cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Začinite veče manje poznatim afrodizijacima

U tekstu proverite koji sastojci moraju biti na jelovniku za vaše posebne dane.

Začinite veče manje poznatim afrodizijacima

Sigurno ste čuli da su ostrige, jagode, čokolada i špargle moćni afrodizijaci. Ali šta je sa onim manje poznatim sastojcima koji se često nađu na porodičnom jelovniku i takođe brinu o povećanju seksualnog uzbuđenja?

Verovatno ih imate kod kuće i možete ih koristiti za neke posebne večeri...

 

1. Ginseng  
Studije su pokazale da ginseng pozitivno utiče i na libido i na seksualne sposobnosti. Takav efekat ima jer pozitivno utiče na nervni sistem i hormonsku ravnotežu. Možda bi ste vi i vaš partner mogli da se počastite čajem od ginsenga nakon što deca zaspu?

1. Ginseng  

Studije su pokazale da ginseng pozitivno utiče i na libido i na seksualne sposobnosti. Takav efekat ima jer pozitivno utiče na nervni sistem i hormonsku ravnotežu. Možda bi ste vi i vaš partner mogli da se počastite čajem od ginsenga nakon što deca zaspu?


2. Jabuke  

Naučnici su otkrili da jabuke takođe povećavaju seksualnu želju. Prema jednoj od studija, jedna jabuka dnevno bi trebalo statistički značajno da poveća kvalitet seksualnog života kod žena. Stoga, svakako ponudite svom partneru jabuku danas. I naravno sebi.    


3. Smokve  

Smokve ne samo da izgledaju privlačno, već su i snažan seksualni stimulans. Sadrže puno aminokiselina, koje ubrzavaju seksualno uzbuđenje i poboljšavaju libido. Sveže smokve se u ovo doba godine teško mogu naći, ali će pozitivno delovati i džem od smokava.


4. Avokado  

Da li ste znali da astečka reč avokado znači testisi? Pored zanimljivog izgleda, avokado se može pohvaliti bogatstvom folne kiseline, vitamina B9, koji telu daje više energije i vitamina B6, koji pomaže u stvaranju testosterona. Dovoljno razloga za jedan avokado za dvoje!    


5. Banane  

Voće koje mi, posebno žene, najmanje volimo da jedemo u javnosti – banane, ne asocira na seks samo zbog svog specifičnog izgleda. Banane sadrže enzim bromelain, koji povećava seksualno uzbuđenje, kao i mnoge druge sastojke koji vam daju puno energije. Ali možda danas, kada vas samo partner posmatra, možete ležerno da se počastite jednom bananom.


6. Orasi  

Orasi su oduvek bili simbol plodnosti, a inače puni su esencijalnih masnih kiselina poput omega-3, koje učestvuju u proizvodnji hormona. Istraživanja pokazuju da aroma oraha povećava uzbuđenje kod žena. Požurite u prodavnicu po kesicu oraha!    


7. Vanila  

Vanila ne samo da miriše seksi, već generalno stvara opuštenu atmosferu i osećaj. Nije ni čudo što se uveče uz sveće, dobru muziku, miris vanile i naravno pravo društvo, osećamo tako seksi i dobro raspoloženi.    


8. Kafa  

Kao i čokolada, kofein u kafi podstiče želju i može poboljšati raspoloženje. Teško nam je bilo šta da uradimo ako smo pospani. Kafa takođe povećava nivo dopamina u mozgu – supstance koja povećava želju i zadovoljstvo. Ipak ta kafa u dvoje, nije loša ideja.


Izvor: Ringaraja.net

news-img

5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!

Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu obroka.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img