cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo

clock-img

01.02.2015, 23:53

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Dunjči to ti nije loša ideja, daš mu tu vodicu kao sok da popije? M baš voli sokove, a ja izbegavam da joj dajem baš stalno, a tako bih mogla, što da ne.
Queen ne znam što se tiče sikenja, možda ide drugačije, mi smo na ad mleku pa sam svaki obrok uvodila pojedinčano, prvo doručak, pa onda ručak i sve tako dok skroz ne izbaci mleko za taj obrok, tek posle 3 meseca ona ima sva 3 obroka.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

01.02.2015, 23:59

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

Ivanče, e pa jesam, ranije, za doručak, koji je bio u 13 jer je gospodin produžio spavanjac user posted image Pa je uz Đokovića papao krušku.

I kakio je dva puta, lepo, baš kao što kažeš :)

Pisale ste ovde da voće ide za doručak, pa tako forsiram, osim one mlečne kašice sa jabukom Good night, Hippove, ona ide uveče.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

02.02.2015, 00:00

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

IZVORNA PORUKA: Jole84

Dunjči to ti nije loša ideja, daš mu tu vodicu kao sok da popije? M baš voli sokove, a ja izbegavam da joj dajem baš stalno, a tako bih mogla, što da ne.

Jolence, moj S vodu neće nikako, ali NIKAKO, popio je od kako se rodio možda ukupno 200 ml. A ovako, vodu u kojoj je skuvana voćka (jabuka ranije, a od danas kruška) baš voli. Bude kao blagi sokić-kompot. Probaj :)

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.2.2015 0:01:46 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

02.02.2015, 00:15

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

I moja kumica ima taj problem sa vodom, baš ću da joj kažem da proba. Njena mala isto kao Sava, samo siku i ništa joj ne treba drugo user posted image
Jel si mu ti beše uvela avokado? M je do sad probala jabuku, krušku, šljivu, kajsiju, breskvu i bananu, ne znam šta još smemo od voća da uvodimo? Sveki izvadila neke višnje tj. sok od višanja ali bez šećera, ne znam smem li da joj dam da proba?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

02.02.2015, 10:23

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Ne znam ni ja.user posted image Ali ja slusam nju i njene potrebe. Uvodimo namirnice, ali ne zurimo sa formiranjem obroka. Tek je skoro prestala da trazi (.) posle kasice.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

02.02.2015, 10:41

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ne znam Jole...prvo se daje sok ali pitanje je da li je ona jos nesto dodavala osim same visnje . Pokusaj prvo par visanja da joj das.

clock-img

02.02.2015, 14:46

clock-img

imperial

pencil-img

729

Mene interesuje zasto ne ide voce posle 17 h,bas sam nesto polemisala sa mm,pa me interesuje??user posted image user posted image

clock-img

02.02.2015, 15:04

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Voće se ne preporučuje u večernjim časovima jer može izazvati gasove i dijareju, pa je lakše sa time se boriti preko dana. A i ako se uvodi novo voće, ne daj Bože jače reakcije, lakše ju je uočiti tokom dana.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

02.02.2015, 15:29

clock-img

imperial

pencil-img

729

Aha,to za uvodjenje novih namirnica znam da treba ujutro,ali mi recimo volimo uvece da poruckamo bananu,pa da vidim do kad najkasnije uvece smem da im dam,mada nam voce nikad nije pravilo problem...hvala...

clock-img

02.02.2015, 15:33

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Svako radi kako želi. Ako dete voli i nema problema, zašto da ne. Mada, opet, banana je teška.

clock-img

02.02.2015, 23:38

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Pisale ste ovde da voće ide za doručak, pa tako forsiram, osim one mlečne kašice sa jabukom Good night, Hippove, ona ide uveče.

Meni ta kašica pravi grudvice, ne rastopi se u kompaktnu masu kao Milupine!user posted image
A vama?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

03.02.2015, 11:04

clock-img

degu

pencil-img

11332

Dunja svaka čast za Savu, meni T hoće da povrati od sveže jabuke, čak i od kuvane al nju proguramo. Za sad joj više prijaju slani obroci. Što se tiče vode, jesi probala na čašicu da mu daš? Ja T dajem na malu rakijsku čašu i to joj je zanimljivo i popije sve user posted image doduše možemo računati i da pola prospemo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

03.02.2015, 11:26

clock-img

pari

pencil-img

6778

Dobra ideja degu!
Ja mu dajem u onoj sippy časi ali nije oduševljen vodom...

sitnice i emocije čine život...

clock-img

03.02.2015, 12:35

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

IZVORNA PORUKA: moja ciklama

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Meni ta kašica pravi grudvice, ne rastopi se u kompaktnu masu kao Milupine!user posted image
A vama?

Ne mogu da se set_im za Good night, nisam sigurna, ali sam juče pravila Hipp banana-breskva, i bile su grudviće, baš me nerviralo. Milupine su uvek kompaktne, baš kao što kažeš. Ovaj moj mali ipak sve te mlečne voli, i kada su grudvaste, ne bira user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.2.2015 12:58:38 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

03.02.2015, 12:36

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

IZVORNA PORUKA: degu

Dunja svaka čast za Savu, meni T hoće da povrati od sveže jabuke, čak i od kuvane al nju proguramo. Za sad joj više prijaju slani obroci. Što se tiče vode, jesi probala na čašicu da mu daš? Ja T dajem na malu rakijsku čašu i to joj je zanimljivo i popije sve user posted image doduše možemo računati i da pola prospemo user posted image

Dobra ideja za čašicu, probaću :)
Mi smo jutros krkali svežu krušku i jabuku, nije sve pojeo, ali voli, baš halapljivo jede.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

03.02.2015, 17:30

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Juče sam joj dala avokado i bananu. Danas sam u to dodala i jabuku, svežu, da bude malo tečnije. Lepo je njupala. I kakila. user posted image

clock-img

03.02.2015, 19:49

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Da li je neko davao palentu pre 6 meseci ili kukuruzno brasno(koje kukuruzno i kako ga skuvati)?

clock-img

04.02.2015, 14:10

clock-img

imperial

pencil-img

729

Mi jedemo palentu od petog meseca,i bas je volimo,a kukuruzno jos nismo jeli,mada planiram ovih dana da im spremim,da pomesam sa palentom za pocetak,mi volimo palentu sa mlekom user posted image

clock-img

04.02.2015, 15:05

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Hvala imperijal,ja nisam starijoj do 6,a sada bih dala ranije,ne znam koje se kukuruzno brasno moze kuvati osim palente,napisi mi ako znas,i kako se kuva?

clock-img

04.02.2015, 15:59

clock-img

imperial

pencil-img

729

Ja cu da im dam projno brasno,samo sitno mleveno,ja spremam tako sto u hladnu vodu stavim brasno(da se ne bi stvarale grudvice)lepo izmesam,dodam malo maslaca i skuvam par minuta,kad je gotovo dodam mleko,moji tako obozavajuuser posted image

clock-img

04.02.2015, 21:14

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Hvala imperial

clock-img

04.02.2015, 22:39

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Je li rano da probamo palentu sa npr. jogurtom, pavlakom, kiselim mlekom...? user posted image

clock-img

08.02.2015, 19:48

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Čitam vas, i pade mi na pamet da vam prosledim svoj recepis za prokelj user posted image
Lenka je to baaaaš volela ( i dan danas voli sve te razne kupusiće)

Elem, lepo očistite prokelj od spoljnih listova, secnete mu onaj "koren" i strpate da se kuva sa šargarepom u začinjenoj vodi - pola kašičice - kašičica kima( ne nadima im se pupica od kupusića). Kad omekša, odvadite ocedite, sperete statak kima, naseckate, pa se sa prethodno na malo maslinovog ulj, ili maslaca, prodinstanim prazilukomili crnim lukom, sve izmeša i uz dodatak vode još malo dinsta da lepo omekne. Na kraju može i sa kiselim mlekom ili pavlakom da se izmeša i kombinuje.

Da li prokelj mogu sada već, imamo 7.5 meseci?

Mi danas uveli pavlaku, Bello ogranic, beše nisam poranila, može pavlaka, jel tako?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

08.02.2015, 19:52

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27043

Mislim da to ide kasnije kao kupus. Moja knjiga tako kaze.
Mozes spanac i blitvu. Taman si sad uvela pavlaku, pa ce da bude ukusnije.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

08.02.2015, 20:25

clock-img

dunja RR

pencil-img

30498

Superiška, hvala ti Sanjice, tačno, mogli bi sada blitvu, imam domaću (Lesicinu) u zamrzivaču.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir