cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Šta kad se dete žali na bol u uhu?

Bolovi u ušima mogu biti jako neprijatni, podjednako za roditelje koliko i za decu. Deca su često razdražljiva i plaču, a gubitak apetita i loš san mogu dodatno da iscrpljuju dete, ali i roditelje.

Šta kad se dete žali na bol u uhu?



Upale ušiju spadaju u najčešće zapaljenske procese koji se javljaju kod dece.


Česte upale ušiju pogađaju predškolce, ali i mlađu decu. Kolektiv može da bude izvor različitih respiratornih infekcija, koje se mogu preneti i na uho, zbog specifične povezanosti sa drugim respiratornim organima.


Mikroorganizmi mogu lako preći sa ždrela ili nosa na uši, zbog kraće Eustahijeve tube kod dece. Uzročnici nastanka infekcije mogu biti virusnog ili bakterijskog porekla.


Kod male dece, upale ušiju mogu nastati kao sekundarne infekcije koja se nadovezala na prehladu, zbog trećeg krajnika ili izbijanja zubića. Bol u uhu je jedan od prvih simptoma infekcije ušiju. Bolovi mogu biti udruženi sa povišenom telesnom temperaturom. Mlađa deca vrlo često ne umeju da objasne šta nije u redu, ali pažljivim posmatranjem deteta može se uočiti da dete često pokretima poseže za uhom.


Jedan od razloga za pojavu bola u uhu jeste i radoznalost deteta u toku igre. Deca mogu staviti male predmete u ušni kanal, što će izazvati jak bol, a može doći do iritacije i do povređivanja bubne opne, što za posledicu ima curenje tečnosti iz uha.


Bolovi u ušima mogu biti jako neprijatni, podjednako za roditelje koliko i za decu. Deca su često razdražljiva i plaču, a gubitak apetita i loš san mogu dodatno da iscrpljuju dete, ali i roditelje.

 

 

 

PRIRODNO REŠENJE!


OTIKON sprej se preporučuje se kao prvi izbor terapije kod upale i bola u uhu. Sadrži prirodne sastojke: maslinovo ulje, ekstrakt belog luka, kantariona, ruzmarina, nevena, divizme, lavande i vitamina E. Jedinstvenom kompozicijom ublažava bol, ima protivupalno, antimikrobno i emolijentno dejstvo na kožu ušnog kanala i srednjeg uha.

 

 

BEZBEDNOST I EFIKASNOST NA PRVOM MESTU!

OTIKON sprej je klinički dokazano medicinsko sredstvo. Ne sadrži antibiotike, steroide, ni analgetike, te je pogodan kako za decu, tako i za odrasle.

 

 

JEDNOSTAVAN ZA PRIMENU!

OTIKON sprej je vrlo jednostavan za upotrebu. 1-2 kratka spreja u bolno uho do 3x na dan.

 



 

 

 

Pre upotrebe pročitati uputstvo!

O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.



Promo objava

news-img

Pomozite svom tinejdžeru da izađe na kraj sa aknama

Masna koža, akne, bubuljice...ovi izazovi su veliki za tinejdžere i nije im lako. Bitne i dinamične hormonske promene u organizmu utiču na njihovu kožu, ali i na njihovo samopouzdanje.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img