IZVORNA PORUKA: Tammara
Svakako sam odlučila da sledeći put, kad i ako skupim hrabrost da pokušam ponovo, ne radim ni jedan od tih testova već ću odmah da radim biopsiju horionskih čupica, ma koliko bila invazivna metoda, da mi se ne ponovi ovo iskustvo jer mislim da još jednom ne bih mogla podneti.
u ovome te podrzavam skroz..
neznam da li si citalala unazad sta je samnom bilo...evo ukratko...vantelesna neuspela..posle par meseci prirodno sam zatrudnela..sve je bilo super, bebac napreduje,..29 aprila dobijam napad slepog creva.. tu noc me operisu ..beba dobro podnosi sve je odlicno..borac majkin...nakon toga radim double..prvi rezultat je bio 1:62, a drugi put kad sam ga ponovila 1:49...KATASTROFA...2 dr mi govore da je sa bebom sve ok..NT 1.7, duzina odgovara gestaciji..obim glave ok..sve ok..ali djavo mi ne da miru...100 ljudi sto cudi..
a inace imam problem sa krvlju..od kad sam trudna svaki dan primam fraxiparin inekcije odnosno sama ih sebi dajem da ne bi dislo do tromboze posteljice..
sta se desava dalje..niko ne moze da mi kaze zasto je takav double.. i ja ludim i odlucujem se na amneo...znam koji je rizik nosila u mom slucaju ali jednostavno nisam bila hrabra da sa takvim papirom double testa guram do kraja.. i naravno rezultat ameno "zdrava devojcica"
i sledecu trudnocu ako bog da .. radicu amneo .. jes da boli..al nek ide zivot...bar je manje steresno u odnosu da statistiku...da li je dal nije..