cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Privatni vrtići obustavljaju rad 1. decembra

Na današnjem vanrednom obraćanju Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda u Medija centru, najavljena je obustava rada privatnih vrtića. Javnosti su se obratili predsednica Saveza udruženja Milka Mihailović i njene kolege.

Privatni vrtići obustavljaju rad 1. decembra

PR Saveza Marija Kiković na početku vanrednog obraćanja istakla je da pojedini mediji kao izvor informacija koriste Fejzbuk stranice i grupe čiji podaci nisu relevantni i predstavljaju zlu nameru u prikazivanju rada privatnih predškolskih ustanova.„Odluka Grada da se naknada namenjena porodici, kao socijalno davanje, uplaćuje nekim, za sada samo njima znanim mehanizmima, na poslovne račune privatnih predškolskih ustanova nas je zatekla i nismo mogli da verujemo da tako nešto može da se dogodi. Slični pokušaji su bili i 2015, ali tada smo uspeli da izvojujemo bitku da primaoci budu oni kojima je to zaista namenjeno. Mi smo u situaciji da nam se nameće nešto što ne pripada nama. Mi to ne možemo da prihvatimo. Sa nadležnim Sekretarijatom smo pokušali da nađemo modus saradnje, ali do danas nismo naišli na razumevanje. Zato smo doneli, ne laku, ali u ovom trenutku jedinu moguću odluku da najavimo, po prvi put, obustavu rada.“ izjavila je Milka Mihailović, predsednica Saveza.Ta obustava najavljena je za 1. decembar.Najavljena promena u načinu plaćanja, kako je rečeno iz Grada, trebalo bi da olakša i ubrza celokupan proces refundacije, ali iz Saveza kažu da bi način rada ugrozio rad vrtića jer bi se na subvencije čekalo 45 dana.„O vremenskom terminu, kao i metodologiji primene obustave, Skupština Saveta će svoje članstvo i roditelje obaveštavati neposredno, a širu javnost preko javnih saopštenja u medijima “ objasnila je predsednica Saveza danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

 

Izvor: Zelenaučionica

news-img

Domaći film "SUNCE MAMINO" u bioskopima!

Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno je prikazana i u Novom Sadu i Nišu, a potom započela svoj bioskopski život.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img