cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

PISMO MAJKE ĆERKI: Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se, i ja sam tebe učila da hodaš

Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.

Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...

Draga moja devojčice, onog dana kada budeš primetila da starim, molim te, budi strpljiva, ali pre svega pokušaj da razumeš kroz šta prolazim.

 

Ako tokom našeg razgovora, ponovim istu stvar hiljadu puta, nemoj me prekidati rečima: "Isto si rekla pre minut..." Samo me slušaj, molim te. Pokušaj da se setiš vremena kada si bila mala, ja bih ti čitala istu priču iz večeri u veče, sve dok ne bi zaspala.


Kada ne želim da se kupam, ne ljuti se i ne čini da se sramim. Sećaš se koliko sam puta trčala za tobom kada si bila mala, pokušavajući da te nagovorim na kupanje, dok si ti smišljala milion izgovora protiv?

 

PROČITAJ JOŠ: Kako se živi bez majke? Teško. Ali neko i to mora.


Kada vidiš kolika sam neznalica po pitanju nove tehnologije, daj mi vremena da naučim i ne gledaj me tako... zapamti, dušo, strpljivo sam te učila mnogim stvarima: kako da jedeš, kako da se obučeš, očešljaš se... naučila sam te mnogim drugim veštinama.. onog dana kada primetiš da starim, molim te da budeš strpljiva, ali pre svega pokušaj da shvatiš kroz šta prolazim.

Ako ponekad zaboravim o čemu pričamo, daj mi vremena da se setim, a ako ne uspem, nemoj biti nervozna, nestrpljiva ili arogantna. Nadam se da ćeš u svom srcu osetiti da mi je najvažnije da budem sa tobom.

I kada mi moje stare, umorne noge ne dozvole da se krećem brzo kao nekada, pruži mi svoju ruku kao što sam tebi pružila svoju, kada si pravila prvi korak. Kada ti dani dođu, nemoj se osećati tužno... samo budi uz mene i razumi me dok koračam ka kraju života. Zahvalna sam na svim trenucima i radostima koji smo delili. Sa velikim osmehom i ogromnom ljubavlju koju sam oduvek imala za tebe, samo želim da kažem, volim te ... moja draga devojčice.

 

Priredila Ringeraja.rs

Izvorni tekst na španskom navodno je napisao umetnik Guillermo Peña

 

PROČITAJ JOŠ: KAD UMRU MAMA i TATA - 10 stvari koje se MENJAJU ZAUVEK

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img