cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

P&G brend Pampers donira najmanje pelene za prevremeno rođene bebe

Pampers nastoji da prevremeno rođenim bebama omogući pristup svojim Pampers Preemies Protection pelenama kako bi ih podržao tokom preko potrebnog sna

Pampers donira pelene za prevremeno rođene bebe

San ima ključnu ulogu u fizičkom i emotivnom razvoju prevremeno rođenih beba, zbog čega je Pampers predstavio najmanju pelenu na svetu kako bi im pružio miran san.


Pampers nastoji da obezbedi da svaka prevremeno rođena beba ima pristup pelenama posebno kreiranim tako da podrže njihove jedinstvene razvojne potreba, doniranjem 25.000 Pampers Preemies pelena bolnicama u Srbiji.


Svaka deseta beba u svetu rođena je prevremeno, a to znači da ni njihova koža nije dovoljno razvijena. Pampers razume da roditelji i staratelji prevremeno rođenih beba moraju sa posebnom pažnjom da dodiruju nežnu bebinu kožu, i da to ponekad može biti emotivno iscrpljujuće.


Prevremeno rođene bebe provode 97% vremena spavajući. Iako je san važan za zdrav razvoj svake bebe, za prevremeno rođene bebe san je od posebne važnosti, budući da predstavlja osnovu zdravog fizičkog i emotivnog razvoja.


Međutim, neizbežni faktori na odeljenju za neonatologiju poput osvetljenja, buke, česte promene mesta, regularnih medicinskih intervencija i promene pelena mogu poremetiti raspored spavanja prevremeno rođenih beba i ometati ih u preko potrebnom snu.


Od samog rođenja, bilo da je beba rođena u terminu ili prevremeno, koža je prva linija odbrane koja pomaže u zaštiti od infekcija. Koža takođe obezbeđuje regulaciju temperature tela i sprečava gubitak vode.


Koža prevremeno rođenih beba može biti i do dva puta tanja od kože beba rođenih u terminu, čineći ih osetljivijim na svet koji ih okružuje.


Iz tog razloga, Pampers je kreirao Pampers Preemies Protection pelene - najmanje i najnežnije pelene za bebe izuzetno male težine, oko 800 grama, koje im omogućavaju da mirno spavaju. Ove posebno kreirane pelene umanjuju neudobnost i pružaju podršku tokom sna, čime pomažu u pravilnom razvoju i prevazilaženju prepreka sa kojima se bebe susreću u tom stadijumu.


Nudeći personalizovani kroj koji umanjuje nelagodnost i koji je kreiran tako da obezbedi kontinuirani san, Pampers Preemies Protection pelene osmišljene su tako da odgovaraju potrebama najmanjih beba.


Pored toga što nudi pravu veličinu za prevremeno rođene bebe male težine, Pampers Preemies Protection pelene poseduje nežne ivice preko čitave dužine, mekane rubove za savijanje i sloj koji upija vlagu kako bi bebe u inkubatoru ostale suve duži vremenski period i mogle mirno da spavaju.


“U Srbiji se svake godine prosečno rodi 4.000 beba pre termina. Ove bebe zahtevaju posebnu, intenzivnu medicinsku negu i aparaturu, kako od strane lekara, tako i od strane medicinskih sestara, tehničara i babica. Pampers Preemies pelene, namenjene upravo ovoj grupaciji, svojim specifičnim dizajnom i veličinom u mnogome doprinose kvalitetu nege i olakšanju svih procedura vezanih za prevremeno rođenu decu. Svojim višegodišnjim donacijama ovih najmanjih pelena različitim zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, na čelu sa Institutom za neonatologiju, Pampers na još jedan način dokazuje svoju predanost u brizi za sve bebe i dodiruje naša srca, kao što dodiruje njihovu osetljivu kožu”, izjavila je Dijana Otašević, predsednica Urduženja medicinskih sestara, tehničara i babica Repulike Srbije.


Promo objava

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img