little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (19.11.2013 15:14:38)
|
Pozdrav trudnice! Dobila sam nalaze, jutros sam radila kks i urin, sve perfektno, hemoglobin 132 sto je odlicno i bas me raduje...bolji je daleko nego u prvoj trudnoci...tako da sam bas sretna po tom pitanju.... Sto se tice kupovine za bebu, mi smo za prvu bebu kupili kolica i as, i jos par komada garderobice i neku posteljinicu kad sam bila 5ti mjeseci...a sredinom 7/8 mjeseca smo imali i ostalo kupljeno...nisam sujevjerna, i ne treba razmisljati u tom pravcu da ce se nesto lose desiti, vec naprotiv desice se sta se bude moralo desiti, a ja sam stava da uglavnom sve zavrsi kako treba....sad jos nista nismo kupili, mada cemo trebati vec da krenemo da ne bi dosli u situaciju da odjednom istresemo mnogo para...treba rasporediti u svakom slucaju....dosta toga se moze kupiti kad beba stigne, al neke stvari moraju biti spremne kad je beba tu, krevetac, posteljina, pelene, tetra pelene, svedske, mala apoteka, nekoliko komada odjece i neka topla dekica....kolica ne moraju odmah, ali as bi morala jer ako planirate autom iz bolnice u necem morate da prevezete bebu. Sve ostalo se lako dokupi. Savjet mamama da ne kupuju mnogo komada 56-ice jer se brzo prerastu, a vecina beba veoma brzo stane u 62ojku a po pravilu 68 i 74 se najduze nose. I bebe se jako malo prljaju u pocetku, pa i ne treba im mnogo...2-3 pidzamice i 10tak bodica, najbolje na preklop dok se ne uhodate sa bebama i oblacenjem....i to je dovoljno jer bebe u pocetku samo spavaaaaaaaaaju i nema potrebe za haljiicama, hlacicama, duksicima i slicno...eto ode ja debelo u off..dobicu po prstima pec, pec..[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|