cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

POKLANJAMO: Svemirko - nova kosmička priča Dejvida Valijamsa!

Dejvid Valijams ovog puta vodi decu pravo do kosmosa! Iskoristi 35% popusta tokom prve nedelje!

POKLANJAMO: Nova kosmička priča Dejvida Valijamsa!

Rut ima dvanaest godina, živi na izolovanoj farmi s groznom tetkom i svake noći posmatra zvezde svojim teleskopom, sanjareći o uzbudljivom životu. Jedne noći ugleda leteći tanjir kako juri preko neba. I kako se ruši na njivu. Rut se iskrada iz kuće, odlazi do letelice koja se otvara i otkriva… tajanstvenog vanzemaljca! Svi Rutini snovi postaju java, jer je oduvek znala da negde tamo u kosmosu živi neko nalik njoj… Novostečeno prijateljstvo proširiće se univerzumom i lansiraće je u uzbudljivu avanturu.

Šezdesete su godine prošlog veka. Svemirska trka između Sad i SSSR je u punom jeku. Zbog onog što se dogodilo Rut i njenom vanzemaljskom prijatelju, američki predsednik je u Ovalnoj sobi, ceo svet gleda njegovo obraćanje preko TV-a, a ljudi zastaju pred izlozima prodavnica s televizorima samo da bi makar i nakratko bacili pogled na posetioca s druge planete.

Njegovo pravo poreklo znaju samo Rut i njen pas Juri, i nijedno od njih nije planiralo da otkrije tajnu...

 

Svemirko


Čitajući ovu knjigu, deca će:

  • saznati poneke činjenice iz stvarne istorije svemirske trke između SSSR i SAD;
  • smejati se na sav glas;
  • poželeti da naprave vasionski brod.

 

Topla priča o prijateljstvu, avanturi i ostvarenju snova onome ko u njih veruje.

 

Rekli su o knjizi:

 „Mnogo zabavno štivo. Nadam se da će zbog njega deca da se više zainteresuju za svemir.”

Keti Keli

„Kao dodatak divnoj priči koja obuzima dah stoje isto takve ilustracije Adama Stouera. Ne samo da savršeno prate priču, nego njegove ilustracije podižu ovu knjigu na sasvim novi nivo.”
Kejt Barker

 

O autoru:

Dejvid ValijamsDejvid Valijams (1971, Velika Britanija) je glumac, dečji pisac i sudija u Britanija ima talenat i Amerika ima talenat. Takođe je i veliki humanitarac, koji za dobrobit dece i sakupljanje novčanih sredstava preplivava Lamanš, Gibraltar, Temzu, vozi bicikl preko zemlje (zbog zasluga, princeza Ana imenovala ga je 2017. oficirom Reda Britanske imperije za doprinos humanitarnom radu i umetnosti). Tri puta dobio je nacionalnu Nagradu za najboljeg sudiju godine. Najpre je postao popularan glumac u seriji Mala Britanija. Onda je napisao svoj prvi roman i postao poznat među decom. Kad je napisao roman Baka gangster njegova slava kao pisca počela je da dostiže neslućene razmere. Bezmalo svaki od njegovih naslova bivao je najprodavaniji na godišnjem nivou. Prevedeni su na više od 50 jezika. Većina romana pretočena je u film i/ili pozorišnu predstavu.

Nagrade u Velikoj Britaniji:

Knjiga godine (2012, 2013, 2014, 2015) za knjige Demonski zubar, Pacovski burger, Užasna tetka
Nagrada za dečju fantastičnu knjigu godine za 2019. za knjigu Ledeno čudovište
Audio-knjiga godine za knjigu Užasna tetka
Roald Dal nagrada za promociju humora
Red haus nagrada za dečju knjigu godine
Nagrada mladih čitalaca za knjigu Baka gangster


 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.


Promo objava

news-img

U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca

Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti za kupce, nastavljajući niz inovativnih praksi na tržištu. Glavna novina biće popusti na osnovu ostvarenog praga kupovine u dm drogerijama ili na aplikaciji Moj dm, uz dodatne asortimanske, polumesečne i specijalne kupone, razna iznenađenja i funkcionalnosti.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img