cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Ko me je podržavao dok sam se borila za dete

Dok sam se borila za dete, muž mi je bio glavni oslonac, kako na početku tako i sad.

Ko me je podržavao dok sam se borila za dete

Već sa zakazivanjem venčanja stizala su pitanja, da li se venčavamo zato što sam u drugom stanju. Na početku je bilo pomalo i simpatično, ali kad se to pitanje postavi sto puta prestaje da bude zabavno. Moj muž i ja bismo svakako bili najsrećniji da je tako i bilo, pre braka ili odmah prvog dana, ali nije se desilo. Nije se desilo ni prvog meseca, ni drugog ni trećeg… Prošlo je godinu dana kako smo živeli zajedno i krenuo je drugi set pitanja…

S obzirom da sam ceo život neko ko radi i trudi se da opravda svoje školovanje usledile su sugestije… Nije karijera sve u životu, bolje vam je da sada dobijete decu… Posao neće nigde pobeći… I tako u nedogled. Ja se nisam izjašnjavala niti bilo koga opterećivala svojim problemom. Nas dvoje smo znali šta nas čeka i postali smo ostrvo koje ćuti i prolazi zajedno kroz razočarenja. Ako očekujete od sveta podršku mislim da je mnogo teže.

 

Fertility Aid

Žene čini mi se, bez obzira da li je kočnica kod njih ili partnera osećaju veću krivicu kada izostane trudnoća. Međutim ima itekako osvešćenih muškaraca, koji znaju da budu i tiha i verbalna podrška bez premca.

Puno sam vremena provela na Ringeraji, čitajući iz daleka, nisam bila aktivan član foruma, ali su mi iskustva koja su žene delile bila pravo blago. Na ovaj način htela sam da se zahvalim i podelim svoje iskustvo.

Osim što sam naučila sve o hormonima, neplodnosti i opcijama koje su ženama drastično pomogle, probavala sam neke od trikova koje sam naučila zahvaljujući forumu. Svesna sam da ne pomaže svima sve isto, ali svejedno upustila sam se u mnoge od tih avantura. Pre neka tri meseca sam počela sa akupunkturom i probala sam proizvod o kome je korisnica foruma pisala na Ringeraji. Prvi put nakon sada već tri godine čekanja i pokušavanja, desilo se čudo. Nakon dva meseca akupunkture i korišćenja Fertility Aid ostala sam trudna. Prvi put u životu. Trudnoća je bila nažalost biohemijska, ali verujte za mene ogroman pomak dalje. Otišla sam kod ginekologa na razgovor i on mi je rekao da probam još pola godine bez procesa VTO.

Razlog odgađanja su naše godine i ostvarena trudnoća. Koliko god ludo zvučalo i bilo razočaravajuće, samo saznanje da mogu da ostanem trudna me je diglo u nebo. Sve to vreme dok sam se borila za dete, samo sam čekala da vidim dve crtice na testu. Pročitala sam jedan odličan tekst u kome je žena pisala o partijanju i trudnoći koja joj se tada desila. Šta sam odlučila? Da se maknem iz zone moranja po svaku cenu. Napravila sam sedeljku za moje drugarice i napravile smo pakt da izlazimo pod obavezno svake druge subote u mesecu.

Javicu se i sa novim vestima, a do tada samo čitam, pijem moj Fertility Aid i idem na bockanje.

 

M.D.


Promo objava

news-img

LILLY JUNIOR podkast sa Sarom - 5. epizoda DRUGE SEZONE

U petoj epizodi 2. sezone podkasta, Sara Oster Rokvić ugostila je Ivanu Muškinju, sociološkinju i porodičnu psihoterapeutkinju.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img