|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako je Bog stvorio vaspitačicu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.5.2023
“Jesi video ovu specijalnu narudžbinu – treba se lako održavati, ali ne sme biti od plastike; treba imati 160 pokretnih delova; treba imati živce poput čelične užadi; a krilo u kojem istovremeno može sedeti desetoro dece, a ipak da može sesti na malu dečju stolicu. Mora imati leđa na koje se sve može svaliti, a treba živeti pretežno u sagnutom položaju. Njena uteha mora sve lečiti – od kvrge na glavi do bola na duši; mora imati 6 pari ruku.”

image
Mora imati leđa na koje se sve može svaliti, a treba živeti pretežno u sagnutom položaju. Foto: Freepik.com
/11


Kad je Bog stvarao vaspitačicu, već je šesti dan radio prekovremeno. Utom se pojavi anđeo i reče: “Gospode koliko dugo radiš ovaj lik?”


A Bog odgovori: “Jesi video ovu specijalnu narudžbinu – treba se lako održavati, ali ne sme biti od plastike; treba imati 160 pokretnih delova; treba imati živce poput čelične užadi; a krilo u kojem istovremeno može sedeti desetoro dece, a ipak da može sesti na malu dečju stolicu. Mora imati leđa na koje se sve može svaliti, a treba živeti pretežno u sagnutom položaju. Njena uteha mora sve lečiti – od kvrge na glavi do bola na duši; mora imati 6 pari ruku.”

Anđeo odmahne glavom i reče: “Šest pari ruku, pa to je nemoguće!”

“Ruke mi nisu problem”, odvrati Bog,”nego tri para očiju, koje vaspitačica mora imati.”

“Zar je to standardni model?” upita anđeo.

 

PROČITAJ JOŠ: Vrtić nije čuvalište, a vaspitačice nisu tetke!

 

Bog klimne potvrdno: “Jedan par koji vidi kroz zatvorena vrata, dok ona pita: Šta vi to tamo radite? A već sve zna. Drugi par na potiljku, s kojim vidi ono šta ne bi trebalo, ali što mora znati. Na kraju, naravno dva oka napred, kojima može pogledati dete koje se nemoguće ponaša, a da mu ipak kaže: Razumem te i jako te volim – bez da izgovori i jednu reč.”

“O Gospode!” Anđeo povuče Boga za rukav “Idi na spavanje pa sutra nastavi.”

“Ne mogu” odvrati Bog “blizu sam toga da stvorim nešto što mu donekle nalikuje. Već sam uspeo da se izleči kad je bolesna, da 30 dece može zadovoljiti jednom rođendanskom tortom, da jednog 6-godišnjaka može nagovoriti da pre jela opere ruke, da 3-godišnjaka uveri da plastelin nije jestiv i da sam noge zamislio kao alat za trčanje a ne za udaranje.”

Anđeo je polako obilazio oko modela vaspitačice, pa uzdahne: “Premekano.”

“Ali žilavo” odvrati energično Bog “Ne možeš verovati šta ova vaspitačica sve može izdržati.”

“Može li misliti?”

“Ne samo misliti, nego i suditi i donositi kompromise, i zaboraviti!”

Konačno se anđeo sagne i prstom pređe modelu preko obraza: “Ovde nešto pušta, pa rekao sam ti Gospode, da u ovaj model pokušavaš previše toga utrpati.”

“To ništa ne pušta, to je suza.”

“A za što ona služi?”

“Za radost, žalost, razočaranje, bol i osamljenost.”

“Zaista si genije, Gospode!” reče anđeo…

 

Izvor: Zelena učionica

 

PROČITAJ JOŠ: Vršnjačko nasilje u predškolskim ustanovama


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
35
Kada se farbaju jaja za Vaskrs?
Jaja se u Srbiji farbaju još od 16. veka. Kroz nekoliko vekova usavršavale su postojeće tehnike, izmišljale nove, ali je...
6
Zec
Autor: T. Babović, Peva: Branko Milićević-Branko Kockica
5
Zašto je važno da i deca učestvuju u farba...
Farbanje jaja jeste posao domaćice, ali ako u kući ima dece, obavezno im dozvolite da iskažu svoju kreativnost.
5





Zašto vaše dete ide u vrtić
Vrtić, kao druga kuća, drugi dom, sigurnost. Je li vam to, ako ne prva, onda jedna od asocijacija na boravak u istom? Je...
Jedna od najtežih odluka roditelja je IZBO...
Privatni ili državni, starija ili mlađa vaspitačica, velika ili mala grupa, sve su to dileme koje muče roditelje kada up...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here