ninulina -> RE: Razgovori mama 1/14 [chat] (18.1.2014 14:25:21)
|
reve nisam baš nešto iskusna , prva mi beba [sm=smiley36.gif] al smo isto imali problema sa buđenjem. moj malac je u porodilištu izgubio 450 g, rođen sa skoro 5kg , i na prvoj kontroli nakon poroda dobio je ma ni 100 gr čini mi se i isto nam rekli da ga budimo na svakih sat i po 2 , da jede, isto tako, nije bilo šanse da ga probudimo, 50 ml vukao je po 2 sata , ma nema šanse , noćima smo bdili nad njim hraneći ga al ne on se ne budi , i onda nakon nekoliko neprospavanih noći počeo je da se budi kao navijen tačno kako prođe 2h on u plač jede, opet nakon 2h on u plač jede i tako je i dan danas, jednom mi je samo prespavao noć u komadu. elem, da ovo napomenem kada smo promjenili pedijatricu ona je pregledala sve njegove nalaze od porodilišta pa sve do tog dana kada je vidjela krvnu sliku i kada smo joj ispričali šta nam je ped. ova rekla, kaže nije bilo nikakve potrebe da ga budite i razbuđujete i naglasila nam da se beba sama budi kada je gladna . kaže da smo sa ovim napravili grešku jer su svi nalazi bili ok, a zbog napredovanja odnosno tog prvog ne napredovanja je rekla da je svaka beba priča za sebe, da neke jako slabo u početku napreduju a neke brzo , s tim da se moj malac puno izdužuje , u početku slabo dobivao na kilaži al je zato u dužino dobijao samo tako , niko u čekaoni nije vjerovao da je to bebica od mjesec i po dana koliki je klipan [sm=smiley36.gif] Naravno ovo što ti kažem ne znači nikako da ne poslušaš svoju pedijatricu, da me neko pogrešno ne shvati, zaista nemam namjeru da ispadne da tvoja pedijatrica nešto pogrešno radi, ja samo prenosim svoje iskustvo... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|