IZVORNA PORUKA: Sandra_n
Moj savet je da izbegavate te kasice,jako su stetne plus preradjene nema veze sto su organske.Nista nije zdravo sto moze da stoji po par meseci a da se ne pokvari.Sveze voce moze da se baci posle par dana jer se pokvari.Bolje kupite bananu kada ste napolju nego kasice.Ili ponesite od kuce vasu svezu.
E sad baš za ovo podebljano, mislim da ga malo pretera. Ni ja ne mislim da su nešto preterano zdrave, ali su s vremena na vreme dobro rešenje, posebno u putu i sl. Davala sam Hipp, verovatno ću nekad opet dati, ne mislim da su mnogo zdravije/štetnije od bilo kojih drugih kupovnih kašica, ali isto mislim i za namirnice od kojih sama spremam hranu za bebca, pa na kraju krajeva i za nas ostale. Nemam rodbinu na selu pa da dobijem proverene, zdrave, domaće namirnice, tako da se trudim da biram najbolje od onoga što se nudi u marketima.
Inače, mi smo baš usporili sa uvođenjem namirnica, pravili smo pauzu zbog puta, vrtela sam u krug one koje smo već uveli i nekako sam skroz izgubila ritam. Mislim da ćemo sutra početi sa žumancem, to ću uvoditi jedno nedelju dana, pa za dalje ću videti.
Od voća za sada jede: jabuku, krušku, kajsiju, breskvu, bananu, borovnicu.
Povrće: krompir, šargarepa, karfiol, brokoli, tikvica, bundeva, mladi luk (dodam jedan-dva kolutića u jelo).
Meso: piletina, ćuretina, teletina.
Žitarice: pirinač, ovsene, ražene i ječmene pahuljice, testenina bez jaja.
Ostalo: peršun i maslinovo ulje.
Sad kad pročitam, vidim da smo baš malo namirnica uveli, osim ako nisam nešto zaboravila.
< Poruku je uredio Moiraina -- 21.6.2013 21:41:47 >