RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 7:49:13)

dobro jutro i od mene Dora prespavala noc u kontinuitetu od pola deset do pola sedam jutros ,zato ce nam dan biti veseo [sm=zz_showoff.gif]

Biserce -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 9:56:13)

Jutro!
Mene donji stomak od jutros bas boli, nadam se da nije nista za brigu. Mm gletuje nesto u kuhinji, bebac papa a V se igra. Danas me ceka detaljno ribanje kuhinje kad ispratim mm-a.

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 10:37:41)

Vrti mi se u glavi od pretrazivanja Hotela za more, hehe, slatke muke!
Dobar daaan! [sm=smiley1.gif] Odoh da ruckam! Sve vas pozdravljam, danas imam full program! Po decake u 14h, gospodjica ima engleski i sportic, pa po nju u 15 i 45. Onda opet od 17-18 i 30h ona ide na Slikanje, to je samo cetvrtkom, a ja kod kume za to vreme. A vec zevam! [sm=jezicek.gif] Jos ne znam sta cu kuvati, ali nista komplikovano! Pozdrav

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 10:39:24)

E žene, evo mene opet, ja i Sara išle u nabavku pa smo malo prošetale, baš je lepo napolju. Sad odoh da stavim ručak. Da se pohvalim, danas počinjem da vežbam...vreme je, ide leto, svaki dan po sat vremena zumbe...samo se nadam da ću istrajati i da mi umor neće pokvariti motivaciju.
Uživajte danas i ljubite dečicu!

reve84 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 13:57:12)

Ja ljudi pa ovo je da popi.....
Stigao nam je rezultat brisa nosica. Imamo klebsielu i stafilokokus aureus. Odakle nam sad ovo? Posle 3 dana antibiotika ona je i dalje razdrazljiva, lose spava, ne moze da jede...Uzas!
Popodne idem do pedijatra da vidim sta ce pametno sad da mi kaze.
Nadam se da ste vi bolje i da setate po ovom lepom danu!
Pozz

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 14:49:04)

Reve vi se baš namučiste, odakle bebi sve to? Želim da vam što pre bude bolje!

ivaMark -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 17:31:57)

Uh Torbi, kakve slatke muke [sm=smiley1.gif]
Reve, da ozdravite sto pre [sm=smiley31.gif]
Kod nas nista specijano, bebana prespavala celu noc. Eno je sa tatom na vazduhu.
Inace, mm je isao na razgovor za posao u staroj firmi (u kojoj je dao otkaz zbog male plate), sam direktor ga zvao i covek mu nudi iste uslove rada... Misliiiiim, naravno da se nije vratio [sm=smiley1.gif]

viktori -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 17:34:34)

Evo i mene dan mamike! pravimo pauzu u setkanju evo ga kuka sto smo prestali a ja kicmu ne oseeeeecam. Sad vise nece za dve rukice vec za jednu i tu jednu oce da pusti al je naravno nesmotren...sou. A mama [sm=zz_er_what.png] pala sa nogu. Da nam je makar veca kuca i da ima manje stvari i da je mama ahhahha mladja jedno minimum 10 godina ahhahhahha e da je...
Nego reve pa kako to sve da nadju misa mu bas se mucite.
Mamike pa gde ste nestale?

reve84 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 17:35:33)

Ma pojma nemam...Sad sam dosla od doktorke kaze zena da smo to pokupili u porodilistu...:(
Dodje mi da ih zapalim sve!

Hvala drugarice!

E moja Ivamark to mi lici na srpska posla. A mene ceka resenje o tehnoloskom visku kad mi istekne porodiljsko...slepci sve trudnice i porodilje proglasili viskom!

ivaMark -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 17:42:37)

Uh reve, nemoj samo da se nerviras oko toga sto je pokupila iz porodilista, protiv toga ne mozemo-na zalost [sm=smiley13.gif] zbog bebane budi smirena.
I iskreno mi je zao zbog situacije tvoje na poslu. Debili, a ovamo-natalitet opada, radjajte decu, bla...bla, blaaaaa....

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 20:11:19)

Dobro veče mamike
Sinoć sam odlučila da ukinem Teodori cuclu..evo ceo dan je bez nje..prvi spavanjac lako zaspala al na meni, a drugi je kukala u krevecu nekih 10 min...videćemo večeras kako će biti..a tačno se vidi da joj fali još joj i zub raste pa je baš nervozna....
Reve držite se...
Jelenazvezda pročitaj OVDE šta sam pisala o tortikolisu, pa čitaja na dalje...a možeš i od prethodne strane da virneš kako je tekao razgovor...al ipak je odvedi da neko pogleda i da se vidi tačno da li je samo SCM mišić ili i još neki...ali ne verujem da je strašno...inače (negde sam skoro pisala ne znam gde) je bebama prekretnica u rastu sa 3 meseca(poklapa se sa skokom u rastu) i mnogima se tad baš vrat diskretno iskrivi u tzv fiziološkim granicama što može samo da se ispravi (mnogi to i ne primete) ili pak trebaju i vežbice kratak period...i gledaj kad je nosiš da je nosiš na njenom boku tako da je strana koja nije skraćena okrenuta ka plafonu (kako bi ta strana bila antigravitaciona i jačala..a samim tim "ispravljala" tj "vukla" skraćenu stranu) kad je tako nosiš glava ne bi trebalo da ima potporu jer u protivnom mišć ne jača(kad glava ima oslonac)
ili
da je nosiš opet da neskraćena strana bude ka plafonu ali da je glava osnonjena o tvoju ruku pa polako podiži svoju ruku(gde joj je glava) a telo nek joj ostane u istom nivou da joj tako kriviš vrat (tj istežeš donju - skraćenu stranu)
Bebe tako lakše podnose to pasivno istezanje još ako je nosaš da razgleda okolinu neće ni primetiti da možeš toliko da joj iskriviš vrat da se maltene uvo i rame (okrenuti ka plafonu) dodirnu...pa kad stigneš dotle malo zadržiš pa polako i popuštaš...u početku(prvih par pokreta) će se buniti al budi smirena i polako i tonus popušta...
Mislim komplikovano je i meni da napišem opis vežbe, pa ne znako koliko sam uspela da objasnim...a ako nisi sigurna sačekaj do odlaska kod dr...nećeš ništa propustiti....to se i mojoj T desilo sa 3 meseca a ako ja nisam vodila računa o nošenju i okretanju kad spava-onda ne znam ko je[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 20:23:55)

osuo mi se Nikola. poludeću više od njihovih alergija na sve i svašta!

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 23:15:52)

Večer mame i laku noć.

Ja skršena, dobila sam [sm=hudicek1.gif], sve me boli , otkida, potoci iz mene liju, a F. je večeras bio strašno nervozan , samo bi da se nosa, na kraju ga moja mama uspavala jer ja nisam mogla od bolova da se pomjerim, sreća pa postoje tablete, sad mi je ko nešto malo lakše.

Ljubim vas i laku noć

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (16.1.2014 23:43:40)

jole skapirala sam :) i malopre smo vezbale... e sad sam opet zbunjena,ja nju kad stavim na stomak odma pocne da place,nikako ne mogu da je namestim da se podigne na aktove i da gleda,prosto nece,kako da joj olaksam da dize glavicu

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 7:42:07)

Jutro mame! Sara sinoć zaspala oko pola 10, probudila se oko pola 2, tražila da siki ali joj nisam dala, prislonila sam je na sebe i nekako je zaspala posle pola sata, ustala je u pola šest i evo je baulja po kući. Ja pijem kaficu pa onda na sređivanje kuće.
Juče sam počela da vežbam i evo već me sve boli ali neću odustati, imam energije.
Želim vam svima lep dan!Dečici da brzo bude bolje!
Jole a da je pustiš možda do godinice? Mada ako i večeras izdrži bez nje, to je super. Ja bih volela da moja Sara hoće cuclu,ali ne ona hoće samo mene...

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 8:32:00)

dobro jutro [sm=kava.gif]
Boli me glava,moja migrena [sm=zz_confused.png] jos od pola pet jutros
JELENA neka deca ne vole da leze na stomaku,moja Dora tek od skoro hoce tako da podize glavicu,ali zato dok je lezala na ledjima odizala se poprilicno,pa i to pratimo da ne pretera,ja sam ista takva bila
Doru hranim u onom sedistu i super je spasila sam se,ali zato moj gospodin muz smatra da je dete u losem polozaju grrrrrrrrr [sm=zz_stomp.gif] sve mora da pokvari njegovim komentarima

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 8:57:37)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif]
mama micki..pa godinu će da napuni 01. februara[sm=smiley36.gif] inače sinoć je stavljam na spavanje i ona po navici pruža mi otvoren dlan da joj dam cucu i gleda meeee...aaaa..šta ću sad? i u sekundi se snađem i dam joj nekog malog tigrića, poljubim je i izađem iz sobe...ostala je zbunjena al nije zucnula [sm=bravo.gif]..mislim da je najgore prošlo..naravno očekujem negodovanje još par dana, dok skroz ne prevaziđe..
Razmišljala sam da krenem na vreme jer za tačno 2 meseca kreće u jaslice pa da joj ne bude i cuca dodatno opterećenje na adaptaciju...
jelenazvezda...jes ima dece koja ne vole stomak..kao što moja ne može da smisli da bude na leđima i tako od prvog dana...moraš je malo stavljati i na stomak i polako će da prevaziđe..a isto tako i dok je nosiš okreni je od sebe..jednom rukom drži izmedju nogu a drugom tj dlan stavi na njene grudi i nagni je od sebe pod nekim uglom od 45 stepeni za početak...pa malo nosiš ma nasloni na sebe da odmori..vremenom povećavaj ugao (obaraj je od sebe tj više licem ka podu) videćeš i sama kako bude napredovala...a sa takvim vežbanjem (plus ono za tortikolis)će se poboljšati kontrola glave pa ćeš moći ugao i da smanjuješ tj da je dovodiš više u vertikalan položaj...
Videćeš prvih nekoliko dana nema mnogo razlike, e onda krene da se primećuje napredak...uostalom kao i kod nas velikih kad vežbamo..
Lep dan vam želim

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 9:04:49)

Pa da vidi stvarno, Jole ne zameri, odlepila sam u zadnje vreme[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 9:31:28)

jelenazvezda, ni moja nije htela na stomak sve dok nije naucila sama da se okrece, onda je pocela da ga preferira.

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 9:37:27)

HAhaha..ma ne zameram ..šta ti je [sm=smiley31.gif]
Manje vremena imam za RR od ovog malog prilepka...samo hoće da hoda...ponekad pusti sama jednu ruku...al u svakom slučaju pažljivko je i kad se diže i spušta..prvo opipa pa se onda prihvati posebno na mestima koje ne zna..što je super..i kad je sama (tj kad ne zna da je gledam) tad kao da je duplo pažljivija...
Sad hoće i da se dobacuje loptom...dobila neku kao krpenu loptu sa zvončićem unutra pa je zgrabi jednom rukom i kad joj tražim da mi baci...sad stvarno baci u mom pravcu(u početku je bacala bilo gde)..doduše ne baš uvek do mene...jer zamahne al kasno pusti loptu..pa dođe na pola puta[sm=smiley36.gif] al dobra je..hoće tako i 5 minuta da se dobacujemo...i kad joj dojadi okrene se i ode dalje[sm=smiley36.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 10:20:33)

e ljudi slusajte provalu
Pita mene jedna baba kako je beba i spava li,ja kazem dobra je za sada spava,a ona ce na to
'KOD NAS NEKAD U SELU KAD DECA NISU HTELA DA SPAVAJU MI IM DAMO PO MALO RAKIJE I DA VIDIS SPAVAJU PO DVA DANA,TAKO I TI URADI AKO TI BUDE MNOGO PLAKALA' [sm=jezicek.gif] ,ma vazi baba

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 10:22:21)

Ovo kao da pricas o mojoj Teodori u tom periodu.[sm=smiley36.gif]
Dobar dan od mene. Ne stizem da pisem. Cekam da zaspi beba, pa da spremam rucak. Teodora je u vrticu. Slavimo u nedelju 3 godinice, pa se razmisljam sta da spremam. Docice joj samo dva druga sa mamama. A moji ce tek sledece nedelje.

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 10:31:40)

Pa Sanjice nisam znala da su nam Teodore blizu i sa rođendanima [sm=smiley31.gif] pošto im se dosta stvari koliko vidim do sada poklapaju
Kako je mlađa princeza [sm=smiley1.gif]

ivaMark -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 10:32:57)

Dobar dan mamike,
jelena, ni moja bebana nije htela na stomak, jaooo kad se setim kakva je to kuknjava bila, hihiihhi... Ma odmah plakanje, ni 10sec nije uspevala da lezi na stomaku ali vremenom ih to prodje [sm=smiley36.gif]
drkristal, ma kakav nepravilan polozaj, pa sediste i jeste napravljeno za bebe, lepo pise za koji je uzrast [sm=zmeden.gif] nisi je stavila u stolicu za hranjenje
Jole, super za malu hodalicu [sm=bravo.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 10:41:21)

Pocela je puno da bljucka I desi joj se da povrati. Cekam da mm dodje da idem kod dr. Trazicu uput za nstitut. Ovo mi lici na refluks.[sm=smiley13.gif] Tacno se vidi da detetu nesto smeta. Izbacila sam mlecne proizvode, pa cemo da vidimo dok ne odemo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>