writing-img

RE: HRONO ISHRANA

  
clock-img

07.03.2012, 20:00

clock-img

mala buba

pencil-img

179

hvala. user posted image slazem se. probacu...

_____________________________

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

clock-img

07.03.2012, 21:17

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Tanjice koji dodatak ishrani koristis?
Ja sam 10 dana na ovoj ishrani,smrsala sam 2kg,doruckujem u 9,rucak u 13,uzina u 16 i vecera u 20.
Odgovara mi ovaj nacin ishrane,dorucak je obilan,i mislim da je dobro za psihu posto nema velikih ogranicenja.

clock-img

08.03.2012, 11:03

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

vec sam pisala o tome, diet+...da bi ubrzala proces mrsaljenja. za mesec dana imam svadbu, kumujem, pa moram da se uvucem u neku tvigi haljinu.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

15.03.2012, 08:23

clock-img

mala buba

pencil-img

179


IZVORNA PORUKA: Cecana

Tanjice koji dodatak ishrani koristis?
Ja sam 10 dana na ovoj ishrani,smrsala sam 2kg,doruckujem u 9,rucak u 13,uzina u 16 i vecera u 20.
Odgovara mi ovaj nacin ishrane,dorucak je obilan,i mislim da je dobro za psihu posto nema velikih ogranicenja.



i ja sam počela sa hrono ishranom. nije ti kasno u 20 da večeraš? Cecana, jel ti se čini da je ova ishana odlična za psihu jer nema puno odricanja? user posted image

_____________________________

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

clock-img

27.03.2012, 15:52

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

jeste odlicna samo iz tog razloga sto nema mnogo odricanja. user posted image

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

17.04.2012, 15:27

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Evo da ozivim malo ovu temu.
Ima li koga ko je na ovoj ishrani?
Ja sam za mesec i po dana smrsala 7kg i prezadovoljna sam.Da napomenem samo da za uzinu svaki dan pojedem jednu vocku i neki slatkis.
Htela bih da se zahvalim Peci od koje sam prvi put cula za ovu ishranu.Planiram tako da se hranim celog zivota,mnogo se bolje osecam,navikla sam se da izmedju obroka ne jedem nista i svima bih rado preporucila ovaj nacin ishrane.

clock-img

17.04.2012, 15:32

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

ja sam vec dva meseca, prezadovoljna sam. slavim dan kad sam cula za Hrono ishranu

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

08.05.2012, 11:39

clock-img

lajla

pencil-img

1022

E pa drage moje,i ja sam od nedavno na ovoj ishrani,uz to i pijem puno caja,koji sam sama napravila kupila u zdravoj hrani...vec ima vidljivih promena...user posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

clock-img

08.05.2012, 14:00

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

lajla user posted image

drzimo palceve

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

08.05.2012, 14:26

clock-img

maksmin

pencil-img

796

ja sam pre mesec-dva pocela sa hrono ishranom, i super mi je bilo, ali uhvatise praznici i putovanja i batalih, ali sada cu opet krenuti. tanjice85 reci mi da li ti je vidan napredak posle ta dva meseca? ja ne volim merenja na vagi zato sto smo svi razlicite konstitucije, vise volim merenje obima, i subjektivni osecaj.

clock-img

08.05.2012, 14:54

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

i ja se merim po subjektivnom osecaju! user posted image

jeste, zato sto se i inace tako hranim. nekad i ja napravim ispad, narocito kad su praznici, i naravno nedeljom kad smo svi na okupu.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

17.05.2012, 09:49

clock-img

lajla

pencil-img

1022

Zene dve nedelje na ovoj ishrani i 2kg manjeuser posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

clock-img

17.05.2012, 10:07

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

lajla, user posted image

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

17.05.2012, 10:11

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Tanjice imaš pp.

clock-img

17.05.2012, 10:26

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

evo da napisem i pvo, pa da krenemo da razmenjujemo recepte

pazljivo se bira vreme obroka i vrste namirnica koje unosimo jer tako ne dolazi do skladistenja masnoca u odredjenim zonama tela i time se oblik tela za kratko vreme menja. Prioriteti u dnevnom rasporedu obroka su na dorucku i rucku koji se najcesce zanemaruju.
Prema ovom rezimu ishrane mogu se jesti sve namirnice,ali u odredjeno vrme i prema odredjenom rasporedu.

voce jutru nikad! ne izostavlja se dorucak, jer je on najvazniji orbok. idealan dorucak treba da sadri masti, belancevine i sporo resorbujuce ugljene hidrate (zitarice), jer je nas organizam prilagodjen da samo ujutru moze dobro da vari i iskoristi te kombinacije.

dezert nikad za rucak.

Za ručak treba uzimati belančevine životinjskog ili biljnog porekla, povrće kao izvor sporih šećera i vlakana i nikad, baš nikad ne pojesti desert odmah posle obroka, savetuje doktorka. Kako je ručak takozvano punjenje baterija, taj obrok ne bi trebalo preskakati, jer se često dešava da se izostavljen obrok uveče nadoknadi povećanim unosom hrane.

Meso je moguće zameniti proteinima iz biljaka (pasulj, soja, grašak).

U pogrešne kombinacije ubrajaju se mnoga ukusna jela, koja se često prave: šnicla s krompirom; meso i hleb, meso i testenina (lazanje, špagete s mesom, musaka od krompira) banana i jogurt. Osobe obolele od raka debelog creva navode da su uzimale meso s hlebom ili krompirom, kao i meso u kombinaciji sa testeninama.

Belančevine prisutne u mleku, sirevima i mahunarkama i one u mesu ne idu zajedno. Testenina i slatkiši takođe nisu dobra kombinacija. Slatkiše i voće treba konzumirati između glavnih obroka, a ne odmah posle njih.

Jedna čaša crvenog vina je idealna za varenje (ukoliko nam obrok nije sačinjen od ugljenih hidrata).

Testo uveče – nikada!

Uveče se moramo prebaciti na racionalniji biološki model, jer je to vreme kad telo prirodno skladišti mast. Već u sumrak ćelije su zamorene i „lenje“ (kortizon, hormon budnosti se mnogo manje luči i počinje da se proizvodi hormon sna) i po liniji manjeg otpora one žude za brzim šećerom, da bi ga što lakše i s manje napora uskladištile.

Idealna hrana za večeru je izbor lakih proteina i salate (kao i povrća) koji su izvor vlakana. To je vreme za unos vlakana (koji će nas zasititi u toku čitave noći) i polinezasićenih masnih kiselina (masne ribe, kao što su skuša, losos, som). Drugi, isto tako dobar, izbor za večeru je sledeći: grilovana piletina/ćuretina, teletina, tunjevina ili kuvana jaja (samo belanca) i mladi sir sa izborom od dve ili više svežih salata, začinjenih balzamikom i hladno ceđenim uljima. Vreme između večere i odlaska na spavanje ne treba bude kraće od dva sata.



Principi hronodijete

* Između svakog obroka trebalo bi da prođe najmanje tri, a idealno je četiri sata (od 8 ujutro do 20 časova).

* Obavezno je jesti samo određenu vrstu namirnica u određeno vreme u toku dana.

* Zabranjen je unos svih pića koja sadrže veštačke zaslađivače, jer i oni izazivaju povećano lučenje insulina.

* Proteini i ugljeni hidrati se ne kombinuju u jednom obroku, bilo da je ručak ili večera u pitanju. Vreme kada je kombinacija jedino moguća, čak i poželjna, jeste jutro. Tada je aktivnost enzima veoma značajna i jedino ujutro ne postoji kompeticija tih enzima u varenju.

* Zabranjene su sve vrste grickalica između obroka.

* Slatkiši se ne smeju jesti uveče

* Hleb, testenine i skrobna povrća (krompir) jedu se najkasnije do 15 časova.

* Slatko mleko nije hrana koja se lako vari i hrononutricija ga u potpunosti zabranjuje. Kiselo mleko i sir su dozvoljeni.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

17.05.2012, 10:32

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Italijanske punjene tikvice

Presecite tikvice na pola po dužini. Izdubite meso i sitno ga iseckajte. U tiganju rastopite puter s kašikom maslinovog ulja. Kad se puter zapeni, dodajte luk i lagano pržite 3-5 minuta, tako da omekša, ali ne promeni boju. Dodajte meso tikvica, paradajz, bosiljak, so i biber, pa dinstajte uz mešanje 5 minuta. Četkicom namažite unutrašnjost polovina tikvica ostatkom ulja i poslažite ih u nauljenu plitku vatrostalnu posudu. Pecite 5-10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rasporedite pola smese u izdubljene tikvice. Pokrijte naseckanim kaprom i tankim slojem sira. Zatim stavite ostatak smese, a potom ostatak sira. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta, tj. dok na siru ne počnu da se stvaraju mehurići.

Sastojci:
4 velike tikvice, 30 grama putera, 2 kašike maslinovog ulja, 1 manji luk, 4 paradajza, 4 kašike svežeg bosiljka
so i biber, 2 kašike kapra, 250 grama sira

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

17.05.2012, 10:38

clock-img

daca77

pencil-img

8079

tanjice, a kada je najbolje jesti voce?user posted image

clock-img

17.05.2012, 10:43

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

voće treba konzumirati između glavnih obroka, a ne odmah posle njih.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

23.05.2012, 13:58

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

NAMAZ OD BROKOLIJA I SIRA

Obariti nekoliko cvetova brokolija i procediti, ubaciti u secka ili blender: brokoli,malo sira,malo kiselog mleka,so biber,može i beli luk i šta imate od semenki(lan,susam,suncokret). Sve izmiksati. Po želji mogu kuvana belanca ili šunka-sitno.Može kao namaz, a odlično je i samo tako za večeru.


_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

24.05.2012, 11:51

clock-img

lajla

pencil-img

1022

Ja veceram samo solju jugurta sa dve kasike fitnes pahuljica.Nista drugo mi se ne jede uvece,ovo me lepo zasitiuser posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

clock-img

24.05.2012, 12:05

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Procitala sam sve o ovome,hvala Pecouser posted image ,pocela sam vec dosta da menjam,nadam se da cu uspeti da skinem koje kilce

clock-img

24.05.2012, 13:17

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Peco, molim te podeli s nama savete i iskustva. user posted image

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

24.05.2012, 17:43

clock-img

Cecana

pencil-img

376


Evo knjige o Hrono ishrani,koga zanima.Meni je hrono pomogla da smrsam 10kg za tri meseca,sto nisam uspevala zadnjih 9 godina.

http://www.scribd.com/doc/49658851/Knjiga-o-DIJETI-HRONONUTRICIJA-najnovije

clock-img

25.05.2012, 10:11

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

imam knjigu, odlicna je.
jos jedan recept hrono ishrane

[b]Sarmice od plavog patlidžana i belog mesa


Sastojci:

plavi patlidžan
belo meso
glavica crnog luka
sveža crvena paprika
aleva paprika
biozačin
so po ukusu
neutralna pavlaka za kuvanje

Plavi patlidžan možete posoliti i uveče ostaviti u frižideru da prenoći, pa pripremati sutra. Plavi patlidžan iseći na šnite, posoliti i ostaviti da omekša, a belo meso iseći na štapiće. Rolovati belo meso u šnite od patlidžana u obliku sarmice i ređati jednu do druge. Preko sarmica posuti malo aleve paprike i iseckani crni luk, preko luka iseckanu svežu crvenu papriku, opet malo aleve paprike, začina i soli po ukusu i preliti neutralnom pavlakom. Peći u rerni 30 minuta. Količina namirnica je po potrebi.


_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

25.05.2012, 10:18

clock-img

peca

pencil-img

1755


IZVORNA PORUKA: lanajelena

Procitala sam sve o ovome,hvala Pecouser posted image ,pocela sam vec dosta da menjam,nadam se da cu uspeti da skinem koje kilce



Uspeces sigurno user posted image