RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 21:18:56)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Da li je ovo uopste moguce[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] KLIK

Ne mogu da verujem. Ovo je stvarno nenormalno. Znam za to, čak sam pogledala i onaj film "digitalni anđeo", katastrofa!!![sm=zz_eek.png]

little_one -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 21:20:50)

Dobro vece mame!

Reve za napredovanje bebe ne brini, to je odlicno za prvi mjesec, a jos pritom ako je bila bolesna to je onda jos veci plus da je uopste i toliko napredovala...meni je Andrea prvi i drugi mjesec dobila po kilu i 100 i 200 a kasnije sve manje i manje al je uvijek konstantno napredovala i to je jedino bitno, da beba ne pada u kilazi, tu onda moze biti problem, ali cak ni kod starije djece ako stagniraju u tezini nije ni to problem jer su aktivniji i pokretniji...samo ne brini oko kilaze...Andrea je sa godinu dana imala 8.900 a sad sa skoro 16 mjeseci ima 10 200 i super...vidjeces imaju oni svojih faza, nekad vise odu u visinu a manje na kilazi dobiju i obrnuto...te se ubuce te smrsaju. A meni je bitno da je ona meni zdrava i da raste i napreduje normalno i fizicki i motoricki.

Sanchy ne mogu da otvorim ovaj tvoj link al iz samog linka vidim o cemu se radi...i iskreno ovo mi zvuci kao jedan od onih news.net sajtova...ne vjerujem da nam je svijet dotle stigao....

Sto se tice nas, mi rastemo, i mama i cura, ja u sirinu a cura svojim tempom u svim pravcima...fino mi jede i napreduje, brblja i prica dosta, samo cekam kad ce citave recenice tecno da izadju iz nje...bas me iznenadjuje kad sasvim ozbiljno krene da objasnjava nesto na svom bebecem jeziku a ja je nista ne razumijem....dosta rijeci ponavlja, obozava da citamo knjige i voli iste knjige i da do detalja prelazimo pojmove iz nje...imamo neke slikovnice Plavi zec, i obozava ga.

Uglavnom cekamo april i vec se dovijam kako cemo nas troje da funkcionisemo kad se porodim....nadam se da ce biti bolje nego sto se plasim da ce biti [sm=smiley36.gif]

Nadam se da ste mi vi dobro, ja tu i tamo cituckam al slabo nesto pisem...ne vidim dugo Misha i Ljisha, gdje nam je ona?

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 21:31:36)

Veče...

Sanchy samo sam naslov pročitala , i ne vjerujem u ovo odnosno ne želim da vjerujem [sm=smiley13.gif]

little one baš danas kontam nisam vidjela da pišeš ovih dana kontam kako mi je moja sugrađanka [sm=smiley1.gif] Vidim pišeš kako će te se snaći, ma dobro , sve će biti za 5 [sm=smiley2.gif] Ja jedva čekam drugu bebaru al još ne, stvarno je potrebno da bar jedno od nas dvoje dobije stalan posao i da pronađemo taj stan već jednom [sm=hudicek1.gif]

Ja taman F. uspavala, a komšinica iznad poče lupati orahe na podu, gori zemlja [sm=zz_mad1.png] al sreća nije ga probudila .

Ja sutra navečer odoh sa kolegicom na kafu , tate se dogovorile da budu sa bebaćima a mame malo da prošetaju i prokafenišu, ne znam koliko je pametno jer sam već se naslušala komentara i komentara al treba mi malo da napunim baterije , s obzirom da planiram praviti neke stvarčice za dan zaljubljenih da ubodem neku banku...

Smorih ja vas a ništ pametno ne rekoh [sm=jezicek.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 21:49:52)

Ninulina tu sam ja, samo vise pisem tamo u trecem tromjesecju...

Mi smo planirali drugo brzo za prvim al nismo ocekivali da ubodemo prvi mjesec pokusavanja, s obzirom da smo se nacekali da dobijemo nasu curu...bice kako bude moralo, snaci cemo se [sm=bravo.gif] A i mi stanujemo kod roditelja, zaseban sprat srecom, i zasad oboje imamo posao, ali danas vise ne znas do kada ces imati posao...sve je relativno...

Obavezno idi na kafu, ne znam kakvi su komentari u pitanju, al baterije treba napuniti, kad god mozes...a tate se jako dobro snadju sa bebicama vjeruj mi. Samo naprijed!

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 22:28:25)

Dobro veče mame [sm=smiley1.gif]
Ceo dan glava me boli od ovog bolesnog vremema...proleće kad je vreme "jovandanskom mrazu"....i niko ne govori o tome...svi se pravi ludi i kao ovo je ok da izađem danas do prodavnice u kratkim rukavima [sm=zz_cold.gif]
Nego, moram T da povalim... 3. dan smo bez cuce i večeras mi nije ni tražila nego je sama uzela svog medu, okrenula se na stranu i nije se ni čula kad sam izašla iz sobe [sm=smiley27.gif]

Izvolte na palačinke...trećakinje moje se nadam se sećaju mojih bmw palačinki[sm=smiley36.gif]

viktori -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 0:48:33)

Joooooooooooole [sm=smiley31.gif] pa gde si kuckala sam i ogovarala te sa jednom divnom mamom [sm=smiley1.gif]
Prvo reve moj dasa se rodio sa 4350g i nasa dr koja me sve vise nervira i posto to vec traje uskoro cu to da promenim. Videcu samo kako dal cu da joj saspem il cu da promenim dr to ce ipak zavisiti od toga kako se budem osecala hahahha. Al prekardasila je. Poslednje sa snimanjem glavice, a pre toga milion stvari koje smo bespotrebno radili... Prvo kao nije dovoljno napredovao. Tolika beba i njima je bilo malo 700g! Onda smo u samom startu isli na kontrolu, pa onda ono cuveno kad je poceo da jede osim sisanja normalnu hranu eeeeee to je bilo. Ova gore pomenuta mama zvana Jole me je trpela poprilicno u kukanju. Prosto dete je takvo promenio mu se ritam, a on je uvek bio jesno dete i sad je. A onda su mu porasli svi zubi u roku od mesec i po i imao je 38 t i preko od njih. Ajd ti napreduj kad imas zubobolju msm poludeti nista drugo. Oni gledaju neke praistorijske tablice i po njima se upravljaju ma daj molim te ja imala 18 u I razredu. Sad bi verovatno bila kljukana kao curka po njihovom al sam ja bila hiper aktivno dete sa milion desavanja ceo svoj zivot...Odoh sa teme. Ako kako neko i rece lepo kaki, piski, raspolozena je, jede ok. ma udri brigu na veselje i ne obaziri se sta ona govori. [sm=bravo.gif]
Adulence videla sam Ivicu u akciji. Bravo!!!
Moj N koji je izuzetno pazljiv na podu, kad sedi...mada sam mu ja davala i da padne ponekad, naravno ne da se razbije nego da oset_i malo gde su mu granicice...kad pojuri i pusti se pa to je sou. Uopste ne znam kako ce se on pustiti vise od 4 koracica kad tako juri. Videcemo.
Jole svaka cas_t za snajkicu. Ja sam planirala da kad prestane sa sisanje ukinem dudu. Zao mi da ga sa svim i svacim oma stresiram. Al me zanima samo taj meda koga pominjes jesi joj to stavila cim si je odvojila u sobu samu kao utehu ili je to nesto novije? Msm da nabavljam neku igrackicu pre odbacivanja dude?
Inace nikle nam danas sa desne strane obe cetvorke (dole i gore) pa je bio ljut ovih dana.
Dr kristal nikako da ispratim jesu prosli grcici?
Ljubim vas sve i laku vam noc.

adulence -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 7:38:18)

dobro jutro drage moje,mi smo poranili jutros ,Iva obavila dorucak i sada se igra,sve se vise i vise pusta,kad je zovemo sad vec dolazi sama sa jednog na drugi kraj sobe,tako da eto mi hodamo kao pingvincic...danas idemo kod mog tate na rucak,da malo proslavimo njegov rodjendan,jedva cekamo...uhhh joleee palacinke,mljaacaccccc,kako smo ih tamanili...

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 8:15:57)

dobro jutro
VIKTORI jesu jos u decembru negde oko Svetog Nikole [sm=smiley36.gif]
SANCHY ja verujem da uopste nismo daleko od te price [sm=zz_eek2.png]
ostale mamite zelim vam lep dan

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 8:17:03)

Dobro jutro i od nas!Mi sad ustali i evo, ova žaba već gladna. Jole vreme jeste bolesno ali prija...a prijale bi i palačinke[sm=zz_biggrin.png]. Adulence i mi smo u toj fazi...a ja samo idem za njom, bojim se da se ne udari.
Reve, kao što su mame već rekle, ako je beba vesela, lepo ručka, kaki, piški, nemaš razloga za brigu. Koliko se sećam, u prvih mesec dana, beba bi trebalo da dobije barem 600g minimum, barem tako kaže naš pedijatar, ali 750 nije malo i mislim da treba da se opustiš. E sad...što se tiče buđenja bebe ja sam moju budila, jer sam isključivo dojila, ali bebe koje piju adaptirano mleko mogu da prespavaju celu noć bez problema, znam iz iskustva sa mojom Teom. Odmaraj svaki put kad imaš priliku, jer se nećeš pošteno odmoriti naredne tri godine[sm=smiley36.gif]tako je bilo kod mene.
Lep dan vam želim mame, odoh, Sara zove.

reve84 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 9:24:53)

Dobro jutro drugarice!
Evo mene naspavane :)
Spavala je od 22h do jutros u 6 kao topic :) Poslusala sam i ona se odmorila i ja!
Ma i meni je bilo logicno to sto vi pricate ali kao ajde da poslusam pedijatra ali oni ocigledno pricaju o nekim zastarelim skolskim primerima.
Hvala vam na savetima!

Nama danas dolazi Ivin brat od ujaka koji ima 11 meseci jedva cekam da vidim kako ce da reaguju jedno na drugu jer se vide prvi put. Pre neki dan nam je bio malo komsija od 13 meseci koji je hteo da vuce za ruku jer je mislio da mu je to nova igracka.

Adulence meni je to prvo hodanje preslatko kao mali roboti :)

Ko je spomenuo palacinke??? Ja donosim eurokrem!

Pozz

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 9:57:32)

Jutro [sm=kava.gif]

Nikad više neću da se pohvalim kad me neko pita za spavanje, noćas je bio budan od 4 do pola 6 jutros, i kao da je podne, pun energije, nešto gunđa, mlati rukama , nogama , a ja ne vidim prst pre okom [sm=smiley29.gif]

reve drago mi je da si malo odmorila i naspavala se [sm=smiley1.gif]

Janncica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 10:05:23)

Dobro jutro mame.Mi doruckujemo i cekamo babu da dodje. [sm=zz_wavespin.gif]
Jos uvek se malo mucimo sa usima,jer nisu skroz ok. Idemo svako malo na kontrolu na orl.Vise mi muka od doktora. A od naseg pedijatra najvise. [sm=zz_banghead.gif]
Orl nam je savetovao da iybegavamo drusto dok potpuno ne ozdravi. I ja cu tacno da poludim.Em on nece bez mene da ostane,em i sto mogu sa njim da idem sad ne mogu.Kao u zatvoru sam. I stalno nesto pazimo,premeravamo,cuvamo pod staklenim zvonom bas sto je tako bolesljiv,a cini mi se samo gore tako. Da ne mracim dalje... lep dan zelim.

Jole nemoj da mislis da nisam videla one bmw palacinke... [sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 11:53:31)

Cao mame. Ja evo nabadam, nabavila sam novi tel. i bicu nepismena dok ne naviknem, a ako ista mrzim to je nepismenost [sm=zz_nerd.png]
Zato vam samo masem pa kad budem za kompom pisem.

Pozdrav svima.

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 12:43:55)

Rosita [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ia sam dobila nov tel. i isto tako uđem na rr al samo prelistam da otkucam , no way, tapnem jedno slovo a otkuca mi dva ili nešto deseto [sm=smiley36.gif]

little one vidjeh ti slikicu na temi tamo mame i bebe, i skontala sam da te znam [sm=smiley1.gif] a možda sam i pobrkala, al ne vjerujem , lica dobro pamtim [sm=smiley1.gif]

Moj malac spavao 2 sata evo sad ustao baš baš nervozan [sm=smiley24.gif]

A ovaj vjetar ako ovako nastavi ništa od moje kafe [sm=hudicek1.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 12:53:16)

Pozdrav mame!

Mi dosli iz setnje iako je napolju bas jak vjetar, ipak uzivali smo. Dan je stvoren za ljencarenje, pristavila sam nam rucak, dijete je vjerovatno osamutio vjetar eno je spava [sm=smiley36.gif] pa kad se probudi rucacemo i onda opet ljencarenje i igranje sa njom...uzivancija.

IZVORNA PORUKA: ninulina

little one vidjeh ti slikicu na temi tamo mame i bebe, i skontala sam da te znam [sm=smiley1.gif] a možda sam i pobrkala, al ne vjerujem , lica dobro pamtim [sm=smiley1.gif]

Ninulina nadam se da me znas po dobrom [sm=smiley36.gif] Hajde javi mi se onda na fejs ili porukom da se povezemo, jer ja ne znam ko si ti a sad sam bas radoznala [sm=smiley36.gif]

majared -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 13:18:31)

Joj zene, ja sam crkla za vikend. Pijaca, Rodic, spremanje kuce. Sinoc smo kao krenuli da vodimo ljubav ali smo usput zaspali, straaasnooooooo. Pocela sam i da se brecam na svekrvu a obicno ocutim njene bisere.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 16:47:39)

ja sam sva nesto [sm=smiley11.gif] ,sreca te su ovi moji jos tu pa je pridrze malo,kad prodje i naredna nedelja i svi odu ja ne znam kako cu se navici sama i kako cu se uhodati,tri meseca nista zivo nisam radila sem nju sto sam pazila,bice cupavo jos muz radi po 12 sati [sm=zz_hot.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (19.1.2014 21:36:52)

Cao mamice!
Vikend proleteo!
Sutra idemo na dve Slave, ali sami cemo, deda ce ostati sa decicom, opustencija, da malo mm i ja predahnemo.
Doco, dodji malo do nas, odmah ces se utesiti, hehe [sm=zz_running.gif] Salim se naravno, dok ne iskusis vise, cini ti se haos, a nisi ni svesna koliko mozes, iskreno. Bice to sve ok. Jedna bebica, gde je ostavis - tu je nadjes, milina! Da vidis kod nas akcije. Svako ko dodje kaze - pola sata dosta a ja pitam sto???? Pa dobri su! Ali stvarno, deca, skakucu tamo vamo, vrte se sa igrackama na relaciji decija soba -dnevna, dovlace/odvlace iste, jurcaju se, stipkaju, vozikaju kojekakve spravice, nosaju kutije sa kockama u nekoliko verzija. Ustvari, navikla sam. Ne tuku se i ne otimaju, zato kazem - dobri su! [sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 1:23:19)

Dobro veče mame...
Evo ja sam pala od posla...danas nam je slava, ja sam konačno završila većinu poslova a za sutra sam ostavila nešto malo još da završim.došla mi je i sestra u goste sa ćerkom.Inače kod mene nema ništa značajno novo,samo što sam ovih dna okupirana obavezama

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 7:08:56)

Dobro jutro mame, evo mi poranili. Sara se probudila u 6 i 20 i evo rešila je da više neće da spava. Tea spava, mm na poslu a ja pijem prvu jutarnju.[sm=kava.gif]
Inače, danas idem na komisiju, da produžim porodiljsko, nadam se...pa ću javiti šta je bilo.
Doco tek kad dete prohoda postane čupavo[sm=zz_cold.gif] zato sada uživaj!
Viki srećna slava!

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 8:35:37)

dobro jutro
nama je slava danas ,pa cu kasnije da idem sa D muzevljevoj kuci (kako smesno zvuci,vise ne zam ni sta da nazovem svojom kucom,kad smo malo tamo malo kod mojih [sm=jezicek.gif]) ,organizovali smo samo rucak ,posto je D mala
TORBI verujem da je kod tebe zivo ,kada ja i mm odemo kod nekih prijatelja koji imaju vise dece ja se samo strecam,sve mislim povredice se [sm=zz_cold.gif] al valjda covek ogugla,D se i dalje povremeno zagrcne i pocne da se davi,zato se plasim da je ostavljam samu,a moracu da izlazim iz kuce da bih kotao lozila,no sada mogu da je stavim u ono sediste bar nece moci da se udavi

adulence -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 9:43:39)

napisah kilometarski post i paffffff...
elem razmisljam kako je to divno imati vise dece u kuci i jedva cekam da se sve kockice posloze pa da i mi radimo na drugoj bebi....
Ivka mi je u jaslicama,a ja odoh sada da ucim...
Sretna slava svima koji je slave..

Ana RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 9:50:57)

Adulence, kad ti se to desi, nemoj zatvarati prozor već idi na desni klik, pa na back, tekst se pojavi, selektuješ ga pa copy, zatvoriš prozor, otvoriš novi i onda paste.

little_one -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 10:02:25)

Jutro mame!

KOd nas pravo proljece, sad smo bile napolju i bas je toplo, ne treba ni jakna ni kapa...znam da ovakvo vrijeme nije dobro al prija mi sunce...steta sto ne mozemo nikud dalje od dvorista, ali i dvoriste znaci...
Kako ste mi vi danas?

Srecna slava svima koji danas slave!

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Adulence, kad ti se to desi, nemoj zatvarati prozor već idi na desni klik, pa na back, tekst se pojavi, selektuješ ga pa copy, zatvoriš prozor, otvoriš novi i onda paste.

Ovo sam ja redovno prije pokusavala jer znam da negdje funkcionise al mi nikad nije uspjevalo na ovom forumu..ne znam zasto...postala mi je navika da prije postovanja kopiram tekst da ako nestane mogu da ga samo ponovo stavim bez kuckanja nanovo jer mi se obicno ne da iznova sve pisati....

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (20.1.2014 10:43:09)

Jutro...

Ja sinoć izašla na kaficu o kojoj sam pričala da ću ići, i baš mi je prijalo, a tatica se suuuper snašao, ma da ovo nije prvi put da su njih dvojica sami, ali ja svaki put budem nešto sumnjičava, ne zato što mislim da mi je muž nesposoban, no, no, već ni sama ne znam zašto se pojavi taj osjećaj da li će sve biti dobro, i kako će njih dvojica [sm=smiley36.gif]

Kontali smo malo u šetnju ali stomak me toliko rastura od ove [sm=hudicek1.gif] da pojma nemam kako ćemo to izvesti, a šteta, baš je fino vrijeme...

Srećna slava svima koji danas slave.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>