RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 13:12:48)

IVAMARK veuj moj muz ume tako naporan da bude,kad bi mu usta zatvorili na du... bi progovorio [sm=zz_furious.gif] kao sve covek zna,a nije seo da procita nesto ,naslusa se prica onih zenetina sa njegovog posla pa dodje da pametuje

adulence -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 14:07:06)

dobar dan mamice,meni iva u jaslicama a ja ucim u pauzi spremam rucak,pa me nema oko 15h odem po nju onda nam i mm uskoro dodje i tako u krug...polako ulazimo u stos....i mi imamo cime da se pohvalimo,sama se posta izmedju stvari i kada sam joj blizu dodje sama,ali samo kada sam blizu....heheheh i da ostavili smo flasicu,vise je ne koristimo,juce su nam bili kumovi i kumica mala koja je starija od ive pije na flasicu i iva kad je videla trazila joj ja joj dam casu i ona zaboravi,eto tako u par dana poraste mi dete....sve vas ljubimooooo....
i mi smo u fazi trazenja mora...

Torbica -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 14:14:58)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Pocela je puno da bljucka I desi joj se da povrati. Cekam da mm dodje da idem kod dr. Trazicu uput za nstitut. Ovo mi lici na refluks.[sm=smiley13.gif] Tacno se vidi da detetu nesto smeta. Izbacila sam mlecne proizvode, pa cemo da vidimo dok ne odemo.

Sanjice, mozda se samo prejeda. Jel bas posle svakog obroka bljucka ili samo ponekad. Ovo moje pile je uzimalo da siki i kad je gladan i kad nije, ako bih ponudila, i onda bi mi uzvratio mlazem po meni. [sm=jezicek.gif] A samo zato sto je guza, nista mu nije falilo. Tako da -desi se da povrati, ako nije pravilo, desava se..
Oribala sam podove i jako sam srecna, odoh po decu, i deda nam dolazi danas. Radujem se vikendu, ova nedelja je proletela jako brzo!

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 14:20:34)

Jutros nije bljuckala. Npr.sinoc dva sata od podoja je bljuckala. Bljucne i vise je providno kao vodica. Ne dajem joj vodu, jer nece. Naravno kad god je ponudim ona hoce. Naravno to ne radim. Nisam stigla da je odvedem kod dr jer je mm imao puno posla. Videcemo do ponedeljka kako ce da se razvija situacija bez mojih mlecnih proizvoda.
Mm mi kaze posto se mnogo vrcka zbog toga bljucka sigurno. Tako je i Teodori bilo, a nismo mnogo obracali paznju na to. Dr nam je tada rekao ako ne povraca svaki obrok da ne brinemo. Ona danas ima averziju prema hrani. Mozda zbog tog problema. Nisam pametna, ali necu da se sekiram.

Rosita -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 14:46:30)

Cao mame. Sanjice, i D je puno bljuckao ... ja mislim da on jeste imao refluks zbog netolerancije km, ali vise tih, nije on sad nesto puno povracao... ali to stvarno najcesce bude od prejedanja ili prosto nerazvijenih sfinktera probavnog trakta... ne sekiraj se! A za mleko ako si bas odlucila da pratis da l joj smeta, budi makar dve nedelje na dijeti bez apsolutno iceg mlecnog. Aki si vec odlucila.

Mi evo cekamo tatu pa da rucamo i idemo u setnju. Nadam se da nece biti kise. Svima velik pozdrav.

jelenazvezda -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (17.1.2014 15:57:08)

ja sam jako srecna,moja beba spavala od 11 do 8 :))))) znaci celu noc,to se jos nije nikada daseilo :)

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 8:31:35)

dobro jutro
kakvo je ovo zatisije

mama micki -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 9:53:56)

Dobro jutro mame, kako ste? Stvarno, zašto je ovde ovakvo zatišje, nema vas?
Mi spavali do pola 9, doručkovala deca, ja prala kosu pa odoh da stavim kafu, drugu po redu. Posle kraće pauze Tea danas opet kreće na folklor, pa ćemo još malo da se spremamo.
Za danas najaviše lepo vreme, pa vam želim da lepo provedete dan.[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 11:25:25)

Dobro dan i od nas evo iva ce sad na dremku po vrticki...pa cemo onda napolje da se setamo,jako je toplo...lep provod svima...

reve84 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 11:37:11)

Zdravo drugarice,

Evo mi spavamo posle ruckanja a ja krckam rucak. Dolaze mi drugarice danas pa taman da se malo sa njima istracarim :)

Nego jedno pitanje za vas iskusnije :) Moja smizla bi spavala celu noc da je ja ne budim. Slabije mi je napredovala na prvoj kontroli 750g ali to pripisujem upali usiju. Zbog toga su nam rekli obavezno budjenje na svakih 3 sata. E sad ona kad spava, gora je od mene, presvucem je, upalim svetlo, drmusam se gurnem joj flasicu ona spava...2 sata joj treba da popije 40-50 ml. Da li da nastavim da je budim?

Pozz

Sanchy -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 11:57:50)

Reve 750 g nije malo,nisu sve bebe iste niti je dobro kad bebe i previse napreduju,M.je u prvom mesecu napredovao 550g kasnije izmedju 700 i 900g,nikada vise i ako jede odlicno,takodje ga nikad nisam budila radi klope,spava po celu noc,on i sada sa 19 meseci ima 11kg,mrsa,krvna slika odlicna,retko se razboljeva,klopa odlicno tri obroka dve uzine plus mleko ujutru i pred spavanje,tako da ne brini kao sto rekoh 750 g nije malo

Sanchy -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 12:28:30)

Cak u knjizi DR,Maje Skender na strani 95,koju si dobila verovatno u bg paketu ako si iz Bg,pise da beba sa mesec dana dobija izmedju 400 i 700g,knjiga je izdanje2012 tako da nije zastarela pa da su te brojke male ...prema tome,opusti se[sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 12:35:01)

Reve , ima tema o napradovanju bebe [sm=smiley1.gif]
ali da nap[isem ovde : moja je rodjena sa 2660 i napredovala je mesecno po 400 - 500 -550 , nikad vise , ja sam bila ocajna jer su sve druge bebe dobijale i po 1000 i dr mi rece : ona je zadovoljna , lepo piski - kaki , napreduje motoricki kako treba , nema mesta ocaju i brizi
znam da ti nije lakse ali eto i sa godinu dana ona nije imala ni punih 9 kila
sad je 5 godina , ima oko 20 i pupupu zdrava je
a dojila sam je na zahtev i budila nocu prva dva meseca ( ona je nedeonosce a imala je i produzenu zuticu )
tako da ako je ona vesela , lepo puni pelenu , ne gubi verujem da je sve ok

Anoniman -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 12:39:51)

reve, slazem se da nisu sve bebe iste i da je to dobijanje tezine ok. Ali da ti mozda nisu iz nekog drugog razloga rekli da je budis? Mozda jos uvek ima bilirubin visok pa zato tako sporo jede i toliko spava? Mozda zbog toga preporucuju da je budis.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 14:14:25)

REVE nije ona uopste malo dobila,obzirom da je i bila bolesna,ne opterecuje se,ja Doru nisam nikad budila,dete spava koliko hoce,a i da sam htela to je nemoguce,pokusala sam dva puta da bih pomerila obrok,isto kao i ti drmusala,presvukla stipkala,ma nista ,jednostavno je takva beba ako spava onda spava mogu i topovi da pucaju [sm=smiley36.gif]

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 14:25:21)

reve nisam baš nešto iskusna , prva mi beba [sm=smiley36.gif] al smo isto imali problema sa buđenjem. moj malac je u porodilištu izgubio 450 g, rođen sa skoro 5kg , i na prvoj kontroli nakon poroda dobio je ma ni 100 gr čini mi se i isto nam rekli da ga budimo na svakih sat i po 2 , da jede, isto tako, nije bilo šanse da ga probudimo, 50 ml vukao je po 2 sata , ma nema šanse , noćima smo bdili nad njim hraneći ga al ne on se ne budi , i onda nakon nekoliko neprospavanih noći počeo je da se budi kao navijen tačno kako prođe 2h on u plač jede, opet nakon 2h on u plač jede i tako je i dan danas, jednom mi je samo prespavao noć u komadu. elem, da ovo napomenem kada smo promjenili pedijatricu ona je pregledala sve njegove nalaze od porodilišta pa sve do tog dana kada je vidjela krvnu sliku i kada smo joj ispričali šta nam je ped. ova rekla, kaže nije bilo nikakve potrebe da ga budite i razbuđujete i naglasila nam da se beba sama budi kada je gladna . kaže da smo sa ovim napravili grešku jer su svi nalazi bili ok, a zbog napredovanja odnosno tog prvog ne napredovanja je rekla da je svaka beba priča za sebe, da neke jako slabo u početku napreduju a neke brzo , s tim da se moj malac puno izdužuje , u početku slabo dobivao na kilaži al je zato u dužino dobijao samo tako , niko u čekaoni nije vjerovao da je to bebica od mjesec i po dana koliki je klipan [sm=smiley36.gif] Naravno ovo što ti kažem ne znači nikako da ne poslušaš svoju pedijatricu, da me neko pogrešno ne shvati, zaista nemam namjeru da ispadne da tvoja pedijatrica nešto pogrešno radi, ja samo prenosim svoje iskustvo... [sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 14:32:41)

Mi se spremamo za sutrasnji rodjendanac. Kad pre poraste.
Svi troje spavaju. Ja sam samo malo dremnula.
Reve drugarice moja super ti je napredovala. Lepo su ti zenice rekle nema budjenja. Eto kao i Olgina Marija, Teodora je uvek. bila mrsavica, a zdrava i zivahna.
Zato je Sofija malo drugacija. Jeste napredovala 1080 gr prvi mesec, ali ne mora da znaci da ce tako ubyduce. Da napomenem da je od starta ne budimo. Svako dete je drugacije. Vazno da su zdravi, a jesce kad budu hteli. [sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 14:35:11)

Ola mamitas
Bravo za Ivu..velika devojka pije iz čaše i kreće sama...hoće i ona do plastika na pićence[sm=smiley36.gif]
Jes vala svako dete priča za sebe...T je prva 3 meseca dobijala 1300-1400...sa 3.5 m je uduplala težinu sa rođenja...i onda usporavala...evo sad ima skoro godinu....po mojoj proceni ima 9,5 kg (rođenja sa 3350g)...prosto mora sve da se gleda...T neće utrostručiti težinu al je visoka 77cm(merena pre mesec ipo)

reve84 -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 15:26:11)

Jao zene pa sta bih ja bez vas! Hvala vam puno!
Pa mene je doktorka iscimala..kao malo je...ja ponavljam bila je bolesna i uspavana zbog zutice i slabo je jela..medjutim ona nista...kao to je na donjoj granici. Samo sto mi nije rekla da je neuhranjena...a ja crkoh tutkajuci joj flasicu. Ja mislim da kad god je budna njoj je flasica u ustima.
Ksena ono na pocetku je bilo zbog bilirubina sad samo zbog tezine....
Sanchy, Sanjice, Olga, Ninulina, Doco draga...:) pa da ste mi blize sad bih vas zvala na domacu strudlu. :)
Znaci nocas da spavam :)))) dok se sama ne probudi! Joooj san! :))

Pozz

Izvinite za off :)

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 15:43:14)

Reve kad pomenu neuhranjenost nasa dr je Teodori sve vreme tako govorila. Otisla u penziju i dr kod koje smo sad kaze da je za nju to dosta, jer je visoka. Tako da mirno spavaj.
Strudla ce da saceka kad ti budem dosla u komsiluk.[sm=smiley1.gif]

ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 15:46:31)

IZVORNA PORUKA: reve84
pa da ste mi blize sad bih vas zvala na domacu strudlu. :)
Znaci nocas da spavam :)))) dok se sama ne probudi! Joooj san! :))

Pozz

Izvinite za off :)

pa da sam bliže ja bih i došla vjeruj [sm=smiley36.gif] volim štrudle uh [sm=smiley36.gif]

ma samo draga se naspavaj [sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 20:18:46)

REWE drugarice uzivaj ,nece gladna beba spavati veruj,lepo se ti odmori i naspavaj,ja bih rado dosla na tu tvoju strudlu,uh njam njam

Tiziana -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 20:50:52)

Reve,moja cerka je rodjena sa 3050gr, na prvoj kontroli je imala 3850gr. Od 5. dana zivota je spavala od 23h-4.30 i samo pomerala vreme da bi nakon dve ndelje spavala od 21h do 5.30-6h. Patronazna mi je rekla da je NE BUDIM. SIsala je i nikad nije dobijala vise do 800-900gr mesecno,pocela je da jede cvrstu hranu sa 6m, sa 9 meseci je utrostrucila kilazu sa rodjenja,a sa 12m imala 11kg..tako da bez brige. bebe imaju svoj ritam.

Sanchy -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 20:52:46)

Da li je ovo uopste moguce[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] KLIK

Tiziana -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 20:57:43)

Zbog takvog spavanja nikad nismo uspevale da dobacimo do onih cuvenih 8 podoja na dan,cak je i 7 bilo diskutabilno.kad je pocela da jede nikad nije imala 5 obroka u toku dana,jednostavno nismo imali kad da ubacimo drugu uzinu.tako da bez panike.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>