cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Tri znaka koji ukazuju na to da je žena plodna

Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepoznate. Pogledajte koja tri znaka ukazuju da ste u plodnom periodu.

Tri znaka koji ukazuju na to da je žena plodna

Ako vi i vaš partner želite dete, verovatno ste već počeli da pratite svoj ciklus ovulacije i brojite svoje plodne dane. Ali možda niste znali da možete saznati i kada ovulirate, po nekim spoljnim znacima, te je stoga šansa da zatrudnite veća. U nastavku su tri znaka za koje verovatno niste čuli.

 

1. Ružičasta boja kože  

Ružičasta koža je dokazan znak mladosti i plodnosti, ali istraživači sa Univerziteta u Glazgovu su otkrili da ten odaje i kada žena ovulira, jer koža postaje vidljivo ružičaste ili crvenkaste boje. To se dešava zbog hormona estradiola, koji je povišen u vreme ovulacije i vaš ten na taj način „odaje“ da ste u plodnom periodu.


PROČITAJ JOŠ: Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (cervikalna sluz)


2. Volite crvenu odeću

Prema rezultatima istraživanja sprovedenog 2013. godine, žene koje ovuliraju češće biraju odeću u crvenim nijansama, što se može objasniti činjenicom da žene nekako podsvesno biraju boju u kojoj će biti uočljivije.

 

3. Različiti ton glasa

Verovatno uopšte nećete primetiti – ali vaš partner bi mogao, ako obrati više pažnje – da se boja vašeg glasa menja tokom plodnih dana, odnosno glas postaje dublji. Razlog? Kao što hormoni utiču na grlić materice, oni utiču i na meko tkivo larinksa i glasnih žica. Promene u količini ovih hormona mogu izazvati razliku u količini krvi i zadržavanju vode u glasnim žicama, zbog čega glas postaje mekši i dublji, ili menja boju u zavisnosti od toga u kom periodu menstrualnog ciklusa se nalazite.


IZVOR: index.hr/ringaraja.net


PROČITAJ JOŠ: Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana


news-img

BESPLATAN STONI TENIS TOKOM PROLEĆNOG RASPUSTA

Svi osnovci i srednjoškolci tokom prolećnog raspusta (od 26.aprila, do 2.maja) mogu da besplatno igraju stoni tenis u stonoteniskom centru Kocić&SDPS.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img