writing-img

Pol bebe i boje

clock-img

15.01.2009, 14:50

clock-img

Anoniman

Da li su devojčice non-stop u roza? Nisu. Ali većinom jesu.

Da li su dečaci non-stopu plavom? Nisu. Ali većinom jesu.

Koje boje vi koristite za dete?

Radi lakšeg pregleda, za neke nove (nadamo se) forumašice, predlažem da prvo napišemo pol detea pa onda dalje.

DEČAK

Moj Luka nosi sve boje, sem eto baš roza. Mada imao je nekoliko majci koje su na sebi imale roza detalj, i nisam od toga pravila problem.

Soba mu je uglavnom bež (sem ono malo šarenih tapeta, koje su opet na bež osnovi neki dečaci i devojčice), nameštaj je prirodno, nelakirano drvo (bukva), u kombinaciji sa belim.

clock-img

15.01.2009, 19:36

clock-img

Koka Loka

pencil-img

206

Andrej

Omiljena boja mu je crvena, pa zatim narandžasta

Una

Izbegavamo roze boju, ali teško ide, trudimo se da budemo crveni, bordo, zeleno.

Dečija soba je narandžasta sa rezedo zelenim zidovima - bata je birao boje.

clock-img

15.01.2009, 22:49

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Matej nosi sve, osim roza boje kao što ti kažeš Tasho.
Glupo mi je da ga oblačim non-stop u teget, bež, maslinastozeleno. To me najviše i iznervira kad u prodavnici tražim nešto za dečaka. Prodavačice automatski pokazuju te boje. A inače mu lepo stoje svetlije boje, npr narandžasta i žuta user posted image

clock-img

16.01.2009, 19:12

clock-img

sani

pencil-img

117

Moja Iman(djevojcica 3.5 god) nosi sve boje i nismo optereceni niti imamo sterotipe o bojama ali okruzenje jeste, jer se nedavno desilo da je dosla iz vrtica sa teorijom o muskim i zenskim bojama user posted image . Pokusali smo objasniti da nema muskih ili zenskih boja ali je ona kategoricno tvrdila da je teta rekla  user posted image   i to je tako.
Mi nemamo podjelu ni igracaka, na igracke za djevojcice i djecake, tako da Iman ima  autice, spiderman,....

clock-img

18.01.2009, 01:05

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Jovan nosi gotovo sve boje ne nosi roze nista,dobijao je dosta nekih stvari i uglavnom su sve druge boje a nisu plave,ja licno volim plavu boju.Soba nam je okrecena u belo plafon plav,to je bilo i pre bebe,a namestaj belo crno,tepih plav,i draperi plavi zavesa bela.
Samo da dodam da se pita mm sav namestaj bi bio crn,nego ne pita se dogovor kucu gradi.

clock-img

18.01.2009, 21:06

clock-img

stella

pencil-img

414

user posted image Moja Hana nosi sve boje.Najvise roze,al nosi i druge.sada smo kupili jedan svijetloplavi skafander i svi govore vidi lijepog braceuser posted image user posted image
Meni su te neke podjele glupost,
Malo off topic  zasto se djevojcice nebi mogle igrati auticima?Mi smo Hani kupili onaj na daljinski i ona je odusevljena,mi vozamo a ona ganjauser posted image

A soba nam je plava spavaca a dnevni boravak roze,kuhinja i hodnik breskva.

H A N A 26.09.2007

clock-img

19.01.2009, 07:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

I moj Roko ima odjeću u svim bojama,jedino sam sobu zamišljala plavo-žutu ali i u njoj sad ima svakakvih boja.
Kad nas vide na ulici mnogi misle da je curica jer ima malo dužu plavu kosicu,a kad ga pitaju kada  ćeš se šišati...user posted image
Pa zar dječaci nesmiju imati frizuruuser posted image
A tek kad mu počnem vezati repić na ljetouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

19.01.2009, 13:05

clock-img

Anoniman

I za Luku su, kada je bio mlađi često mislili da je devojčica. I onda kažu "Jao kako je slatka, pa kako se ove devojčica?", i ja kažem "Luka"... user posted image

Čak sam u jednom momentu dobila i komentar "Pa kako dečak a tako plav?" user posted image  SVAŠTA!

clock-img

16.01.2010, 19:26

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Izbegavam rozu boju,i inace je ne volim ali smo dobili na poklon nekoliko rozih stvarcica.Problem je bio kad sam Uni kupovala jaknu,u njenoj velicini sam nasla samo rozu!Kao da devojcice moraju biti u rozemuser posted image Najvise volim da je oblacim u crveno mada retko nalazim stvari te boje.Imamo puno stvarcica u zutoj,zelenoj i ljubicastoj boji,cak i teget.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

16.01.2010, 19:31

clock-img

Anoniman

I ja ne volim roze nikako...nikad u zivotu nisam volela roze...
Tako da cu da izbegavam to...

svidja mi se krem (skoro kao kajsija), zelena a najbolja mi je za devojcice: svetlo ljubicasta!

clock-img

16.01.2010, 19:35

clock-img

marince1

pencil-img

4824

David

posto jos uvek ja biram user posted image  nosi sve sem roze,koju nebi nosio ni da jevojcica jer je meni user posted image

Najvise ima zutihuser posted image ,belih,zelenih,narandzastih,bez i plavih.
Soba nam je plavo-zeleno-bela

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

16.01.2010, 19:40

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Da,i bela podjednako lepo stoji i decacima i devojcicama!
Nama su zidovi sobe cisto beli a jedan je isaran tufnama u crnoj,crvenoj,zutoj i zelenoj boji.Namestaj je crvene i u boji drveta a detalji uglavnom zuti i crveni.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

16.01.2010, 19:54

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Moje curice nose sve boje! Roze imaju samo po dve stvari a najviše imaju svetlo plavih stvari! user posted image Dosta garderobice smo nasledili a oko nas su sve dečaci! Mm je pre neki dan kad sam ih spremila prokomentarisao kakve su muškarače pošto su već sad stalno u plavom! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

16.01.2010, 20:20

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Moja omiljena boja je plava ali sad mi je user posted image
Davidu svi kupuju plavo,a meni to bas ide na zivce kao da ne moze nesto drugo da nosi.
Kad mu ja kupujem onda je obavezno u bilo kojoj boji samo da nije plava.

clock-img

16.01.2010, 21:25

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ja za dečake nisam našla ništa živo osim plave i zelene. Reeetkooo kad nađem drugu boju. I to mi je grozno. Dečaci u plavom, devojčice u roze user posted image
Ni jednu crvenu stvar nisam našla! Ni jednu! user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

16.01.2010, 21:56

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Kada je u pitanje boja ja nepreferiram samo roze za devojcice, cak i Monika nema nesto roze.Sve je na crveno plavo, teget, narandzasto, zuto zeleno, bukvalno u sve boje sem crno.
Decacima odlicno stoji i zuto i narandzasto, nemora biti samo zeleno i plavo.
Bar ja tako mislim.

clock-img

16.01.2010, 22:06

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

Ni u jednom trenutku mi nije bilo bitno koga pola ce biti moje dete, ali kada sam oko sedmog meseca krenula da kupujem stvari, bila sam presrecna sto ce biti decak jer bas bas bas ne podnosim roze boju. Igor nosi sve boje osim roze. Letos je imao i crvene (iz Obaibi-ja) i narandzaste i bele i zelene majice i bodice. Srecom, oko nas su normalni ljudi pa smo od plavih stvari dobili samo jedan duks i jedan dzemper. Farmerkice ne racunam. Ne mislim da postoje muske i zenske boje, pa Springfild-ova muska letnja kolekcija je bila puna rozikastih kosulja, samo ja eto bas ne volim tu boju.

clock-img

17.01.2010, 08:48

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Kada je u pitanje boja ja nepreferiram samo roze za devojcice, cak i Monika nema nesto roze.Sve je na crveno plavo, teget, narandzasto, zuto zeleno, bukvalno u sve boje sem crno.
Decacima odlicno stoji i zuto i narandzasto, nemora biti samo zeleno i plavo.
Bar ja tako mislim.

user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

17.01.2010, 09:40

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ja obožavam kad vidim bebe u žutom ili belom!
Iako je dr reko da će biti DEČAK nisam kupila nijednu jedinu plavu stvar!!! Kompletić koji smo kupili za izlazak iz bolnice je bež. Imamo žuto beli bodi i žuto zelenu pižamu (štrample). Napala me bila prodavačica u Aksi da uzmem plave kapice. Ja sam naravno odbila i tražila bele. Onda sam ih stavila u mašinu zajedno sa portiklom koja ima zeleni obod i sad su nežno zelene user posted image Izbaksuzirala me!user posted image

Krevetac je beo, posteljina i ogradica žuta, kadica za kupanje drečavo narandžasta! user posted image

Soba je plava jer smo tako rešili pre nego smo i saznali pol, a uklapala mi se samo ta boja kao podloga za slike koje sam uradila.

Užasava me garderoba po prodavnicama koja je uvek za dečake plava a za devojčice roze!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

17.01.2010, 12:02

clock-img

Anitaaa

pencil-img

1360

Mateja

Moj Mateja nosi sve sem roze boje.Istina,veći deo odeće je plave boje ali su to pokloni uglavnom od baba,deda,tetki itd. kao da je to jedino što dečko može da nosi.Meni se jako svidja kako mu stoji žuto i narandžasto (iako je lično ne nosim i ne volim te boje) kao i zeleno i crveno,pa mu uglavnom kupujem odeću tih boja.Imam i neke teget stvarčice ali mi je to suviše depresivno za detence pa mu ne oblačim često

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

clock-img

20.01.2010, 20:52

clock-img

Anoniman

A zashto roza nije za dechake...kad vetj veliki momci i odrasli ljudi nose rozle majice user posted image user posted image user posted image

Shalu na stranu....s obzirom da ce moja deca verovatno biti devojchice....iako su bliznakinje nemamo nameru da ih uniformishemo...pogotovo shto je meni glupo da kupujem totalno iste stvari puta dva....user posted image  Od boja prosto obozavam kako bebama stoji zuta i neka boja izmedju kajsija boje i roze.... danas sam videla jednu takvu majichicu....preslatka je... osim toga....sve svetle boje su mi za decu...pa planiram da kupim i svetlo zeleno, plavo, bez, krem, narandzasto, ljubichasto, pa i sivo (ono svetlo sivo skoro belo) naravno...i belo....obozavam....  Crveno, bordo, teget i sl mi je suvishe tamno za bebicu...pa tju mozda od tih boja da kupim neshto tipa zimska garderobica, donji delovi..eventualno jaknice...ali...chisto sumnjam....svetle boje su mi najbolje....user posted image

clock-img

20.01.2010, 23:31

clock-img

magde

pencil-img

1463

moja NIKI strasno joj stoji belo i tirkiz ali zeleno takodfe volimo i svetlo ljubicastouser posted image
STOP za zute stvare ne volimo ni meni ne stoji ta boja ni na moju devojcicu takodge
ROZE?hm pa neizbezna je ali ne volim je ni ja
SIVA-odlicna se kombiniruje sa sve super je boja ali ne tamna
CRNA-dok je mama nenormalno voli moja NIKI dok ja kazem sta ce da nosi NIKADA nece da bude u nista crno
a kad bi imale sobu bila bi sa svetlo ljubicasto i zeleno

clock-img

20.01.2010, 23:41

clock-img

gina

pencil-img

540

Kod nas su sve boje u opticaju sem crne kod devojčica... nose i plavo i sivo bez ikakvih problema! Roze nam nije boja koja preovlađuje. Ja jedino ne volim da im kupujem ljubičaste stvari, ona tamno ljubičasta boja me jako nervira i ne volim je. Jedino Danilo kao veliki dečak ne nosi roze ali crveni duksevi ili košulje su sasvim ok.

clock-img

21.01.2010, 10:05

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi jos ne znamo pol... i onda se uvek neko napravi pametan pa kaze kako cete kupovati kad ne znaate pol user posted image

Svakako necu rozu...  sve ostale boje su mi i za jedno i drugo...ja najvise volim narandzastu i crvenu...  pa i da bude devojcica ..sta fali da nosi plavo? Jedino mi je bzvz ako bude decko pa da nosi roozo..

clock-img

21.01.2010, 10:11

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Posto cu ja roditi djevojcicu nismo jos uvjek nista poceli kupovati ali uskoro cemo i boje ce biti koje preovladavaju roza i lljubicasta, roza je i nace i meni favoritna boja.