IZVORNA PORUKA: Manjika
Hvala ti, pomogla si mi.
Meni su rekli da na u.z. debljina vrata je ok, ali još ne vide nosnu kost. tek sad kapiram šta to znači.
HVALA
Meni je doktroka u prosloj trudnoci na expertskom UZ u vreme double testa rekla: "Hm, ne vidim nosnu kost. Sestro, zapisite". Da, nije se ni obracala meni nego sestri. Kao da sam ja gluva pa necu cuti, kao da nemam internet pa necu proguglati sta znaci kada se ne vidi nosna kost. OK. Ja je pitam dok sam se brisala od onog gela, sta cemo sa tim sto nije videla nosnu kost (mada me iskreno boleo zadnji kraj sta ce ona sa tim jer je moj dr na boljem UZ pre 3 dana video nosnu kost), a ona kaze: "Pa nista, dodjite za 7 dana, mozda cu tada da je vidim". Majke mi moje, da imam cache, kupila bih jedan moderniji UZ za taj NF! Taj aparat sudi mnogim trudnicama i uopste nije fer sto se na njemu ne vidi nista a kod privatnika (za kojeg nema svako da plati) se vidi sve.
Suma sumarum, ako si nestrpljiva ili ako jednostavno zelis drugo misljenje, otidji kod nekog privatnika koji ima bolji UZ aparat da ti ugleda tu nosnu kost i da mirno spavas. On ti moze dati i procenu da li je neophodna amniocenteza.
I jedno pitanje za kraj: gde si ti radila te testove? U Srbiji samo 6 lekara ima licencu za expertski UZ i vecina njih radi u Beogradu u GAK NF.