RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

dunja RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (28.3.2012 20:26:11)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

monini -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (28.3.2012 22:32:04)

IZVORNA PORUKA: lalojedac

Hvala draga,dace Bog. Meni je svekar a i suprug svestenik a nas vladika zabranjuje postove van redovnih, tako da smo dobili blagoslov za sad

ni meni ovo nije bas najjasnije[sm=zmeden.gif] uputstvo je sa Hilandara,odakle i potice Sveta loza!!! a tamo jasno stoji van svih postova, naravno uz blagoslov svestenika..vec sam postovala na ovu temu,da se ne ponavljam..VERA je kljucni faktor i Bozija milost!!!

dunja RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (29.3.2012 0:03:03)

IZVORNA PORUKA: monini

IZVORNA PORUKA: lalojedac

Hvala draga,dace Bog. Meni je svekar a i suprug svestenik a nas vladika zabranjuje postove van redovnih, tako da smo dobili blagoslov za sad

ni meni ovo nije bas najjasnije[sm=zmeden.gif] uputstvo je sa Hilandara,odakle i potice Sveta loza!!! a tamo jasno stoji van svih postova, naravno uz blagoslov svestenika..vec sam postovala na ovu temu,da se ne ponavljam..VERA je kljucni faktor i Bozija milost!!!

Jeste.

Ali, i crkvena pravila su tu da se poštuju (od strane vernika) kao i svetovni (državni) zakoni koje većina nas poštuje. Ako smo vernici, ta pravila (crkvena) su za nas zakon. Ne može vladika da donosi svoje zakone, a mnoge vladike u srpskoj crkvi se danas tako ponašaju. Njihova je zadnja, e pa nije ...

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (29.3.2012 19:31:52)

Posto smo u tim vodama citav zivot a i ja studiram teologiju,znam sta pricam. Bez Boga nema nicega, Hristos je bio na zemlji a sada je na nebu a kao podsecanje na njega ostavio nam je vladike. Pravi vernici apsolutno slusaju svog vladiku, jer je on nama Hristos dok Bog ponovo ne dodje na zemlju. Ako se usprotivimo vladiki to je isto kao da smo Bogu u lice rekli NE. Tako da ja slusam vladiku,on nam daje blagoslov a on ce kao i svi mi odgovarati za svoje grehe. Pred Bogom smo svi isti. Mi postimo, verujemo i lepo nam je. Molimo se svakodnevno,postujmo jedni druge,cinimo sve iz ljubavi a nagrade ce biti. Hvala vam svima na podrsci i molim se za sve vas.

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (29.3.2012 22:29:58)

lalojedac, posto si spomenula da studiras teologiju, jel moze jedno pitanje?
mozes i na pp da mi odgovoris, da ne trpamo ovde u temu.
a mozes i ovde, kako zelis.
kakav stav ima nasa crkva prema vto?
hvala puno i pozdrav.

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 11:12:02)

Nema nista protiv, pa ja i suprug smo trebali na vantelesnu ali smo uzeli Sveto grozdje da pokusamo. Cak smo i od vladike hteli da trazimo blagoslov kako bi bilo uspesno...VTO je jedan od sredstava pomocu kojih nam Bog salje potomstvo.

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 15:16:39)

Znam draga da je to tako, ali vode se ostre polemike oko vto zbog unistavanja ostalih embriona koji se ne ubacuju u matericu, pa niko ne daje pravi odgovor. Sve nesto skrecu i nisu odusevljeni, zato sam te pitala i bas si me obradovala odgovorom. Hvala ti. [sm=smiley31.gif]

liliana -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 15:38:11)

Leno, bila je baš jedna polemika na RR oko toga što si ti pitala. Sad pokušavam da se setim gde je ta tema, ali ne mogu. Molim Dunju, ako se seća, da ti linkuje , pa pročitaj.

Izvinjavam se za OFF.[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 18:05:06)

Hvala lili. Potražiću i ja, nisam žnala da ima i ovde takva tema. :)

anuksunamun -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 18:44:44)

IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena

Znam draga da je to tako, ali vode se ostre polemike oko vto zbog unistavanja ostalih embriona koji se ne ubacuju u matericu, pa niko ne daje pravi odgovor. Sve nesto skrecu i nisu odusevljeni, zato sam te pitala i bas si me obradovala odgovorom. Hvala ti. [sm=smiley31.gif]

Upravo to jeste zabranjeno,manipulisanje genetskim materijalom,svi embrioni bi trebali da budu vraceni...mada i oko zamrzavanja ima polemike...ali sta da se radi..Lalojedac ,molim te nemoj siriti ideju da vladika zamenik sina Bozijeg,to je zabluda Rimokatolicanstva o njihovom papi,uzmi procitaj malo o tome i saznaces da je jedan od razloga raskola izmedju Rima i Konstantinopolja bio upravo taj..Jedan je Sin Bozji ,i on nikako ne moze da ima zamenika na zemlji,to je JERES

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 22:26:27)

anuk mislim da se cura lose izrazila, ne bih da je branim, ali svi smo razumeli sta je htela da kaze. mozda je bolja rec GLASNIK, ali to stvarno nije bitno.

eto meni je to nejasno. Crkva je protiv zloupotrebe i hoce da se vrate svi embrioni, a opet podrzava vestacku oplodnju. a sta ako mi se stvore 6 embriona, da li trebam svih 6 da ubacim i da najverovatnije ni jedan ne rodim, ili ova devojka sto je pisala u temi mislim da je bilo o zamrzavanju embriona, dobila cini mi se 32 blasti (oprostite mi ako se pogresno izrazim, nisam bas sa svim tim nazivima nacisto). Ne morate mi odgovarati na post, samo razmisljam glasno, malo mi se jedno sa drugim ne podudara.
Pozdrav za sve i da se vratim na temu: neka vam Gospod i Njrgovi darovi pomognu da ostvarite svoju zelju i ljuljate bar jednu bebu!!

anuksunamun -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 22:36:38)

Pravo da ti kazem ne znam ,ne smem da se upustam u nesto u sta nisam u potpunosti sigurna,znam koliko i ti o tome precizno,jedino sto sam procitala da je Sv Sinod odobrio vantelesnu,detalje nisam saznala ..kad dodjem u Srbiju probacu da še raspitam...izvinite na mojoj potrebi za preciznoscu,nisu glavari crkve i svestenici ni glasnici,vec sluzbenici Bozji...to je mozda i nevazno za ovu temu,i ja bih volela da saznam o đetaljima za vto...

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 22:41:30)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Pravo da ti kazem ne znam ,ne smem da se upustam u nesto u sta nisam u potpunosti sigurna,znam koliko i ti o tome precizno,jedino sto sam procitala da je Sv Sinod odobrio vantelesnu,detalje nisam saznala ..kad dodjem u Srbiju probacu da še raspitam...izvinite na mojoj potrebi za preciznoscu,[b}nisu glavari crkve i svestenici ni glasnici,vec sluzbenici Bozji...to je mozda i nevazno za ovu temu,i ja bih volela da saznam o đetaljima za vto...

eto dala si nam pravu rec :) koju nam je bila na vrhu jezika. To je pisac hteo da kaze. :) Ne zameri ja volim da ne ostajem pogresno shvadjena.

sto se tice vto, ako i ja nesto cujem i saznam javicu. :)

anuksunamun -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (30.3.2012 22:46:34)

Trebalo bi sresti nekoga ko je blizak Sinodu jer oni raspravljaju o takvim pitanjima...jer pojedinci u crkvi imaju svaki svoj stav o tome sta i kako....

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (31.3.2012 13:41:43)

nasla sam jedan tekst pa cu ti ubati link veceras. Uglavnom, pise da se crkva ne protivi podpomognutom oplodnjom, ali da se vrati svi embioni i da se ne uzimaju za eksperimente. Pozdrav.
Izvinite sto pisem u ovoj temi o ovom problemu, ali nisam nasla vec postojecu.

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (31.3.2012 16:59:57)

Devojke, izvinite ako neko nije shvatio. Jedan je bog i to je zajednica tri ipostasi, jedna ipostas je Hristos koji je postao covek radi nas, kako bi nas izbavio,a episkopi za nas jesu Isus. Pitajte bilo kog skolovanog teologa.On je ikona Hristova,svestenici su pomocnici episkopa a mi svi smo ikone Bozije. Crkva odobrava vto ali naravno da se podrazumeva da tu ne spada nikakvo ubistvo...Znaci da se ubaci sve pa po volji Bozijoj. A glavni razlog raskola hriscanske crkve je bilo ucenje o Duhu Svetome, cuveni dodatak filiokve, i jos puno toga...
Evo blizi nam se Vaskrsenje Hristovo pa da vam pozelim da u miru provedete ove poslednje dane posta,da oprostimo jedni drugima i da u zdravlju docekate Vaskrs.[sm=bravo.gif]

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (31.3.2012 17:09:18)

Zene imam jedno pitanjce...sta ako je neko zatrudneo pred sam post Svetog Simeona a da nije znao?

Anoniman -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (31.3.2012 20:32:19)

Ako si zatrudnela pre posta, koliko znam, to nije greh. Greh je zatrudneti u toku posta. A to što postiš a trudna si, ako se dobro osećaš, ništa ti ne škodi. Ja ću od ponedelja početi samo na vodi, pa nadam se da će mi razum i duh biti jači od želja. :)

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (31.3.2012 20:59:50)

lalojedac (koleginice) sama znas da su van posta seksualni odnosi dozvoljeni. Tako da ne treba da se brines. [sm=smiley31.gif][sm=smiley1.gif]

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (1.4.2012 18:05:52)

[sm=jezicek.gif] Sanjice u pravu si...imam neke sumnje i neki test sa bledom drugom crtom ali sam sad u sred posta i nikako ne bih prekidala iako mi doktorka to savetuje dok ne ustanovi da li je [sm=duda.gif]. Jedem voce i povrce i uzdam se u Boga,On nam daje zivot pa On ce se i brinuti o mojoj [sm=duda.gif] ako je to.[sm=bravo.gif]

Sanjica26 RR -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (1.4.2012 18:45:51)

Navijam da bude sve kako si zelela.[sm=smiley31.gif]

lalojedac -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (17.4.2012 13:47:24)

Hristos Vaskrse!!! Zelim vam od Gospoda svako dobro! Imam jedno pitanjce u vezi loze, kada se zavrsi post kojim danima smeju da se imaju odnosi?

sandrasrki -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (13.7.2012 12:10:35)

Imam jedno pitanje posto bas nemogu da se snadjem na ovom forumu. Moze li mi neko objasniti kako se koristi ta loza i da li to utice i na muskarca posto problem ima on a ne ja? Da li ste sigurne da toga ima i u Manastiru Rakovica?

Olga75 -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (13.7.2012 12:12:10)

Sandrasrki , mogu samo da ti kazem da procitas temu od pocetka pa ce ti mozda biti jasnija , ima samo par strana

sandrasrki -> RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za neplodne supružnike i svedočenja) (19.7.2012 13:34:32)

Neznam za tebe ali ja bih sve uradila jel zivot bez dece nije zivot

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>