writing-img

Tunižanka ocekuje 12 beba

clock-img

19.08.2009, 15:39

clock-img

Anoniman

Tunižanka uskoro treba roditi 12 djece Jedna učiteljica iz Tunisa i njen suprug kažu da su oduševljeni činjenicom što ona nosi dvanaestoro djece. Tunižanka je sada sa svog prijestolja skinula Amerikanku Nadiu Suleman, koja je na svijet donijela osmoro djece.


Nadia Suleman je dosad držala rekord
Nova trudnica je ovo postigla zahvaljujući tome što je išla na umjetno oplođivanje, jer je prethodno imala dva spontana pobačaja, a kako su joj ljekari rekli, za koji dan može očekivati dolazak na svijet šest dječaka i šest djevojčica, javlja Daily Telegraph.

Ipak, stručnjaci koji se bave umjetnom oplodnjom kažu da su ljekari zaslužni za ovu trudnoću "neodgovorni", te da ovim potezom u opasnost dovode život majke i njenih beba.

Trudnica koja nije željela otkriti identitet kaže da jedva čeka trenutak kad će moći zagrliti svoju djecu, a prema riječima njenog supruga, ljekari su joj rekli da će moći roditi prirodnim putem, iako eksperti kažu da je to apsolutno nemoguće.

Suprug, kojeg u medijima nazivaju samo Marwan, a profesor je u srednjoj školi u gradu Gafsa, rekao je lokalnim novinarima da je za njih vijest bila "nevjerovano i divno čudo".

"U početku smo mislili da će moja supruga roditi blizance, ali onda je otkriveno još fetusa", rekao je Marwan. "Naša se radost povećala u skladu s povećanim brojem."

Ali Simon Fisher s University of Oxford kaže da je ova vijest "grozna" i da su doktori, uključeni u umjetnu oplodnju ove Tunižanke, neodgovorni kad su to dozvolili. On kaže da je trudnoća postignuta ili tako što je par ignorisao savjete ljekara i imao spolni odnos za vrijeme tretmana - jer je tako žena mogla zanijeti i prirodnim putem i vještačkim - ili je razlog religijske prirode, pa su morali biti iskorišteni svi embriji.

"Koji god razlozi stajali iza ovoga, šanse sretnog završetka su prilično slabe", kaže Fisher. "Šanse da će svi preživjeti su vrlo slabe. Bit će to veliki napor za nju, čak i ako je mlada i u formi."
Izvor: rr.ba

< Poruku je uredio Tasha RR -- 19.8.2009 15:44:24 >

clock-img

19.08.2009, 15:41

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

user posted image user posted image user posted image
Ja nosim jedno u stomaku pa sam sva kilava

clock-img

19.08.2009, 15:41

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Nadam se da ce uspijeti da iznese tu trudnocu,mada na zalost-to je skoro na granici nevjerojatnog.Mislim da nase tijelo nije predvidjeno za toliko beba.Kolike ce te bebice da budu-kao misiciuser posted image

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

19.08.2009, 15:43

clock-img

prolece

pencil-img

1341

no coment

clock-img

19.08.2009, 15:49

clock-img

Buba76

pencil-img

659

Tasho,cekala sam kada ces nam opet neku novost napisati.
Nemam reci. I da su 6 ostavili bilo bi previse. Te bebe ce biti 300g kada se budu rodile i verovatno nece moci ni preziveti. Dobro da se to nije desilo kod nas u SU,ni nemamo 12 inkubatora,slali bi decu na sve strane?!

clock-img

19.08.2009, 15:52

clock-img

Anoniman

nova vijest



Završena istraga
Tunižanka lagala da nosi dvanaestorke Žena poznata pod inicijalima A.F., koji je doktorima u tuniškoj bolnici No'man al Adab saopćila da očekuje rođenje dvanaestorki, lagala je, saopćeno je nakon istrage ministarstva zdravstva ove zemlje.
user posted image Foto: Ilustracija
Istraga je pokazala da ona ima psihičkih problema i da vjerojatno uopće nije trudna, piše Telegraph.

"Naše je osoblje razgovaralo s njom i čini se da je njena trudnoća izmišljena. Tvrdila je da krajem mjeseca očekuje rođenje 12-orki, šest dječaka i šest djevojčica, ali za to nema dokaza", rekao je tuniski glasnogovornik.

U bolnici i ministarstvu vjeruju da ima psihičkih problema, ali neki sumnjaju da je žena zapravo željela privući pažnju medija i tako dobro zaraditi.

Rekord u broju beba u SAD-u i dalje drži Nadya Suleman, nezaposlena samohana majka iz Kalifornije koja je u januaru ove godine rodila osmorke, šest dječaka i dvije djevojčice, ali svjetski rekord u višestrukoj trudnoći drži jedna Grkinja koja je 1996. nosila 11 djece. Nažalost, devetero ih je moralo biti 'uklonjeno' kako bi barem dvoje preživjelo.

clock-img

19.08.2009, 15:54

clock-img

Anoniman

user posted image  Ladno nije trudna!

< Poruku je uredio Tasha RR -- 19.8.2009 15:57:19 >

clock-img

19.08.2009, 16:02

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Sjajno, sta jos ljudi nece izmisljati...A u svakom slucaju,i ona mama osmorki izgleda da ih je rodila samo da bi privukla paznju. Mislim-zena se izoperisala da skoro ni ne lici na sebe, a i sva briga oko djecice joj je pojavljivanje u raznim talk-show-ima...
Stvarno nas ima raznih.

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

19.08.2009, 16:08

clock-img

Buba76

pencil-img

659

Boze,budala. Nije mi jasno,zasto je to izmisljala? I to je uciteljica kojoj neko treba da poveri decu???

clock-img

20.08.2009, 07:13

clock-img

Anoniman

Ludo pa živi!

clock-img

20.08.2009, 08:22

clock-img

oliveradj

pencil-img

1019

Zanimljivo mora da je očajnički željna pažnje, ili je patološki lažov!

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

clock-img

20.08.2009, 08:28

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

BOze!!!
Jos ja pricam o tome sa tatom..cudimo se i onda procitam dalje.. user posted image
Zao mi te Grkinje..Sto bas toliko da ih izvade..Jaaaadna decica...user posted image

clock-img

20.06.2017, 22:48

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

O boze..ovo nije normalno...

clock-img

22.06.2017, 11:53

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Gluposti, biti u centru paznje samo.
I to osmoro je prezivelo?I kad su trojke cetvorke postoji ogroman rizik da ne prezive svi a ne 12 user posted image

PROČITAJ ISKUSTVA MAMA
image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Poslednji tekstovi

article-img