writing-img

RE: HRONO ISHRANA

  
clock-img

20.08.2012, 13:07

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Naravno, ma deca su nesto drugo, nemam ja tu dilemu. Samo sto biram zdravije opcije za njih, kao i za nas. Danas za dorucak - hleb, sojin maslac i dzem sa fruktozom (kupovni), rucak - sampinjoni i krompir izrerne sa salatom od krastavaca, vecera - grilovane sardele i cvekla salata. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

20.08.2012, 13:10

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

E da, uzina danac ce biti nektarine. Prvi dan je bila lubenica, juce red crne cokolade. Ne uskracujem sebi uzinu, prija mi. Dojim, pa gledam da se ne stresiram nepotrebno. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

20.08.2012, 13:13

clock-img

mayaoceans

pencil-img

11

Pitanje:Posto nisam isla na inividualne konsultacije, niti na test intolerancije na hranu, imam neka pitanja na koje mi je potreban odgovor.
Dorucak mi je super lak za kombinivanje jer moze i proteini i uh, ali za rucak i veceru, nisam razumela koje povrce sme za rucak a koje za veceru.
I sir, da li se sir kombinuje za rucak sa nekim namirnicama i kojim, i da li sme sir za veceru, kao i kiselo mleko- kad se sme kiselo mleko?
Hvala unapred, pa dok ne odem na pregled, da mogu vec malo da krenem u neke detalje oko licne ishrane...

_____________________________

D1-nov 10, D2-mart12
Cekamo bebu nov '15.

clock-img

20.08.2012, 15:51

clock-img

Anoniman

Pitala ja sad na kontroli, sir može samo za doručak (u mom slučaju) iako je dobar izvor proteina ali je suviše energetski jak da bi se jeo za večeru. Kiselo mleko samo za doručak i to ne svaki dan. Za večeru je lako odrediti koje povrće može da se jede: sve što je zeleno i samo što je zeleno. Za ručak može svo povrće (u mom sličaju bez mahunarki i krompira koje su mi izbačene dok se ne približim ciljanoj kilaži)

clock-img

21.08.2012, 11:30

clock-img

mayaoceans

pencil-img

11

To sam i mislila, mogla bih da primenim i u mom slucaju.. Hvala

_____________________________

D1-nov 10, D2-mart12
Cekamo bebu nov '15.

clock-img

22.08.2012, 12:32

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

PILETINA SA KARIJEM I POVRĆEM

pola kašičice šećera
2 kašike maslinovog ulja
4 usitnjena čena belog luka
650g pilećih karabataka bez kože i kostiju, isečenih na manje komade
1gl crnog luka isečenog na veće kriške
2 kašičice putera od kikirikija
2 veće glavice brokolija
pola kašičice cimeta u prahu
so i biber
pola kašičice mlevenog đumbira
1 kašika kurkume
3 šargarepe isečene na deblje komade

Priprema

U činiju srednje veličine pomešajte kurkumu, đumbir, 1/2 kašičice soli, cimet, šećer i biber. uvaljajte piletinu u pripremljenu mešavinu.
U teflonskoj šerpi zagrejte ulje. Ubacite crni i beli luk, pržite ih oko 7 minuta ili dok luk ne omekša.dodajte 1/2 šolje vode, šargarepu, puter od kikirikija i 1/2 kašičice soli, ps stavite da provri. Kuvajte 5 minuta ili dok šargarepa ne počne da omekšava. dodajte piletinu i kuvajte dok meso više ne bude roze boje. Zalijte s 2 šolje vode i zagrejte do ključanja. potom, smanjite vatru tako da jelo lagano vri, poklopite i kuvajte 15 minuta ili dok piletina ne bude skuvana.
U šerpu zatim dodajte brokoli podeljen na cvetove, poklopite i kuvajte 15 minuta ili dok brokoli ne omekša.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

23.08.2012, 13:12

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

NAMAZ OD ORAHA

100g oraha
50g putera
peršun
250g sitnog sira
250g maslina
so i mešavina začina

Orahe izmiksiram u blenderu. Peršun sitno iseckam, masline isečem na parčad. U posudu za mućenje mikserom umutimo margarin dok ne postane penast. Dodamo sir i miksiram, neprekidno muteći dodam orahe i peršun. Kada se sastojci sjedine isključimo mikser. Posolim i dodam isečene masline. Mešam varjačom dok se salata ne sjedini. Pravim kuglice od ove mase. Ukrasio maslinama ili peršunom po želji.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

28.08.2012, 10:38

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

KRMENADLE PUNJENE PATLIDŽANOM I BADEMIMA

4 krmenadle s koskom (ukupno oko 700 g)
1 manji patlidžan
40 g prženog oljuštenog badema
1 kašičica suve majčine dušice
1 mali crveni luk
1 čen belog luka
20 g putera
maslinovo ulje
so i biber

Priprema
Operite patlidžan, nemojte ga ljuštiti, i iseckajte ga na kockice. Iseckajte crveni luk i propržite ga u teflonskom tiganju na mlazu ulja. Dodajte mu patlidžan i pržite 10 minuta ili dok ne omekša. Bademe krupno iseckajte u blenderu, dodajte ih patlidžanu, pa ostavite da se rashladi. Promešajte.zarežite krmenadle tako da u svakoj napravite dubok džep i napunite ih smesom od patlidžana. Zatvorite otvor čačkalicama.

Rastopite puter u tiganju sa majčinom dušicom i celim, spljoštenim čenom belog luka, pa ubacite meso i pržite ga po par minuta sa obe strane. Posolite, pobiberite i dinstajte poklopljeno 10 minuta.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

29.08.2012, 10:48

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

PICA PO PRAVILIMA HRONO-ISHRANE

Podloga za picu je preuzeta iz Atkinsa, a nadev može biti sve što je u skladu sa individualnim dozvoljenim namirnicama u okviru dijete i sa željenim kalorijskim unosom. Nadev koji ovde stoji samo je dat kao primer sa izračunatim kalorijama.

Podloga (za 1 osobu):

3 kašike mlevenog lanenog semena
2 kašike parmezana ili sitno rendanog bilo kog kačkavalja (teoretski bi trebalo da može i "svileni tofu", onaj neobrađeni, meki, koji se rastura)
1/4 kašičice praška za pecivo
1-2 kašičice ulja
2 kašičice vode (ili malo manje)
1 jaje

opciono:
1/4 kašičice belog luka u prahu
mešavina italijanskih začina s morskom solju ("mlinčić")

Izmešaju se najpre suvi sastojci, pa se dodaju tečni. Ko voli slano testo za picu, može da doda malčice soli. "Testo" se ostavi malo da odstoji (10-20 minuta). Prvo se zagreje rerna na oko 160-170 stepeni, a onda se od testa rukama oblikuje loptica i prebaci na pleh prekriven bakin-papirom. Rastanji se malo rukom, a onda se prekrije najlonom i dodatno rastanji skroz uz pomoć male oklagije. U originalnom receptu piše da prečnik treba da bude 15-16 cm, ali može da se rastanji i više, do 20 cm, jer lepo narasta i ne puca po ivicama. Najpre se propeče u rerni na 180 stepeni (kao polugotova kora za picu), izvadi se i ostavi da malo odstoji u najlon kesi (da se ne bi presušilo posle), zatim se prekrije nadevom i vrati u rernu da se dopeče kao obična pica. Ukus kore je potpuno kao kora od integralnog brašna, ne oseća se ni na lan ni na jaja.

Kora ima 300 kcal i svega 4 g UH (toliko ima u manjoj porciji prosečnog neskrobnog povrća)

Nadev:

1-2 kašike "pica sosa" (gusti paradajz tipa pasate, beli luk u prahu, začini po želji)
60 g mocarele (za rendanje odozgo)
iseckana poveća ljuta papričica
1 kašika seckane zelene slatke paprike
origano

Cela pica sa ovakvim nadevom ima 518 kcal i 6 g UH, gde praktično samo mocarela vuče neke kalorije, tako da sličnu vrednost ima i u kombinaciji s pečurkama i drugim povrćem.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

29.08.2012, 12:03

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Super za pizzu, probacu! Ja sam skinula 2 kg za 10 dana, sad sam na 57kg, jupiii! A mm 1 kg manje. Jos dve nedelje do mora, taman jos malko. Na moru cu sigurno brljati, ali se i truditi koliko-toliko. Nego smo krenuli sa deserticima za uzinu, lagane letnje poslastice, tesim se, tipa tiramisu, crumble... Uf! Kad prija! No, stvarno se oboje osecamo bolje. Pritom, ovo je bez fizicke aktivnosti zasad, pored troje klinaca, ne stignem, osim sto djipam povremeno kolicima sa sinovima. Prezadovoljna! Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

30.08.2012, 09:18

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Upravo sam nasla jos jedan zanimljiv recept hrono ishrane.

KINESKE ĆUFTE

Materijal: 500gr. mlevenog mesa (mešano - juneće i svinjnsko), 2 belanca, 3 supene kašike ulja, 1 veći crni luk, 2 čena belog luka, 1 ravnakaf. kašičica praška za pecivo, so, biber, person, cimet.

Priprema:

U činiji lepo izmešati meso, belanca, ulje i prašak za pecivo. Pokriti folijom, tacnom i sl. i ostaviti u frižideru 2-3 sata, a može i da prenoći. Zatim, izvaditi iz frižidera, u tu masu dodati sitno seckan crniiI beli luk, peršun, so, biber, i malo posuti sa cimetom – na vrh male kašičice (on daje fantastičnu aromu i ja ga stavljam svuda gde koristim mleveno meso).
Sve opet lepo izmešati, ugrejati ulje u posudi gde će se ćuftice peći, vaditi malom kašičicom meso ( NE TREBA da budu pravilnog oblika) i spuštati u ulje. Brzo se peku, jer nisu velike.

Pečene ćuftice kombinujem sa paradajz sosom,pireom od tikvica i karfiola, kao i sa drugim dozvoljenim povrćem.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

31.08.2012, 15:09

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

http://www.coolinarika.com/forum/zdravlje/hrono-ishrana/52712/?page=190#msg_18729233

Ovo je prava riznica! Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

31.08.2012, 15:32

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

sad cu da prelistam. jel ima nekih recepata?

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

02.09.2012, 21:20

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ima gomila! 190 strana materijala, a ove kineske cufte je i tamo neko stavio, pa sam mislila da si mozda i videla tu stranicu. Ja sam stigla do 67 strane... Imam jos ihaj! Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.09.2012, 09:18

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Ne, nasla sam na nekom drugom forumu. Videla sam, mada ima dosta i gresaka u mesanju nespojivih namirnica.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

04.09.2012, 09:27

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Patlidžan se oljušti i nareže na listiće debljine 1/2 cm, ostavi se u slanoj vodi pola sata, a zatim se griluje. Mleveno meso se proprži na malo ulja sa glavicom crnog luka i par paradajza i začini se. Na malo maslinovog ulja zagrije se beli luk, dodaju se 3-4 paradajza isecena na kockice i to se kuva 10 minuta. Naravno, dodaju se začini,ruzmarin, bosiljak, so... Slaže se patlidžan, mleveno meso, patlidžan, prelije se sosom od paradajza i peče se 10-ak minuta. 2 ptlidžana, 200 gr mesa, oko 700 gr paradajza. moze i hladno da se jede.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

04.09.2012, 10:34

clock-img

Anoniman

Kako napreduješ Gae? user posted image

clock-img

04.09.2012, 10:43

clock-img

Anoniman

Odlično mi ide. Vidno sam smršala. 11- septembra imam sledeću kontrolu pa ćemo da vidimo konkretne rezultate. Za sad sam 12 ili 13 kg skinula i osećam se odlično. Nadam se da ću do marta stići do svoje idealne težine što je -36 u odnosu na start hrono ishrane i -50 u onosu nma kilažu posle porođaja.

clock-img

04.09.2012, 10:51

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

04.09.2012, 10:58

clock-img

Yula

pencil-img

2134

Gae, pa koliko si se ugojila u trudnoci? Ja sam mislila da sam ja neprevazidjena sa 23-24kg+.

Ja skinula sve tako sto nisam veceravala, ali preko dana jedem i slatko i masno, sacuvaj Boze, bakzus sam strasni, jer inace slatko slabo jedem, ali onda kada ne smem da ga jedem - bas tada hocu da crknem za slatkim. A izgleda da mi se nesto poremetilo u trudnoci i za vreme dojenja, jer od tada mi se trazi slatko, onako bas propisno svaki dan, izlgleda da to ima neke veze za mojim problemom sa stitnom zledom.

Vazno mi je da sam vratila svoje lice, jer se ja prvo gojim u faci, uzas, ostalo mi je pihtija oko struka, bokova i butina, ali podnosljivo. Razmisljam da se i ja malo HRONO-iram od NG.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

clock-img

04.09.2012, 11:02

clock-img

Anoniman

U trudnoći samo 13, ostalo sam nagurala pre trudnoće. Ali sad sam rešena da se rešim i poslednjeg kg viška a kad dođem do svoje idealne kilaže i počnem da jedem sve ono što mi je sad zabranjeno mm i Žaba počinju da se hrane po ovom principu.

clock-img

04.09.2012, 11:04

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

Gae, super. user posted image user posted image
mame, ako vam nije tesko ubacite po neki recept po hrono ishrani, nama pocela skola, pa ide malo teze.
skinula sam preko 20 kg (merim se u nedelju, tj 10.sep), s tim da sam i pila dijetetski proizvod, pa napravila pauzu.
najbitnije mi je da sam se oslobodila nadutosti

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

04.09.2012, 22:13

clock-img

mala buba

pencil-img

179

pisala bih ali nemam vremena,mozda ugrabim za vikend. imam par recepta,ali sve se svodi na ono sto mi svi inace kuvamo

_____________________________

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

clock-img

11.09.2012, 23:28

clock-img

Anoniman

Danas druga mesečna kontrola: za ovih mesec dana još 6,1 kg manje od čega 4,1 kg masnih naslaga. Ukupan skor 13,1 kg za dva meseca od čega 9,6 kg masnih naslaga. Svi obimi se još smanjili, kondicija se poboljšala kao i stanje jetre. Idemo dalje.

Je nemam nešto posebno recepata da predložim jer sam na restriktivnom režimu pa tu nema mnogo varijacija. Ali evo ideje: planiram sebi za večeru ovih dana da spravim musaku od tikvica i mlevene ćuretine.

clock-img

11.09.2012, 23:29

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Bravo majstoreuser posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.