali grozdove samo jednom godišnje.

pa ne moze moj mali mozak da shvati
ako ne radja cele godine , to je mediteranska klima i moze lepo da se osusi
ali ako radja cele godine onda je to cudo
mislim mene stvarno zanima fizicka manifestacija cuda
al stvarno
sad zvucim kao agnostik a nisam

Snelle -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:50:33)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

mislim mene stvarno zanima fizicka manifestacija cuda
al stvarno

A ja mislim da je i za tebe, a i za sve nas ovde najbolje da pošalješ mail nekom od monaha sa Hilandara sa svim pitanjima i sumnjama koje imaš [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:53:23)

najbolje sad da ja saljem
znas da nisam bas recita ,ko zna sta cu ih ja pitati [sm=smiley24.gif]

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (20.3.2013 19:59:39)

vau kako je zivnula ova tema. Ono što vam mogu reći je da oni koji ne veruju ne ometaju one koji veruju,bez uvrede,ne mislim ni na kog posebno nego uopšteno. Ovo jeste Čudotvorna loza koja je iznikla iz groba Sv.Simeona i radja svake godine bez ikakve nege! To grozdje se bere,suši i pakuje u kesice koje se zajedno sa ikonama i upustvom šalje paru koji je traži a onda po veri njegovoj se dalje sve odvija. Tako da je u suštini to suvo grozdje ali je osecaj neverovatan,nikad tako nešto nisam probala,ukus je neopisiv! Nešto nadzemaljsko!
Ne znam ko je pitao za vto i lozu ali to nema veze jedno s drugim,jedino što Crkva ne odobrava a ne bi trebalo niko to je ubijanje embriona,a samu vto u suštini odobrava,tako da ti plakati mogu biti samo izvor neke druge zajednice,ima tu jako puno da se kaže ali nije ni mesto ni vreme!
Tako da ako verujete,uzmite,neće vam skoditi i nemojte gubiti veru nikada,ni zbog čega jer je Bog u svakom momentu sa nama,čak i kad nam tako ne izgleda.
OPROSTITE ako sam nekog povredila ili uvredila,zaista mi to nije bila namera! Ova loza nam može pomoći da dobijemo potomstvo,moramo verovati!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>