cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

POKLANJAMO: "Moje pantalone su nestale", Kristin Noman-Vilmen

Slikovnica o malom srcu na gaćicama, ali velikom u grudima!

POKLANJAMO KNJIGU: "Moje pantalone su nestale"

Nikoala je izgubio svoje pantalone, a baš danas je obukao gaćice sa srcima! Svi će mu se smejati! Ali ova slikovnica decu uči tome da je od onoga šta smo obukli važnije ono što imamo u srcu.

 

Ponekad tako nevažne stvari, na primer to kako si obučen, mogu da te drže podalje od sve zabave. Mali koala mora da propusti: i mahanje automobilima prilikom vožnje autobusom (iako on mnogo voli da maše automobilima u prolazu); i fudbal u dvorištu, i javljanje na času da ispiše tačan odgovor na tabli (iako ga zna), i odlazak na užinu. Zašto? Zato što su njegove pantalone nestale i ostao je samo u gaćicama. I to ne bilo kakvim već crvenim gaćicama sa srculencima. O ne!

Koale se tako često rugaju drugima koji se po nečemu razlikuju. Nikoala se mora pobrinuti da niko u školi ne otkrije njegovu tajnu. 

Ali onda kada njegova voljena Pandana upada u nevolju, sve drugo prestaje da bude važno...

 

Moje pantalone su nestale


Čitajući ovu knjigu, deca će:

  • otkriti da svi posedujemo tajni strah: izlazak poluobučeni;
  • razumeti da pogled drugih može stvoriti nelagodu i da nam je ponekad važno kako drugi doživljavaju naš fizički izgled;
  • uživati u avanturi punoj humora u kojoj ljubav i hrabrost na kraju imaju poslednju reč.

 

Rekli su o knjizi:

„Nikoala c´e imati priliku da promeni tok situacije činom hrabrosti (da, u donjem vešu, jer heroj ostaje heroj i kada je golišav).”

Dejvid Beti

„Dirljiva, s ljubavlju ispričana priča o strahu koga svi poznajemo i hrabrosti da ne dozvolimo da nas sruši.”

Weltbild

 

 

O autoru:

Kristin Noman-VilmenKristin Noman-Vilmen

U „prošlom” životu, Kristin Noman-Vilmen bila je logoped. Za svoje male pacijente počela je da izmišlja priče. Zatim je nešto napisala za svoju decu, za prijatelje svoje dece, za rođake svojih prijatelja, pa čak, jednom, za svoju mačku... Danas je Kristin učiteljica i bibliotekarka. Ovako je uvek okružena knjigama i decom! Poreklom iz Lorene, ali Andalužanka po karakteru, ima troje dece.

 

 

O ilustratoru:

Kanten Greban


Kanten Greban (1977) studirao je ilustraciju na Institutu Sent Luk u Briselu i objavio svoju prvu knjigu sa Mijadom u mesecima nakon diplomiranja. Nagradu Sent Egziperi za „Priče o azbuci” dobio je 2000. godine. Njegove ilustracije su više puta birane u godišnjoj selekciji salona u Bolonji. Njegov talenat priznat je širom sveta, dela su mu prevedena na mnoge jezike, a iz knjige u knjigu njegove ilustracije su zapanjujuc´e lepe.


 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.


Promo objava

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img