IZVORNA PORUKA: Anoniman
E ovako moj brat od tetke treba da podnese razvod,zena je otisla i ostavila decu kod njega(troje dece),ona zivi u iznajmljenom stanu sa mamom,njenim momkom,sestrom i bratom,ima stalan posao,trenutno vidja decu svaki drugi vikend i to namesti da bas tad radi nocnu smenu,deca ne zele da se razdvajaju i zelja im je da ostanu sa ocem (prvo 12god,drugo-9 i trece-4),ona je trenutno u fazi devojcenja i deca joj ne trebaju ali zarad okoline je rekla da ce ih traziti,za ovih par meseci nije im dala ni dinara,niti kupila nesto(a krenula je skola),trazi auto i masinu za ves (jer je to njena mama kupila,mislim samo na masinu)a moj brat je na svoje ime uzeo mob za njenu mamu i ona od razlaza ne placa racun
...kolike su sanse u ovoj nasoj zemlji da jedan muskarac dobije decu jer ih zeli i moze da im pruzi sve sto im treba(radi dva posla)
Ako može u Bosni može i u Srbiji, ustvari mislim da može bilo gdje ukoliko socijalna služba tako procijeni.
Evo identična situacija kod mene u okolini, mama otišla jer joj treba slobode, gušila se u tom braku...da bi ostavila djecu jer je njoj preči ljubavnik a djeca joj smetaju, Tražila je ona djecu zbog alimentacije naravno ali su joj je socijalna služba i sud pomrslili planove i sad ona mora da plaća. Otac je dobio djecu jer tu imaju bolje uvjete za život, baku i djeda koji su se brinuli cijelo vrijeme o njima a ne žele ni djeca kod nje.Ona živi u nekoj garsonjerici u kojoj nema ni šporeta da kuha ručak, tako da su procijenili da je bolje za djecu tu gdje su odrasli i gdje se svi brinu za njih.
Znači ne mora da bude ovisnik ili bolesna osoba nesposobna da se brine za sebe i djecu, postoje i drugi kriteriji, mada po meni najveći je taj što je majka ostavila djecu a nažalost vidi se da ona djeci ni ne nedostaje toliko jer joj skoro na silu idu kad im je određeno.