cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Azoospermija

clock-img

14.10.2025, 20:03

clock-img

Anoniman

Pozdrav, devojke. Ukratko cu ispricati i nasu pricu jer na ovom forumu sve smo iz tuge ovdje. Suprug i ja se borimo sa ovim 3,5 godine. Imali smo neuspesnu micro tese na bahceci klinici u Sarajevu sto je velika greska bila operaciju je radio ginekolog. Silne pare su uzeli i ceo ivf naplatili iako ja nisam ni imala punkciju. Nakon toga smo sve i svasta probali razne terapije (bowen, akupunkturu, kvantu medicinu) cajeve silne, travarke obilazili ali nista nije pomoglo. Bili smo i kod Vinke ali smatram da ovdje mogu samo da glume neko iskustvo. Njemu je genetika ok, problem je hormonski disbalans fsh preko 30, Lh 16, testosteron oko 2, varira. Posle toga stupili smo u kontakt sa dr Tanselom koji je zaista strucnjak u svom poslu iako mi nismo imali lepo iskustvo. Ali nije on kriv sto muz nema spermatozoide… njegova terapija je trajala 6 meseci (ovitrelle i meriofert) posle toga zakazao nam je micro tese pronadjeno je dosta spermatida. Rosi smo pokusali i nije doslo do oplodnje. Ja sam imala 30 jajnih celija i cekali smo peti dan bilo je nekog naziranja za jednu jajnu celiju ali nazalost nista. Mogu reci da je nedavno dr Tansel dolazio u Sarajevo i imao je 4Uspesne micro tese operacije mozete videti snimak na njegovom profilu. Doktor odmah odgovara na poruke mozete pisati na instagramu. Izvinjavam se na opsirnom tekstu ali svaki put nam znaci cuti necije iskustvo i misljenje.

clock-img

14.10.2025, 20:07

clock-img

Anoniman

Ne zna da li uopste postoji na forumu neko kome je nesto iz prirodne alt_ernative pomoglo. Na razgovoru sa jednim duhovnikom rekao mi je: ,,Ne postoji taj doktor i ta medicina koja me moze ubediti da jednog trenutka i casa nece izadji spermatozoid i da oplodi celiju…” ja sam to zaista shvatila kao ne utjehu vec cinjenicu. Neverovatan slucaj ali poznajm zenu koja je prirodno ostala trudna muz je imao azoo. Ona je tek u 5 mesecu saznala da je trudna jer je mislila Pcs, hipotireoza itd pa zato joj kasni. Medjutim to je prica dragog monaha. Bogu je sve moguce devojke

clock-img

14.10.2025, 23:33

clock-img

Miks3109

pencil-img

5

Pisacu i dr Tanselu i bar traziti njegovo misljenje.. Hvala Vam! Emre mi jos uvek nije odgovorio, i nije problem ni da odemo u Tursku, samo mi je zao da mi supruga opet seku pa cu za ovaj put najverovatnije ostati pri Emreu,pa onda korak po korak.Ne znam ni sama, kod nas je tako sve cudno. Dobili smo rezultat biopsije i pokazuje Sertoly only sindrom, ali njemu su hormoni (inhibin B i FSH) skoro pa normalni, znaci samo umereno promenjeni, a citam da ljudi sa tim sindromom imaju inhibin B npr cak 0, sve vise mislim da ovde kod nas jednostavno nisu odradili dobro posao i to je to, odnosno tu mikrotesu, na zalost.

clock-img

15.10.2025, 11:58

clock-img

Anoniman

I nama je u Sarajevu stigao nalaz samo seroli sindrom. Onda smo otisli za Istanbul i imaju nekako cudan test sperm root test da li tako, pokazao je nekoliko spermatida sto je odmah negiralo nalaz patoloski iz Sarajeva. Dr Tansel je rekao da postoje dijelovi u testisima koji imaju najvecu sansu da se pronadju spermatozoidi. Ko je iskusan to zna. Sto se tice Srbije, Bosne tu niko nije bas strucan… teska dijagnoza.Pisite Tanselu rado ce vam odgovoriti. Cak dolazi u n kliniku Asa u Sarajevo i tu radi operacije. Nas je oko 15000€ izaslo sa terapijom, put, klinika u Istanbulu..

clock-img

15.10.2025, 13:21

clock-img

Miks3109

pencil-img

5

Tansel mi je odmah odgovorio sinoc.. Sve sam mu lepo ispisala i poslala sve nalaze, covek mi preko poruka deluje kao da se bas iznervirao... Rekao mi je sustinski da to sto je radjeno nije MikroTesa nego Tesa i da je on toliko intervencija uradio, da zna da razlikuje sta je sta, da je operacija varikocele takodje odradjena nepotrebno i da u ovakvim slucajevima kao sto je on uglavnom pronalazi zrele spermatozoide i da bi on prvo uradio neki test maticnih celija (ako sam dobro prevela i razumela) pa bi na osnovu toga dao terapiju 6-9meseci i da nam je dovoljno da dodjemo na 2 dana u Istanbul, dao mi je i broj svog asistenta..Prosto sam sokirana, ako je to sve istina, sta nasi lekari rade.... Ajde i novac i vreme, ali nasa psiha sve ovo vreme... Pitacu ih i za cenu, 15000e mi je bas nesto puno, koliko je ta terapija onda koju daje ako je tako puno?

clock-img

15.10.2025, 14:40

clock-img

Anoniman

On daje ovitrelle koji kosta oko 3000 dinara, koristi se 2x sedmicno 3 mjesecaZatim 3 mjeseca daje meriofert 150 ij (mi smo kupovali 2x75) jedna od 75 kosta oko 2500 din. Odlazak tamo, karte, smestaj treba 3x tako Zadnji put smo bili 15 dana radi moje stimulacije i to kosta sve. Ja iskreno ne sumnjam u njegovu strucnost, mnogo je dobar dr. Realno niije on kriv ssto nije bilo spermatozoida. Rekao je samo, ako ih ima ja znam gdje, nacu ih. Ako nema… ja nisam kriv. Doktoru je bas bilo zao kada ni Rosi nije uspela. Posle sam se dvoumila da li nismo pogresli sto nismo otisli u Istanbul na Bahceci ima njihov doktor koji snima pacijente dosta uspesan. Ne znam ko je bolji. Imate na instagramu profil Bahceci Serbia dr Bulent Erol.. tesko je odluciti seMi cemo opet pokusati alt_erntivnom medicinom

clock-img

15.10.2025, 15:15

clock-img

Miks3109

pencil-img

5

Ali koliko sam procitala, ta terapija je za zenski sterilitet tj za neko sazrevanje jajnih celija (tako nesto), ne znam zasto se to daje za muski sterilitet.. Da,da, ako se toliko ostaje i Vto, to je nesto drugo.. Mislila sam za ovo sad konkretno da je puno, ako idemo samo na dva dana da bi uradio tu analizu i dao terapiju.Znaci on vam nije uspeo naci spermatozoide? Gore ste napisali nesto da je 2x neuspesno bilo, a onda posle okej..Joj ne znam, mi smo probali i neke cajeve i neku vrstu apukunture, ali nista nije dalo rezultate.. Cak imamo i onaj grozd sa Hilandara, ali to nekako cuvam za ''kraj'', a i nismo nesto pri crkvi, pa je meni licno malo licemerno da se sad okrenem postu i Bogu kad je tesko..Ali ja ne bih odustajala ni na vasem mestu i probala bih sve sto mogu.. Jel ste vi probali mozda kod Emrea nesto? Mi imamo pozitivno iskustvo odande kod jednih poznanika bas i zato i cekam prvo njegov odgovor..

clock-img

15.10.2025, 18:57

clock-img

Anoniman

Nekad sam procitala i da dr Emre daje istu terapiju.

Nazalost nasa borba jos uvek traje, ne odustajemo dok ne nadjemo neko resenje. Prva micro tese operaciija je odradjena haos, ne moze gore. Imao je bolove nesnosljive, na kraju to i nije bila micro tese vec tese samo. (bahceci sarajevo) 

Mi smo imali poslednju nadu kada su rekli da uz pomoc spermatida, koje je doktor pronasao, pocela oplodnja, ali posle 5 dana javili su da nazalost je sve palo u vodu. Nije uspelo… tad smo baas psihicki klonuli. 7 meseci iza nas je bilo velikog odricanja, borbe bilo za vreme trajanja njegove terapije i onda sve se pokaze kao neuspeh. I mi imamo lozu ali to upustvo mi je bas nekako jezivo… mada cula sam za par osoba kada je meedicina rekla NE, Bog je rekao Da

clock-img

15.10.2025, 18:58

clock-img

Anoniman

Koliko Vas suprug ima godina? Sve je lakse dok su neke manje brojke…

clock-img

15.10.2025, 19:04

clock-img

Anoniman

Da li je necij suprug koristio za azoospermiju novi lek na trzistu PROLISTEM? Kod nas ga nema, dr Tansel nam je preporucio posle neuspsne micro tese da probamo. Citala sam njihov sajt imaju dobra iskustva. Koristi se 6 meseci. Videla sam na instagramu jos da sirup Duoanster pomogao nekim…

clock-img

15.10.2025, 23:01

clock-img

Miks3109

pencil-img

5

Strasno sta nam lekari rade... Da,da, sada shvatam.. Zapravo nije ni sve zavrseno ako se nesto nadje, nego tek je posle borba. Ne odustajte, iako pored novca i vremena, najvise psiha strada u svemu ovome. Ja se uvek tesim da mozda jednostavno nije pravo vreme, nego ce biti kada neko drugi kaze, kao sto ste rekli. Uostalom, ja sam razmisljala i o tom donoru u krajnjem slucaju. Na pocetku sam bila dosta iskljuciva, ali sad sam malo promenila misljenje i mislim da je bolje i to nego nista, mi ga radjamo, a oni ce ga voleti kao svoje bas zbog toga. U krajnjem slucaju, zena je tu glavna uloga, oni doprinose vrlo malo hahaJa imam 27, a suprug 30, oboje jos nepunih. :)Za prolistem sam citala, ali ne znam niko da je koristio sem toga na sajtu sto ni ne znam da li je istina... Ako je neko pio, bilo bi dobro da podeli iskustvo.

clock-img

16.10.2025, 07:12

clock-img

Anoniman

Neko resennw ce se naci ali u svoje vreme, treba biti samo optimista i vjerovati. Znam mnoga cuda koje medicina nikad ne moze objasniti, Bog je iznad njegova je poslednja.  Vi imate dobre sanse radi hormona jer su ok, kod mog supruga je visok bas FSH i LH i to je problem kako regulisati. Iako je dr terapijom sredio tj injekcijama opet su se vratili u normalu. Posle par meseci,,Veruj i bice.” ❤️