cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

9 načina kako se budući tata može povezati sa bebom u maminom stomaku

I budući očevi su uzbuđeni zbog dolaska bebe na svet, ali imaju manje prilika da zaista osete kako malo biće raste. Dok žena trudnoću doživljava fizički, otac takođe može u potpunosti da uživa u svim uzbuđenjima, zajedno sa njom.

Kako da se budući tata poveže sa bebom u stomaku?

Budući očevi, ako se i vi pitate kako možete da se povežete sa svojom bebom i pre nego što se ona rodi, pogledajte u nastavku nekoliko sjajnih načina, kako da izgradite snažnu vezu sa svojom bebom tokom trudnoće, iako je ona u maminom stomaku.

 

1. Zamislite svoje novorođenče

Ponekad je zaista teško razumeti kako ovaj mali život raste i razvija se svakog minuta. Mame imaju prednost što to mogu da osete jer se sve dešava u njihovom telu, ali tate takođe mogu da steknu prilično dobar osećaj šta se tamo dešava uz pomoć vizuelizacije. Zamišljajući svoje dete, uspostavićete neku vrstu veze sa njim i pre nego što se rodi. Veruje se da će vam u tome pomoći i ultrazvučna slika, tako da možete dobiti pravu predstavu o tome kako vaše dete zapravo izgleda. Sigurni smo da će iz nedelje u nedelju vaše trudnoće, vaš broj otkucaja srca rasti sa uzbuđenjem, zbog svake važne prekretnice u bebinom razvoju.


PROČITAJ JOŠ: Hormoni utiču na položaj bebe u stomaku


2. Razgovarajte sa bebom u stomaku

Beba može prilično dobro da čuje od 23. nedelje trudnoće pa nadalje, a ako redovno razgovarate sa njom, ona će zapravo prepoznati vaš glas. Nemojte se stideti. Recite joj šta ćete da uradite kada dođe na svet. Nikada nećete naći strpljivijeg i pažljivijeg slušaoca. Vaš glas će vašoj bebi postajati sve poznatiji i možda ćete čak primetiti kako se broj udaraca povećava kada čuje vaš glas.

 

3. Razmazite svoju trudnicu

Niko ne poznaje bebu bolje od njene majke. Kada je beba u materici, veza između njih je izuzetno jaka. Preporučujemo da joj posvetite dodatnu pažnju, jer će njene emocije i osećanja direktno uticati na vaše dete. 

 

4. Pustite mu muziku ili zaigrajte

Bebe mogu prepoznati otkucaje majčinog srca, ali su takođe svesne zvukova van materice i reaguju na muziku. Jedan od načina da se povežete sa bebom je da svirate ili puštate svoje omiljene pesme i razgovarate sa njom u otprilike u isto vreme svakog dana. Na taj način će dete povezati zvuk muzike sa vašim glasom. Čak i nakon što se beba rodi, možete pokušati da joj pustite istu muziku kada želite da je smirite ili uspavate.


PROČITAJ JOŠ: Šta određuje krvnu grupu bebe?


5. Čitajte joj bajke

Osim razgovora i puštanja muzike, čitanje je takođe divan način da se povežete sa svojim nerođenim detetom. Najbolje je izabrati određeno doba dana za čitanje i čitati naglas. Možete biti sigurni da vas beba čuje i najverovatnije uživa u tonu vašeg glasa, da oseća uzbuđenje u vašim izdisajima i udisajima i oseća ljubav koju nose vaše reči. Čitajte joj knjige koje ste voleli kao dete i na koje ste na neko vreme zaboravili. Rođenje bebe je zapravo jedan od najboljih načina da ponovo proživite detinjstvo.

 

6. Pratite svoju partnerku na trudničke preglede

Prateći partnerku na preglede kod ginekologa, bićete u toku sa razvojem deteta. Prvo slušanje otkucaja bebinog srca i gledanje bebe na ekranu već je mnoge buduće tate dovelo do suza, jer je to zaista nešto izuzetno divno. Na taj način ćete se postepeno pripremati za porođaj, jer znaćete u kojoj fazi razvoja je vaše dete. Možete čak i da pokušate da razgovarate sa bebom tokom ultrazvučnog pregleda kako biste „uživo” posmatrali kako reaguje kada čuje vaš glas.

 

7. Pohađajte školicu za trudnice

Porođaj je izuzetan trenutak i vaš zadatak će biti da budete najveća podrška svojoj partnerki i detetu. Budite podrška u svakoj vežbi, kako bi ste se zajedno pripremili za porođaj.

 

8. Pratite udarce u stomak

Osetiti prvi udarac vaše bebe kroz majčin stomak je zaista posebno iskustvo i sigurno ćete želeti još. Ponekad pomaže da razgovarate sa bebom i gledate da li reaguje udaranjem ili pomeranjem. Tokom poslednjeg trimestra, bebe se zaista mnogo kreću i potpuno je neverovatno videti i osetiti koliko su aktivne. To je zaista nešto najlepše za svakog budućeg oca.


PROČITAJ JOŠ: VIDEO - Rast bebe u materici, iz nedelje u nedelju

 

9. Učestvujte u pripremama za dolazak bebe

Mnogo je stvari koje treba uraditi pre rođenja bebe, posebno u poslednjem tromesečju, kada je zaista krajnje vreme da se pripremite za bebin dolazak na svet. Pokušajte da budete uključeni u sve odluke vezane za dete. To će vam pomoći da se osećate još povezanijim, jer ćete zajedno odlučivati o bebinim prvim danima i mesecima života na ovom svetu.

 

Zaista ne postoji ograničenje za povezivanje sa bebama u materici na bilo koji mogući način. Probajte, slušajte šta vam srce govori i uradite to. Većina savremenih očeva je zapravo sve aktivnija tokom trudnoće; ne samo u tome što postaju svesni svoje odgovornosti, već i u tome što su aktivni u praćenju svega što se dešava oko trudnice, kao i njoj. Budite sigurni da će vaša beba kada dođe na svet, pored mamine blizine, želeti i da bude blizu svog voljenog oca i da za njega sačuva delić svog malog srca.

 

Izvor: Chuchutv.com/Ringaraja.net

news-img

Always vam omogućava da probate inovacije, bezbrižno!

Kupovinom bilo kog Always Platinum proizvoda ostvarujete 100% povraćaj novca

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img