|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Amniocenteza
16.10.2008 12:03:50   
guppy RR
Copy-paste iz druge teme:
 
Saka:
Cao svima...Interesuje me da li je neka od Vas vadila plodovu vodu,i kakvi su Vam utisci.Ja u sredu treba da idem,sva sam u haosuuser posted image Dr mi je u 13.ned.izracunao NT 2.3,a beba je bila velika 72mm.On je rekao da je to ok,ali ipak su me poslali na plodovu vodu...user posted image
 
mamy2:
Uobičajeno je da se radi kod trudnica koje imaju više od 35 godina.
Nuhalni nabor je koliko vidim ok,sve do 3mm je uredu.
Biću slobodna ostaviti ti ovaj link,pa pogledaj iskustva žena koje su je radile.
Želim ti da nalaz bude ok i da rodiš lijepog i zdravog bebača!

http://www.ringeraja.ba/forum/Amniocinteza/m_6907/tm.htm

Tasha:
Zašto te šalju na amniocintezu ako je sve ok??? Ja sam mnogo velik protivnike amniocinteze na način na koji je kod nas rade. Pod 1 je rade u vreme kada već zaista ne znam šta bi mogla uraditi trudnica koja sazna da joj sa detetom nešto nije u redu jer je vreme za kiretažu davno prošlo, a u svetu se radi ranije, da žena može da skloni plod za slučaj da nešto nije ok. Pod 2 uzimaju previše plodove vode, u svetu se uzima tek koja kap. Pod 3 kod nas proveravaju samo 3 stavke-Daunov sindrom, pol i ne znam šta je treće, dok u svetu proveravaju još svašta nešto. Sve u svemu, ja nisam za amniocintezu ako ne postoji neki mnogo valjan razlog za to.
Sat i po vremena sam čitala temu Amniocinteze sa RR.ba... pročitajte to zaista... tako neki čudan osećaj budi... to njihovo isčekivanje, i sreća kada dobiju rezultate. mamy2 je stavila link. Bravo mamy2! user posted image
 
Saka:
mammy,hvala na odgovoru,i naravno na linkuuser posted image
navodno me salju zbog tog nt-a,i poviseng nivoa hormona,nemam ni ja pojma tacno,veruj miuser posted image Javicu vam kako je bilouser posted image
 
mamy2:
Držim ti fige i navijam da sve prođe ok!

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.11.2013 13:02:35 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Amniocenteza?
12.11.2008 15:30:52   
saka
sve je proslo ok,muskonja je,zdrav i pravuser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Amniocenteza?
12.11.2008 15:33:00   
Anoniman
saka user posted image

(odgovor članu saka)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Amniocenteza?
12.11.2008 18:10:22   
guppy RR
Samo da malo "upotpunim" temu,...

saka je OVDE napisala:
Ja sam radila amniocentezu,na Institutu za majku i dete.Geneticarka mi je sve detaljno objasnila,sve je ok,imacu malog muskonju Nisam posle vadjenja plodove vode imala kontrakcije,niti ikakve bolove,sve je proteklo ok.
Ako vam vade plodovu vodu na drzavnoj klinici,a zatim uzorak nosite u privatnu kliniku na ispitivanje,to kosta 10 000 din.Ako bas hocete i jedno i drugo da radite na privatnoj klinici,to kosta nesto malo vise od 300e.reyultat se na priv.klin.ceka oko nedelju dana,a na drzavnoj oko 4 nedelje.Ja svima savetujem da to rade na Institutu za majku i dete,Dr i sestra su super,i ne boli nista posebno.Mene su plasili svakakvim pricama,da je igla ogromna,da boli jako i sl.,sve su to gluposti.Srecno svima sta god odlucile...


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Amniocenteza?
12.11.2008 21:46:23   
MERYEN
Svaka castuser posted image

(odgovor članu saka)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Amniocenteza?
28.11.2008 7:24:18   
oliveradj
Pre skoro godinu dana sam vadila plodovu vodu u Betaniji Novi Sad. Sve je proslo ok nije me nista bolelo posle sam bila toliko sretna jer sam cula svakakve price sto je sve dobro proslo. Kada sam dobila rezultate jedna celija nije bila uredu cekala sam rezultate jako dugo na klinici me odvratna geneticarka koja mi je uzela pare i privatno maltene izbacila napolje i nije mi nista objasnila o tome tako da sam bila ocajna. Imam tetku u Beogradu koja je imala poznanicu koja radi slicne stvari zvala je nju ona joj je sve lepo objasnila otisla sam na Kordocentezu da bi mi uradili vadjenje krvi od deteta iz pupcanika i meni i muzu su vadili krv. Sve je bilo ok doktor koji to radi na Decijoj klinici je super. Ja sam taj dan na Kordocentezi srela jos PONAVLJACICA i jos neke osobe koje su isle imale su isto tako iskustvo sretale su ponavljacice. Posle sam saznala da su kod nas analize plodove vode bespotrebne da kod nas ne poznaju tu oblast da je to u svetu drugacije kao sto je napisala Tasa. Bilo mi je zao sto sam se maltretirala bez veze i sekirala. Kazu da je dovoljna analiza krvi roditelja koja pokazuje da li imamo neke anomalije da ovo nije potrebno i jos sa takvim strucnim analizama i jos strucnijim tumacenjem. Tu bi doktorku prijavila nije ona ni za kakvog zdravstvenog radnika. Mnogi nisu pristali na dalje analize ali ja nisam takva umrla bi do kraja trudnoce od preterane brige. Po mom iskustvu ne bi vise otisla na vadjenje plodove vode ima test na Daunov sindrom koji se radi analizom vadjenja krvi ako samo to proveravaju pol mi nije vazan ne treba se upustati u bespotreban rizik. Da sam se ranije raspitala nosila bi plodovu vodu na privatnu analizu onda bi mi bar bilo lepo objasnjeno ne bi se sekirala. Na Betaniji se ne zakazuje bili su svi ljubazni, ali na decijoj klinici nikad nemaju mesta koliko god ranije da zoves da zakazes.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Amniocenteza?
28.11.2008 7:34:35   
guppy RR
Mislim, da to što pominješ, da se radi preko krvi za Daunov sindrom, su dupli hormonski test i trojni hormonski test. Ako se kombinuje merenje nuhalnog nabora, DHT i THT, onda se dobija neka verovatnoća, po kojoj bi beba mogla imati Daunov sindrom.
Desi se da su ti testovi loši. Tada se ide na amniocentezu, koja 100 % utvrđuje da li dete ima bolest ili ne, jer se gledaju ćelije deteta u plodovoj vodi. Tada se "usput" može odrediti i pol bebe, opet zbog tih ćelija.

Znači, amniocenteza nije bespotrebno utvrđivanje pola deteta kao dodatak drugim testovima, nego (na žalost) invazivni pregled kojim se može utvrditi genetska bolest bebe.

Cmoka

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Amniocenteza?
28.11.2008 7:41:21   
oliveradj
Posle svega sto sam ja prosla vise ne bi sebi dozvolila maltretiranje bez potrebe. Sledeci put bolji geneticar ne idijotkinja izvinjavam se sto se tako izrazavam ali ubila bi je bez grize savesti.
Sve u svoje vreme valjda ce sledeci put biti bolje user posted image
Cmokic i tebi!


_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Amniocenteza?
28.11.2008 10:28:54   
MERYEN
Ja sam radila merenje nuhalnog nabora preko ultrazvuka,koliko se secam to se meri bebi vrat,zatim sam dala krv za daunov sindrom to se opet radi na osnovu kilaze i postoje mere od lupam sad koliko se secam 300 i nesto moze da ide do 2000 sto je veca jedna stavka to je bolje,i druga stavka sto je niza to je bolje,ostalo mi je to u bolnici kad sam se poradjala,u glavnom to je meni bilo dobro,secam se da mi je nuhalni nabor bio7,8 oni su vodili kao 8 .
Kod nas se to daje svim zenama da rade,lekar u drzavnoj ustanovi mi je rekla da je zakonom propisano i da im je u obavezi da to kazu trudnicama da urade,nijedna trudnica nema obavezu da to uradi ako nece na njima je da daju uput i savet i objasnjenje zbog cega se to radi,placa se sve ukupno oko 6.500,00,zene posle 28-e god. po njihovoj proceni trebaju da daju ove rezultate,kad nesto nije u redu ide se dalje sa proverom.

< Poruku je uredio MERYEN -- 28.11.2008 10:30:36 >

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Amniocenteza?
28.11.2008 14:14:49   
prase
Moj ginekolog šalje na ekspertski ultrazvuk i double i tripple test samo ako sumnja da nešto nije u redu ili ako je trudnica starija od X godina (zaboravih da li je 30 ili 35 ili nešto treće). U svakom slučaju, meni je prvo on uradio taj UZ, rekao da je sve OK ali da želi da odem na kliniku gde rade lekari koji su licencirani za te stvari da i oni vide. Tamo sam dala krv na analizu za double test, takođe. Da li da pominjem da na (državnoj) klinici imaju 3 puta gori aparat za UZ nego privatnici? Elem, licencirani doktor stručnjak za ekspertski UZ je konstatovao da ne vidi bebinu nosnu kost. Ja sam tada bila u 12. nedelji trudnoće. Zakazao mi je novi UZ za nedelju ili dve dana, ne sećam se, sa komentarom da će tada možda videti nosnu kost. Nuhalni nabor i rezultati double testa su bili OK. Sad, budući obrazovana bar površno iz oblasti medicine i budući da imam www, odmah sam znala da bebe sa Daunovim sindromom najčešće nemaju nosnu kost. Iako mi je moj ginekolog rekao da je on nosnu kost lepo video i da nema razloga za sekiraciju, nije mi bilo svejedno dok to nije video i ovaj drugi. A dok sam čekala tih nedelju-dve... bez obzira na dobre rezultate double testa i na reči umirenja mog ginekologa, bilo mi je teško. Ekspert je nonšalantno zaključio na 2. pregledu da se nosna kost lepo vidi, da nema pojma kako je pre nije video??? Naravno, za njega dobri rezultati double testa nisu bili toliko dobri, jer mi je jedan od ona dva parametra bio nizak... tako da sam išla na tripple test zbog toga. U celoj priči, nije mi jasno zašto su tako bezosećajni, ja znam da je to njihov posao i da su oni svašta videli i da bi poludeli kada bi sebi dozvolili da se potresaju oko svakog pacijenta... Ali da ja prisluškujem šta doktor diktira sestri pa posle guglam zato što meni niko ne nalazi za shodno da kaže direktno zašto moram da dođem na dodatni pregled? To je već bez veze, da ne kažem bezobrazno.

Elem, posle malo opširnijeg uvoda, da napišem i šta sam htela za amniocentezu. Isti taj ekspert je mogao da me pošalje na amniocentezu, da sam kojim slučajem prvo uradila double test pa onda došla kod njega prvi put. Ovako je video nosnu kost, pa mi je "samo" naručio tripple test... Nije da im treba slepo verovati, ali nije ni da može čovek da bude miran ako ne isproverava sve kada na nešto sumnjaju.

Uzgred budi rečeno, double i tripple test daju rezultate zasnovane na statistici. Tamo negde na zapadu (mislim da je u Americi, gde drugo) su na uzorku od 100 hiljada žena (ili tako neki veliki broj) utvrđivali nivoe hormona u dva navrata tokom trudnoće, a sve žene su iznele trudnoću do kraja. Kada su bebe rođene, određeno je koja ima kakav poremećaj pa je to ubačeno u statistiku. Tako da rezultat treba gledati ovako: jedna od 2345 nekih tamo Amerikanki mojih godina sa sličnim rezultatima nivoa hormona je rodila dete sa tim-i-tim poremećajem. Što jeste putokaz, ali ne mora ništa da znači. Zato oni šalju na amniocentezu, ako je 1:250 umesto 1:2345, a ako mene pitate - čisto matematički gledano - nisam do kraja ispratila zašto su povukli granicu na 1:250 a ne na 1:100 ili 1:500...

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Amniocenteza?
30.11.2008 12:30:00   
saka
Joj Olivera,bas mi je zao sto si tako prosla i sto su te izmucili i nasetali.Prema meni su stvarno bili ljubazni,mozda me nije zapala doktorka koja je tebi bilauser posted image
Najvaznije je da se sve na kraju dobro zavrsilo...user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Amniocenteza?
2.2.2009 12:41:59   
taya
Sto se tice amniocenteze, ja sam dobro prosla..Radila sam na Decijoj klinici u Novom Sadu i to po preporuci lekara, a zatim i geneticara...Uglavnom, imala sam snizene HCG i PAPP-a hormone na double testu, ostalo je bilo ok, al' s obzirom da mi je prvo dete, odlucila sam da ipak uradim. Znala sam da rizik od intervencije postoji, a u zavisnosti ko ti radi(koliko ima iskustva) on varira..nisam htela uopste da razmisljam o riziku, samo sam zelela da cujem da su rezultati dobri...i bilo je tako user posted image
Pet dana nakon intervencije sam mirovala, pila ginipral i to je bilo to...a nakon cetiri nedelje cula dobre vesti.
Inace, od nas pet, sest, koliko nas je cekalo taj dan rezultate, jednoj zeni nalaz nije bio dobar...sto me je zaista potreslo, ali i uverilo da sam uradila pravu stvar, jer nazalost svakoj od nas tako nesto moze da se desi..a moje misljenje je da je tako nesto, ipak, bolje saznati na vreme, a ne na samom porodjaju..

(odgovor članu saka)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Amniocenteza?
3.2.2009 9:36:57   
Jele
Uhh, sto se tiče amniocenteze i odluke da li je raditi ili ne - tu sam se moram priznati baš namučila... Problem kod velikog broja naših lekara je što ti ne objasne lepo šta amniocenteza podrazumeva, obuhvata, kakve rizike nosi sa sobom, itd. Ja trudnoću vodim kod privatnika i tamo su (dok se moglo) bili angažovani vrsni stručnjaci iz državnih ustanova: dijagnostičari, genetičari, itd. Uglavnom, moja doktorica me je sa nalazima kombinovanog testa i ekspertnog ultrazvuka (za koje je rekla da su uredni) poslala i kod genetičarke, čisto da ova aminuje celu situaciju. Genetičarka je kasnila, nije me ni pogledala kada smo ušle u ordinaciju, moje nazovi podatke pisala na nekom izgužvanom parčencetu papira koji je jedva iskopala iz tašne.. Sve se na kraju svelo na koji minut 'razgovora' nakon kog je zaključak bio, 'predlažem da se radi amniocenteza da se isključi rizik godina' i laganih nešto manje od 3000 dinara. Bila sam zbunjena, ali i besna kao ris, jer to mi je mogla reći i preko telefona, sve što joj je trebalo su moje godine (u momentu porođaja 34). Nije mi objasnila ništa...
E posle sam se ja bacila na internet, forume, itd. jer je odluku trebalo doneti za najkasnije 2-3 dana. Moram priznati da je to vreme za mene bilo veoma stresno. Uglavnom, u međuvremenu ja zakažem ultrazvuk kod nekog drugog lekara sa kao 4D UZ-om, čisto da vidim da li bi me on sa mojim krvnim nalazima i nalazima UZ-a koje je on trebalo da napravi, poslao na amniocentezu. On je rekao da ne bi (ali naravno niko vam striktno neće reći da radite ili ne, tu odluku morate doneti sami i to je ono najteže) i pri tom mi je govorio o i pokazivao UZ markere koji mogu da ukažu na ili pak isključe prisustvo raznih potencijalnih anomalija (npr. kada vidite da je beba skroz raširila šaku, to isključuje prisustvo Edwards-ovog sindroma). I tada smo doneli tu, za nas tešku odluku, da ne radimo amniocentezu. E da, da ne zaboravim, tek nam je on zaista rastumačio rezultat krvnog testa i rekao da je kod mene konkretno rizik od anomalija 1:3890.
Nakon donešene odluke nisam u potpunosti uspela da se smirim, te sam u svom maniru, iskopala i jedva došla do doktorke koja važi za odličnog dijagnostičara i otišla i kod nje na UZ, čisto da u sebi potvrdim svoju odluku. I ona je rekla da je sve uredno i da ona svoju pacijentkinju sa takvim nalazima ne bi slala na amnio.
Tek tada mi je bilo zaista lakše.. E da, rekla mi je da uporedim rizike 1: 3890 od neke anomalije i 1:250 od pobačaja usled amniocenteze...
Eto toliko. Izvinjavam se na eseju, ali možda će nekome pomoći. Znam da je meni u tim trenucima odlučivanja svaka informacija (teorijska ili iskustvena) mnogo značila.

(odgovor članu taya)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Amniocenteza?
3.2.2009 12:38:54   
Vesna 1975
I ja bih takodje trebala da idem na amniocintezu, uputila me geneticarka zbog godina (u martu punim 34) a i zbog dva missed-a.
Moja doktorka, ginekolog mi je rekla da je odluka na meni. Imam jos oko cetiri nedelje da razmislim sta mi je ciniti, jer tada moram mojoj doktorki reci sta sam odlucila.
Tada cu ici na prvi expertni ultrazvuk. Nije mene strah od amniocinteze i od igle, nego me je strah od onog malog procenta od spontanog pobacaja, mali procenat, ali ja uvek razmisljam da sam baksuz i da cu taj mali procenat biti bas ja.

U svakom slucaju imam vremena da razmisljam.user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Amniocenteza?
3.2.2009 14:50:40   
Jele
Vesna, moraćeš sama da odlučiš, znam da je teško, ali tako je. Bilo bi dobro da sa svojom doktorkom o tome popričaš, da te uputi, sve objasni i malo opusti ako se uznemiriš. Prethodni spontani pobačaji i jesu jedna od indicija za amnio koliko sam čitala, ali 34 godine baš i ne. Iskreno, meni niko nije ni spominjao amnio do prvog ekspertnog.
Htela sam samo da ti kažem da, ako se odlučiš za amnio, sredi to u Dečijoj klinici ili Betaniji na vreme, jer kažu da su gužve, da odgađaju ženama, a bitno je ipak da se to odradi u određenoj nedelji.

(odgovor članu Vesna 1975)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Amniocenteza?
3.2.2009 15:45:08   
Vesna 1975
Jele, ako se i odlucim za amniocintezu, ja cu je raditi kod moje doktorke privatno i odnecu na genetiku takodje privatno,
jer kod njih rezultati budu gotovi za 8-10 dana a u decijoj ili betaniji za sest nedelja, a nekada i duze. Moja drugarica je cekala rezultate osam nedelja
i na kraju su rekli da sumnjaju da nesto nije u redu sa jednom bebom (blizanacka trudnoca) da bi kasnije radila drugu neku analizu i opet cekala na rezultate
i samo se nervirala, ali srecom sa bebama je sve bilo ok. Ustvari joj oni nesto nisu odradili kako treba pa rezultat nije bio dobar.
Ja ne mogu toliko da cekam i da se nerviram zato i ako budem radila idem privatno, bar cu se krace nervirati.
Meni je radjena analiza kiretoma posle drugog missed-a i kariotip je bio normalan, zenski tako da me to malo ohrabruje po pitanju nekih hromozomskih anomalija.
Pa se tesim da bi mi nalaz amniocinteze (ako ga budem radila) ipak bio ok.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Amniocenteza?
7.2.2009 19:31:06   
Anoniman
O mojim iskustvima sa amniocentezom sa pisala na nekom drugom topiku, pa posto je ovo tema o amniocentezi, kopiram post i dajem sopstveno misljenje.

Amniocentezu sam prevashodno radila jer imam dosta godina (38). Mada, iskreno, mislim da bih je radila i da sam mladja. Ne znam da li je to grubo sto cu da kazem, ali mm i ja imamo stav da je bolje ne imati dete, nego imati mongoloida (Down sindrom). Malo sam se bila dvoumila kad sam saznala da sam u blizanackoj trudnoci, ali sam ipak htela da znam da je sve OK sa bebama. Verovatno sam vec pisala da je intervencija bila rizicna posto su posteljice okrenute napred i bilo je jako malo mesta da se uzme uzorak. Doktorka koja je radila amniocentezu je cak htela da odustane. Medjutim, sve je dobro proslo. Intervencija ne boli. Iskreno. Moj prag bola je jako nizak i mene inace sve boli. Ovo nije bolno, nego je malo neprijatno kad ulazi iglom duboko u stomak. Bilo je i malo neprijatno dok je pokusavala da iz tog prvog uboda uzme uzorak i iz druge posteljice (sto nije uspela, jer su bebe bile daleko jedna od druge) i to je malo potrajalo. Inace ono sto je strasno kod amniocenteze je stres i neizvesnost, a ne bol.


(odgovor članu Vesna 1975)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Amniocenteza?
5.3.2009 10:39:58   
mihi
Vreme za uzimanje plodove vode je 14-19 nedelja trudnoće. Ja sam jedna od onih koje spominje Taša koja je amniocentezu radila u 24. nedelji jer sam pre toga imala koagulum na posteljici pa nije moglo. Sama intervencija je potpuno bezbolna. Radila sam u privatnoj ordinaciji u Beogradu. Kada sam saznala da sam trudna sa 10. nedelja mogla sam samo u državnim institucijama da zakažem kordocentezu što nisam htela. Plodovu vodu su poslali na pregled u laboratoriju Heliks koja je PCR tehnikom dala rezultat za 2. dana  pregledali su plodovu vodu na prisustvo Daunovog, Tarnerovog i Klinefelterovog sindroma, ja nebih mogla da čekam 6 nedelja. To me je koštalo 400 evra. Kada sam doktora pitala da nije malo kasno  ukoliko sa bebom nešto nije u rede. Odgovorio mi je citiram "Vi imate jedno dete Vama je potrebna zdrava beba". Šta bi ja morala da prođem da sa bebom nije bilo sve u redu predpostavljate. Postoji i rana dijagnostika a to je choriocenteza koja se radi do 10. nedelje iz horionskih čupica po meni je to najbolje ali sam ja zakasnila za to.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Amniocenteza?
5.3.2009 11:08:11   
oliveradj
Od mm sestra je trudna vec treba da radi drugi ili treci ekspertni ultrazvuk. Ona je toliko opustena ja sam joj bila primer da nece da radi aminocentezu niti ista slicno. Rezultati krvi su joj bili sjajni posle prvog ekspertnog UZ je doktor bio jako zadovoljan tako da ona opustencija cak ne ide ni cesto kod lekara kao moja svekrva u njeno vreme. Nadam se da ce sve super proteci termin joj je krajem jula pa cu da napisem na forumu kako je prosla i jel beba ok

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Amniocenteza?
5.3.2009 11:10:03   
mihi
Bolje tako što se više opterećuješ i više znaš gore prođeš!!!!!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Amniocenteza?
5.3.2009 19:00:08   
Vesna 1975
Ja sam odlucila, radicu amniocintezu, trebam da zakazem krajem marta.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Amniocenteza?
5.3.2009 19:10:03   
mihi
A jel imaš neke indikacije za amniocentezu ili si ti sama odlučila?

(odgovor članu Vesna 1975)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Amniocenteza?
6.3.2009 12:43:38   
Vesna 1975
Mihi, nisam sama odlucila, geneticarka mi je rekla da je bolje da uradim zbog prethodna dva missed-a (jedan u junu 2007 a drugi u julu 2008)
a i zbog mojih godina, sutra punim 34!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Amniocenteza?
6.3.2009 12:48:13   
eugenija
Držim fige Vesna da sve prođe kako treba! A verujem da hoće i da nema razloga da ne bude tako... (Postavila sam ti link za ticker u Trudnice, gde ste...)

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Vesna 1975)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Amniocenteza?
6.3.2009 22:31:41   
mihi
Vesna i ja sam imala 2 misseda i nešto više od 35 godina, ali mi moja  dr nije savetovala amniocentezu. Nuhalni nabor bebe i double test su bili super ali je tripl test bio graničan pa sam ja sama otišla po savet kod dr Saše Ljubića i on mi je rekao da je odluka moja po njemu nema medicinskih indikacija ali mi je rekao Vi imate jedno dete vama treba zdrava beba i ja sam odlučila i uradila ništa ne boli sutradan sam išla na posao!!!! U sredu uveče su uzeli plodovu vodu u petak sam imala rezultat, zdravuser posted image .

(odgovor članu Vesna 1975)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here