IZVORNA PORUKA: Suncicabg
Imam par pitanja, sad sam citala ovaj blog. Sta se podrazumeva pod zitarice? Ja jedem ovsene pahuljice svako jutro npr.... kakv hleb treba da jedemo? Sta je fruktuzni sirup? Koja hrana ima gluten? Izvinjavam se, ali ja sam totalno nova u ovom... Sta ima omega 3?
ZItarice ti podrazumijevaju sve sto inace smatras zitaricama, ovas, jecam, psenica, kukuruz, pirinac...itd itd...i ja jedem ovsene pahuljice za dorucak u kombinaciji sa muslijem...i volim to i to je moj nacin da unesem zitarice jer hljeb ne jedem. Hljeb bi bilo dobro da uopste ne jedes, a ako jedes najbolje je onaj crni, sa puno zitarica cijelog zrna, heljdin isto nije los...
Fruktozni sirup ti je jednostavno receno kukuruzni sirup...dodaje se u sve moguce napitke koje mozes naci na policama...i jedan je cescih krivaca za dijabetes i prekomjernu debljinu...
Gluten ti se sadrzi u velikom broju zitarica izuzev u kukuruzu, pirincu, prosu, heljdi i nisam sigurna u cemu ga jos nema...te su najcesce. U svim ostalim "popularnim" zitaricama se nalazi gluten. Nekad sticem utisak da ljudi misle da je gluten neka hemija, to je sasvim prirodan sastojak, ali vec polako ucimo da sve sto je prirodno ne mora nuzno da znaci da je i zdravo...
I nemoj da se izvinjavas...svi mi ovdje ucimo a i tu smo da podijelimo nova saznanja...
< Poruku je uredio little_one -- 27.3.2013 14:18:42 >