RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 16:25:00)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Da, sad im verovatno već postaje gužvanjac... Mukice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Trebalo bi da zakažem UZ sledeće nedelje, baš me zanima koliki su sada...

jovana jojo -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 16:29:36)

poydrav svima..nama svi dani isti,idem vodim ćeru u vrtić, kada dođem kući malo odmorim pa se bacim na spremanje ručka,odem po ćerku,baš mi bude dosadno dok je mm na putu
I ja sam osetila pokrete bebe čini mi se pre nego u prvoj trudnoći

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 16:38:16)

Vik mogu misliti kako je dobar osjecaj! U stomaku je pravi krkljanac za prostor[sm=smiley36.gif] hihihi jos malo i stizu tvoje bebane!

Jojo, bravo za pokrete....i ja sam ih ranije osjetila sad u drugoj trudnoci i svakim danom su sve jaci...mada nisu jos uvijek cesti...jednom do dva puta dnevno osjetim, valjda imam i manje vremena da se smirim sada nego u prvoj trudnoci....sad letim tamo amo pa i ne osjetim bebu...

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 17:56:41)

IZVORNA PORUKA: viking RR

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Da, sad im verovatno već postaje gužvanjac... Mukice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Trebalo bi da zakažem UZ sledeće nedelje, baš me zanima koliki su sada...

Kada će sličica tibe? [sm=smiley1.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 17:57:26)

Ja u sredu idem na procenu za serklaž, valjda će sad konačno da mi ga urade, treća sreća [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 18:56:58)

Ja evo cekam cerku u muzickoj skolici, dosla iz PA tek u pet, poletela po Kacu i sad sedim ovde. Dusa mi spava.
A glava valjda od voznje.

Jedva cekam da osetim ovo bebce. Ali najveci trip je kad se porodis, danima sam bila u iscekivanju da se beba mrda a ono cvrc.

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 21:58:17)

Oj, drugi razred, gde ste?

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 22:01:41)

Ja se tu vrzmam, a vidim niko se ne javlja ovde, pa rekoh da ne ćaskam sama sa sobom[sm=smiley36.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 22:05:03)

Jesu li ti bolovi popustili?

Torbica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 22:05:04)

NM, blago teeebi! [sm=9nebesa.gif] I ja sam uredno svaki put mazila stomak uveliko posle porodjaja, mi zene smo cudo...[sm=smiley1.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 22:28:26)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Jesu li ti bolovi popustili?

Oni grčevi jesu, samo što me imam utisak da ću da ekspolodiram, i osećam kao da imam upalu stomačnih mišića(donji stomak) valjda se šire ligamenti.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 23:04:30)

Kako ste mi drugarice [sm=smiley31.gif]
Sad ću sve da iščitam novosti,mnogo se skitam ovih dana i ponosim svojim leptirom [sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 23:39:57)

Sad se setih [sm=smiley36.gif] danas šetam ja sa sveki i naletimo na neke trudničke pantalone,ostale im baš veliki brojevi a mislila sam da uzmem neke za ovaj period. I kažem ja sveki da su te prevelike a ona meni da je bolje da uzmem malo veće jer ću tek da se gojim,na šta će prodavačica vrlo ironičnim tonom,kao da ja patim od toga da li sam "debelo-trudna" da mi odbrusi "devojko,ja sam ostala trudna sa 47 a porodila se sa 100 kila!! nemoj da te pamet vara da ćeš da ostaneš vitka" [sm=smiley36.gif] i bukvalno mi otme pantalone iz ruku od besa [sm=smiley36.gif]

pocahontas -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 23:44:26)

o boze...zasto bi svi morali da se ugoje kao prasici..svasta...moja mama se tako ugojila kad je bila trudna sa mnom, zatrudnela sa 48 a porodila se sa 90kg, ali ona otvoreno priznaje da je znala cao dan da sprema tortu i da je uvece sama pojede...[sm=smiley36.gif] tako da ako se pazi, ne mora se jako ugojiti...
jos ti je rano za trudnicke farke, probaj malo da izguras sa helankama, a ovo posle kupi, ne zato sto ces se ne znam koliko ugojiti, nego zbog obima stomaka..

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 23:50:17)

Poc [sm=smiley31.gif]
pa baš to,svi smo različiti, i genetika i ishrana tu igraju ulogu,al eto ima još žena koje smatraju da mora da budemo prasići da bismo bile zdrave trudnice.
Nosim helanke svaki dan i neke trenerke,al sam mislila da imam bar jedne farmerke kad krenem negde da se malo uljudim [sm=smiley36.gif]

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (18.11.2013 23:54:31)

Ma, gluposti! Obožavam te što misle da će svima nama biti isto kao što je njima bilo, one su reper za sve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]Sto žena, sto priča!  Ja imam dosta kila viška, ali mi je sve u stomaku, ruke i noge mi se uopšte nisu ugojile. Deverova žena je u 7. mesecu trudnoće obukla svoje devojačke farmerke i one su joj spale... A znam i ženu koja se ugojila 40 kg s prvim detetom. Tako da, po meni, ne treba kupovati ništa unapred, nema šanse da znaš kolika ćeš biti za dva ili četiri meseca.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 0:00:13)

Pa jeste bezveze da kupujem unapred,a sad da uzimam šljampavo samo zato što ću da dodam. Moja mama je isto bila u trudnoći sa mnom bucika,skoro 30 kila dodala,a kaže da je jela samo kiseo kupus [sm=smiley36.gif] jer je od svega ostalog povraćala svih 9 meseci.
Kad smo kod hrane,miriše mi neka štrudla s makom iz komšiluka. Ne znam kako ću da dočekam jutro da idem da kupim ili da umesim [sm=smiley36.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 0:00:20)

Jole, i ja sam danas setala, ali sa muzem i takodje smo naleteli na trudnicke farmerke, koje mi pri tom odlicno stoje, i kupili smo ih...Jer ne planiram da se gojim preterano zaista...Ne znam bas da li to moze tako da se kaze, ali potrudicu se da se kontrolisem. Evo do sada sam se ugojila 2 kg, ali ne primecujem to po garderobi, samo vaga tako kaze. Sve nosim sto sam i do sada.

Inace u H&M ima divnih stvari za trudnice, ne znam da li ste bile i da li u Bg-u u njihovoj radnji ima taj deo, a ako ima vredi otici tamo, ima bas svasta. [sm=smiley2.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 0:02:36)

A mozda ste u pravu to da ne treba kupovati unapred, ali ako mi ove farmerke ipak budu male nosicu ih posle trudnoce...hahah [sm=smiley2.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 0:10:29)

Jeltje ko što kaže Vik,džabe mi planiramo [sm=smiley36.gif]
Ja se za sada nisam ugojila ni kilo,a deluje da jesam zbog stomaka. Pantalone/farmerke bi mi baš godile jer me i poneke helanke počele da stežu.
Nažalost kod nas u Nišu nema H&M,obično tako veće kupovine obavljam van Srbije,ali sada mi se ne putuje baš. Naći ću valjda i ovde nešto [sm=smiley29.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 9:35:30)

Jutro devojke [sm=smiley1.gif] Kako ste mi danas? Što se tiče trudničke garderobe ja imam farmerke, suknju i helanke trudničke, to je kad negde idem, po kući nosim obične helanke. Imam dosta tunikica koje se rastežu i haljina koje mogu da iskoristim (još uvek [sm=smiley36.gif]). To stoji da mi ne možemo planirati koliko ćemo se ugojiti, pa sa jednom bebom je normalno 10-15kg, a sa blizancima 16-20kg. Naravno da ne treba jesti u nenormalnim količinama, ali protiv sam toga i da se gladuje da se ne bi ugojila. Sve se to posle vrati u normalu. Evo ja sam sad 20+4, ugojila sam se 5-6kg, a nosim blizance. I stvarno što kaže Vik sve je u stomaku.

subotičanka -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 9:50:17)

Evo i ja da se pohvalim tj požalim.Sad sam u 23+3 i ugojila sam se 15kg :-(
Sreća pa sam bila anoreksično mršava pre trudnoće ali stvar je u tome da definitivno nemam šta da obučem.Nisam nosila helanke kao mršava a sada samo to mogu da obučem.Sve su mi se gaćice iscepale pa moram sad da kupujem one "baba gaće" jer samo u takve stane ova moja kanta.Imam osećaj kao da vučem nekoga za sobom.

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 10:08:01)

Jutro trudnice! Vidim rasprava oko kila...cinjenica je da ne znamo koliko cemo se udebljati u trudnoci ili bolje receno rasiriti pa stvarno nema smisla kupovati unaprijed velike brojeve...a koliko ce se ko udebljati to je stvarno individualno....mislim da nijedna normalna mama nece razmisljati o tome kako da sto manje dobije kila vec ce razmisljati o tome da joj dijete/djeca budu ziva i zdrava...kile se skinu nakon trudnoce, nekom prije nekom poslije...bitno je zdravo se hraniti, udovoljiti tu i tamo sebi nekim jelom, i truditi se da vecina hrane koju unosimo bude zdravo hranjiva a ne samo zasitna i da prija samo nepcu...jer ipak od te hrane i nase bebe zavise...

Najvise se trudnice udebljaju u trecem tromjesecju, to je neminovno, tad krene stomak da raste velikom brzinom. KOd mene je bila situacija da sam najvise dobila u devetom/desetom mjesecu cca 5kg za mjesec dana....na porodu sam izgubila 10kg i istih tih 10kg vratila za cca 4-5 mjeseci za vrijeme dojenja (suprotno od toga sto kazu da se dojenjem gubi - u mom slucaju to nije radilo) al cinjenica je da sam staaaaaaalno bila gladna dok sam aktivno dojila...tako sam u ovoj trudnoci startala sa viskom na stomaku, i trenutno izgledam kao da sam sedmi mjesec a ne 5na6ti mjesec...i jos uvijek se provlacim sa helankama i trenerkama i jedva zakopcavam jaknu al uspijevam [sm=smiley36.gif]

Ne brinite za kile, one ce doci i otici, bebice su najbitnije!

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 10:53:33)

Nešto ste utanjile sa stavljanjem sličica tibe u temi[sm=smiley1.gif]
LO tvoj stomačić još nismo videli[sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 11:05:36)

IZVORNA PORUKA: Milica cica

Nešto ste utanjile sa stavljanjem sličica tibe u temi[sm=smiley1.gif]
LO tvoj stomačić još nismo videli[sm=smiley1.gif]

Nema sta da ga gledas! Veliki je [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>