cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Vaspitačica predložila: Uvedite kamere u vrtiće da vidite ovo!

Možda bi kamere svima pokazale kako je biti majka, vaspitačica, prijateljica, spremačica, čuvarica, glumica, medicinska sestra, cirkuzant, kolega, pevačica, plesačica, negovateljica, istraživačica, i na kraju ČOVEK i mnogo toga ODJEDNOM, i to u uslovima koji nisu idealni, u grupama koje broje previše dece.

Vaspitačica: Uvedite kamere u vrtiće da vidite ovo!

Jedna je vaspitačica iz vrtića na e-mail adresu redakcije Dubrovačkog dnevnika uputila pismo vezano za incident koji se dogodio u vrtiću 'Palčica' kada je prema rečima zabrinute majke, vaspitačica iz tog vrtića prema jednom detetu neprimereno postupila, što je rezultiralo poprilično burnim reakcijama roditelja. Pismo pročitajte u nastavku.

Ja sam po zanimanju vaspitačica i prvenstveno kao vaspitač, a potom i kao čovek sam zgrožena komentarima pojedinih roditelja koji su upereni protiv prozvane vaspitačice. Apsolutno je licemerno pisati komentare poput: "Treba joj polomiti ruke i noge", "Ja bih joj isčupala kosu", "Otresla bih ja nju od pod" i slično, a istovremeno promovisati nultu toleranciju prema nasilju i negativnošću u vrtićima.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako upisati dete u vrtić bez "veze", u par lakih koraka?


Dakle, ako se vi kao roditelji tako izražavate i zaista biste bili spremni tako reagovati pred svojim detetom i pred grupom dece, onda je vreme da se malo preispitate. Ono što je još važnije je činjenica da se vaspitačica proziva izuzetno grubo i bešćutno, iako se slučaj još uvek nije do kraja istražio, a gospođa Boja Milan Mustać je zamolila da se dopusti da se prvo provere sve činjenice - što je sasvim logičan i razuman predlog.

 

Među raznim komentarima na objavljeni članak, može se pročitati mnoštvo predloga da se u vrtiće uvedu kamere. Na početku sam bila ljuta što to vidim jer ne mogu da verujem da su ljudi spremni da izraze toliko nepoverenje prema ženama koje im odgajaju, čuvaju i neguju decu u najranijem detinjstvu i to samo na temelju jednog slučaja, koji još uvek nije dovoljno istražen.

 

Zatim sam malo razmislila i shvatila da to i nije tako loš predlog. Možda bi kamere snimile izuzetan trud, napor i ljubav koje vaspitačice svakodnevno ulažu u vašu decu. Možda bi se videle vaspitačice koje često ostaju nakon svog radnog vremena i ulažu svoje slobodno vreme u pripremu i izradu materijala za aktivnosti sa decom.

 

Možda bi se videle žene koje zabrinuto trče na dvorištu prema detetu koje je upravo palo i uzimaju ga nežno u naručje. Možda bi se videle žene koje rade i leti, na visokim temperaturama, sa ponekad pokvarenom klimom u grupi sa preko 30 dece različitog uzrasta. Možda bi kamere snimile vaspitačicu koja se igra sa poslednjim djetetom koje je ostalo u vrtiću jer roditelji opet kasne po njega, a ona se trudi da dete to ne primeti.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako je Bog stvorio vaspitačicu

 

Možda bi se na kameri videla vaspitačica koja detetu menja pelenu ujutro čim je došlo, jer je mama rekla da će zakasniti na posao i nije stigla da promeni pelenu koju je dete nosilo celu noć. Nadam se da bi kamere snimile decu koja idu u vrtić 12 meseci godišnje, bez odmora. Možda bi kamere snimile i decu koja dolaze bolesna u vrtić i roditelja koji tvrdi da mu dete nije bolesno.

 

Možda bi kamere svima pokazale kako je biti majka, vaspitačica, prijateljica, spremačica, čuvarica, glumica, medicinska sestra, cirkuzant, kolega, pevačica, plesačica, negovateljica, istraživačica, i na kraju ČOVEK i mnogo toga ODJEDNOM, i to u uslovima koji nisu idealni, u grupama koje broje previše dece.

 

Bilo bi lepo kad bi roditelji primetili takve stvari i kad bi bili tako žučni o raspravama oko poboljšanja uslova u vrtiću, a ne samo oko javnog linča na jednu mladu ženu, putem komentara. Sigurno bi stvari brzo išle na bolje. Nadam se da će se javiti i roditelji sa pozitivnim komentarima i lepim riječima o bivšim i sadašnjim vaspitačicama njihove dece i da ćemo na takav način ipak prosuti malo ljubavi preko ove, nažalost, ružne slike koja se stvorila.

 

Izvor: Dubrovackidnevnik.net

news-img

U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca

Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti za kupce, nastavljajući niz inovativnih praksi na tržištu. Glavna novina biće popusti na osnovu ostvarenog praga kupovine u dm drogerijama ili na aplikaciji Moj dm, uz dodatne asortimanske, polumesečne i specijalne kupone, razna iznenađenja i funkcionalnosti.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img