writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

17.10.2013, 16:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

bravo adulence user posted image

nase beke ranoranioci. Pa to znaci da i vi svi rano ustajete. Oko 6. Tj ako vam deca spavaju 10 sati kao i moja. Ja samo ustanem nekad malo ranije da na miru popijem kafuuser posted image . Ja vec mislila da smo beka i ja jedine uvek oko 6 budne.

Ma 20h je idealno za bebe. Moja cak nekad zna i u 19 da zaspi ako se nesto poremeti oko spavanja u toku dana ali se onda i probudi u 5.

Torbice ja sam mislila da je ili ili a ne i jedno i drugo. Mislim na caj i sirup. Plus mi dr rekla da joj caja dam samo 30 ml i to ujutru. A sirup do 18h a ne kasnije.

Nego cini mi se da cu i ja da stavljam beki beli luk u krevet. Samo moram smisliti kako i gde da ga ona ne pozvace ako se probudi u toku nociuser posted image .
Spava moja dusa naruckala se i dzonja. Opet je obrok trajao godinama ali se napucala barene curetine, pire krompira i pecene paprike sa belim lukom. Nadam se da ce joj i beli luk malo pomoci da se izbori sa tom posasti. Nego ja nesto razmisljam da je super sto sam i ja bolesna pa moje telo stvara antitela i preko mleka joj saljem malo boraca protiv bolesti. Jel ok razmisljam?

clock-img

17.10.2013, 18:05

clock-img

srnad

pencil-img

139

Evo i mene!
I mene V vec dva dana zeza sa jelom. Po ceo dan kuvam i bacam! Al bar pojede dnevo po tri jabuke iz kompota, to uvek moze.
Danas je bas nervozan, bojim se da nece kakav zub (kad god je nervozan ja okrivim zube).
Drugari ljubimo vas, ja odoh da predahnem dok je V sa tatom napolju!

clock-img

17.10.2013, 20:43

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

spava moja dusa vec sat vremena. Ja dzedzim za kompom. Mm je na proslavi. Uskoro cu i ja u krevet, mislila sam mozda da gledam neki film ali odustajem iskreno ne gleda mi se. Jos malo cu da visim na rr pa idem i ja u krpe.

clock-img

17.10.2013, 20:55

clock-img

jole82

pencil-img

5141

T je od jutros spavala samo dva puta po jedva pola sata..i opet nije htela voce da jede...za rucak se neckala al je sve pojela, a kod moje mame kako je videla cinijucu ne i ne..pa je pocela da zagleda svoje ruke ko Sojic pa cackala zanoktice a ja ko debil sa kasicicomuser posted image i nista nije htela, dobila je malo ad mleka tad..."vecerala" je najnormalnie 210 mleka i evo je spava...danas je bas subi dubi du user posted image
Odoh i ja da raspakujem chergu, pa na spavanjac...bas sam nesto umorna...

Enyoj the silence!

clock-img

17.10.2013, 20:56

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Misho, ne slazem se sa ogranicavanjem kolicine caja, no naravno, poslusaj svoju dr. Pogotovo ako je beli slez u pitanju, on obnavlja sluznicu, isto vazi i za sirup.... A ja cu sad da pospremam kuhinju, ves i da stavom neku masku na kosu, sva sam ovih dana u fazonu ulepsavanja user posted image  

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

17.10.2013, 21:00

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

Dobro vece i od mene,moj svrco i ja smo danas cijeli skoro dan bili u skitnji, vratilil se oko rucka, klopali i opet izasli, vratili se, okupala ga,on se psoleije igrao, ja izvadila svu zimsku robu(koja je ostala)jer sam prije nekoliko izvadila nesto robe, svasta umjesto da sam sve izvadila odmah no ovako samo sebi dupli posao pravim , slozila ljetnju..Vecerali, svrco tarzio da pajki jer je danas propustio popodnevno spavanje.Ja maloprije oprala kosu..I evo sjedoh da vidim sta ste pisale.Sve vas user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

17.10.2013, 21:08

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

IZVORNA PORUKA: jole82

T je od jutros spavala samo dva puta po jedva pola sata..i opet nije htela voce da jede...za rucak se neckala al je sve pojela, a kod moje mame kako je videla cinijucu ne i ne..pa je pocela da zagleda svoje ruke ko Sojic pa cackala zanoktice a ja ko debil sa kasicicomuser posted image i nista nije htela, dobila je malo ad mleka tad..."vecerala" je najnormalnie 210 mleka i evo je spava...danas je bas subi dubi du user posted image
Odoh i ja da raspakujem chergu, pa na spavanjac...bas sam nesto umorna...

Jole, kad je mojoj bebi rastao prvi zub (prosle nedelje...hhahaha) htela je samo da vecera, slabo je jela i voce, a rucak uopste, dok je pahuljice i mleko pred spavanje tamanila, tako da je mozda muce zubi...

clock-img

17.10.2013, 21:20

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Hahaha....pa dokle bre vise ti zubi...kad ce malo pauza user posted image
Sala mala...moguce ako se spremaju cetvorke(a one nam dodju po redu)...ipak kecevi i dvojke kad rastu su crtice, a cetvorke kockice user posted image al ga opisah...al kapirate me...poludeh ispada mi levo oko od umora...odoh da smaram mm da me ceska po kosi da zaspim...sutra je perem pa je dozvoljeno...inace ne, da se ne masti user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

17.10.2013, 21:36

clock-img

adulence

pencil-img

7314

dobro vece zene,moje dete danas samo pojelo ceo rucakuser posted image user posted image
MiLJ moje dete se budi oko 7 pola 8 ona je mamina spavalica...mm mi je na poslu ,posle mesec dana opet je poceo da radi nocne smene,bas sam se odvikla i kazite da sam kmezava,ali bas mi je grozno i sva sam njanjava...no valjda cu se przo navici,a sad jos malo da provrtim po netu pa na spavanje...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

17.10.2013, 22:19

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

IZVORNA PORUKA: jole82
.odoh da smaram mm da me ceska po kosi da zaspim...sutra je perem pa je dozvoljeno...inace ne, da se ne masti user posted image

user posted image user posted image ovako i kod nas(mene)

mm je bolestan i trenutno je u kuci vanredno stanje(ide mi na zivce).Samo se prevrce po ugaonoj i smislja sta ce jesti i piti.Danas je pitao J je l mama svako jutro ovako besna... user posted image
Umorili su me danas...Dusa mi spava...Ali posto oni svi spavaju,malo meditiram i uzivam u tisini.user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

clock-img

18.10.2013, 02:35

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Mene spopao kasalj pa sam ustala da je ne bih slucajno probudila. Mm je ipak dosao kaze ne moze bez nas eno zanesvestio se, kaze njegov sestric se bas napio a vidim ovaj moj je ok. Ipak je i vozio do kuce.

clock-img

18.10.2013, 02:46

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Pozdrav u sitne sate user posted image
Ja ne spavam, nedavno dosla, pa mi se sad ne da od silne hrane i pica od danas. Prvo na rucku sa drustvom, pa na zenskoj veceri kod svestenikove supruge, iliti popadije user posted image i svaka nosila nesto za klopu, tako da od nas 20 imalo hrane na pretek. Sad "prezivam" i pakujem ceri za sutra stvari, opremu za tenis, sinu torbu, ima i on novi cas muzike.
Adulence Rim je izuzetan, treba zaista videti, recima se ne da opisati. Mm je bio kao student i kaze da mu je drago da smo opet otisli jer nije mu bilo isto tada i sad, ja kazem nije mene tad znao user posted image I hrana, i pice, izlasci, fascinantna istorija kroz muzeje, zamkove, trgove, fontane, i malo smeha uz brojanje Smartova, puno utisaka. Cak smo i Papu videli uzivo jer su bili Marijini dani pa je bio na trgu. A balkon nam je gledao na Koloseum, hotel mesec dana star. Sve u svemu pun pogodak, jedno divno, romanticno, hedonisticko putovanje user posted image

Na temu spavanja dece- moji su od 7 do 7:30 u krpicama oduvek. Sin jos danju odspava po 2-3h. Kad smo na putovanjima menjamo zavisno dal letimo uz ili niz vremenske zone, ali to su izuzeci i tu se pravila krse sa jako dobrim razlogom. Kod kuce opet nazad u rutinu user posted image
Laku noc, valjda sam dosta svarila user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 18.10.2013 2:48:54 >

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

18.10.2013, 09:15

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Jutro mame!

Mi rastemo, sve mi je odraslija ova moja cura i svaki dan me sve vise iznenadjuje koliko razumije sta joj se govori i kako ponavlja tecno neke rijeci...uh bice to zurka sa njom kad pravo proprica...

Poc, jel to izasao prvi zubic! Ma nek je srecan, bas smo ga dugo cekali! user posted image Mi stojimo na nasih 8 vec nekih 2 mjeseca...od 9 do 11 mjeseca izbilo tih 8 i cutimo od tad...sad kad krenu 3 i 4ke bice veselo....

Adulence, bravo za veliku curu....tako mi je drago kad vidim da se ne bojite dati djeci da jedu, mi smo isto rrano poceli da jedemo sami, vec sa 9 mjeseci je sama pojela rucak, onako s komadicima a tad nije imala nijedan zub...tako da pustite te price da ne moze jesti ako nema zuba...uzmite komadic sargarepe, krompira ili drugog kuvanog povrca izmedju 2 prsta i stisnite....isto se desi i sa desnima...oni to samelju tako a da ne kazem koliko im prija ako im rastu zubi...moja cura sad uci da jede s kasikom, ne zna jos da zagrabi al puna kasika zavrsi na cilju...ja joj navodim ruku da zagrabi a ona polako i oprezno stavi kasiku u usta i jede..user posted image bas sam ponosna na nju!

Lijep pozdrav mame, ovdje opet suncano kod nas, pa cemo vise vremena da provedemo napolju...miholjsko ljeto nam stiglo izgleda!

clock-img

18.10.2013, 09:31

clock-img

srnad

pencil-img

139

Jutro mame!

Mene je moj sin castio spavanjem od 19.30 do 7h! I sada opet spava!user posted image
A mm je otisao na sastanak u vezi stana koji smo kupili pre 41 mesec (platili 41 ratu kredita) i u koji jos nismo uselili. Malo pre mi je poslao poruku da useljavamo u decembru i ne mogu da docekam da dodje kuci da ga propitam sve detaljno. Bice ovo lep dan!

Ljubimo vas sve!

clock-img

18.10.2013, 10:25

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ola mamitas
Adulence normalno je to user posted image , posebno sto je bila pauza od nocne..a covek se lako navikne na lepo..
Janncice..uhhh..tesko je stvarno kad se razbole..Moj Jezdimir Uskokovic je bio bolestan sa nas dve...shatrouser posted image ...malo ga bolelo grlo...odmah je poceo sirup i strepsils user posted image Mnogo mi je bio smesan...tad podetinji, a ovako je drugi covek...sta majke ucinise od sinova svojih,....ljubi ga majka...
LO user posted image za klopu kasikom
srnad super za stanuser posted image
Moje dete je spavalo u komadu od sinoc do pola 10 jutros..tj ja sam je probudila, jer mi je bilo cudno toliko da spava...al hB dobro je ..jer i ja sam spavala(sto meni nije problem) i kad sam skocila jer ona se ne cuje, a vec je toliko sati....bas sam se prepala...ccc...

Enyoj the silence!

clock-img

18.10.2013, 10:35

clock-img

srnad

pencil-img

139

Jole to tvoje dete kao da sam ja rodila! Spavanje do pola 10...mmmmm o tome mastam!

clock-img

18.10.2013, 11:33

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Hej mame!
Da vas pozdravimo. Malo vas citnem sa telefona, sad treba da spremam rucak za D. On ima dva obroka, ja dok to spremim sto puta ne stignem za nas.
Mi jos nemamo zube, jao kad sam cula da je sestra od mm dobila zub tek posle godinu dana, zaprepastih se, nadam se da ce D ipak biti na moju familiju :)
Po meni, optimum za spavanje je izmedju 8 i 9 uvece.
Bebilina, pridruzujem se radoznaloj Mimahani, a gde ti zivis- ako nije tajna, ako jeste nema veze :)
Evo nam opet sunca :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

18.10.2013, 12:03

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

zenskice user posted image

moja bebana leze izmedju 19-20h, a do pre mora je legala izmedju 20-21h i spava do ujutru, kako kada, nekad do 8, a nekad do 9...i onda jos jednu turu od 11.30-13h...
Rosita nama je prvi zub izasao sa 13meseci user posted image
LO bravo za veliku curu!!!! user posted image user posted image user posted image moja je i dalje nezainteresovana da sama jede user posted image

clock-img

18.10.2013, 12:37

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Zdravoooooo....Iva zaspala ja pristavila corbicu,mesance imam od juce jos cu da dodam neku salaticu...milina...mene ovih dana nesto grlo i nos muce ...ali borim se...pocahontas ma nemoj da se sekiras sto nece sama da jede....evo npr moja iva sve pojede sama a flasicu nece da drzi i da pije sama a deca mnogo mladja od nje to rade...pa se ne brinem jednostavno je nezanima tako sigurno i tvoju...hihihi...male zezalice

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

18.10.2013, 12:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Bas puno dzonjaju vasa deca. Jos ja srecna sto moja spava 10 satiuser posted image , doduse imam knjigu u kojoj pise 10 sati nocu i 4 sata danju a posle devetog meseca preko dana imaju jednu dugacku dremku a noc produze na 12 sati. E sad vasi su bebci malo veci pa cek da moja D dodje u taj perioduser posted image , mada ja volim sto je moja D ranoranioc. Mi do 8 ujutru sve sredimo po kuci i onda dorucak i dalje uzivancija.

clock-img

18.10.2013, 13:00

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Poc, eto, nije moja zaova jedina user posted image . Inace, nju je svekrva vodila kod dr i pitala sta je ovo, detetu ne nicu zubi. A dr joj rekla > Gospodjo, nema deteta kome nisu nikli zubi, ajte vi lepo kuci user posted image

Jole, ovom tvom biseru patrOnoznoj i klasifikaciji sestara na dva klana prema kriterijumu povise i ponize struka, smejala sam se juce ceo dan user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Rosita -- 18.10.2013 13:03:18 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

18.10.2013, 13:20

clock-img

jole82

pencil-img

5141

E ziva istina...ja otisla uvece do njihove sobe (citaj biskopa) da pitam oce li ta dohrana skoro posto je proslo vise od tri sata, dobicemo svi nervni slom od Teodore koja ne prestaj da urla vec 2 ipo sata...a riba (sestra) sa sve semenkama u ciniji u krilu i nogama na stolu, nije se ni okrenula i rece: "Maco ja sam za odavde (pokaze na struk) na dole, a za odavde na gore su ti vrata na kraju hodnika" Buummm....ko samar neko da mi je lupio...sekund je falio da joj zavrnem siju onko sa ledja...
Naravno kad prepricah cimerkama, od muke smo se smejale, dok je moja sirena i dalje zavijala...Ljubi je majka..
Jos me jedna tesila kao dobro je da place, razvija pluca...dobro je dok je mala, sve "alveole da se otvore"..i rekal sam T jos tada, ako ne bude mogla da roni bar minut na dah, da cu da je bijem user posted image

< Poruku je uredio jole82 -- 18.10.2013 13:21:07 >

Enyoj the silence!

clock-img

18.10.2013, 15:22

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Uhhhh...agonija se nastavlja
Dakle T je spavala jutros do pola 10, popila 210 mleka ponovo zaspala nesto pre 12 i spavala 3 sata...napravila joj rucak koji je 160 puta jela i nece! ma nije htela ni da lizne user posted image dala sam joj da umace prste u ciniju i kao drzala ja kasiku al ni da lizne..nije nista histerisala, samo je okretala glavu i skupljala usta..i ne kuka nista da je gladna..evo je na podu igra se sad...valjda ce mi ovo biti smesno posle nekog vremena i necu se potresati kad se bude ponovilo, al sad me bas frustrira i brine, poznajuci koliko moze i koli jede..bas sam bljak sad zbog ovoga...

Enyoj the silence!

clock-img

18.10.2013, 22:16

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Jole i moja Dunja mnogo manje jede kolicinski u odnosu na pre mesec dana,palentu nece vise ni da lízne a ranije mi je to bila osnova za slane kasice. Meni je to nekako normalno. Prvo mislim da je "izgradila ukus" a drugo bolje vare hranu pa manje jedu. Ja vec par dana gledam da je ne hranim na sat vec ld ogladni,jedan dan 5 sati nije jela i nije se zalila pa sam joj ja ponudila rucak i da vidis sto je sve pojela.

clock-img

19.10.2013, 06:03

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobro jutro mame. evo mm se sprema na posao, ja pijem kafu na miru. Beka i ja smo danas same, nista novouser posted image . Ja sam bas bolesna, nos me zeza, kasalj, dobro je da je meni gore nego njoj. Tj ona i dalje kaslje ali je ne zeza nos i nocas cak nije ni kasljala ali se budila malo na blic sto bi se reklo. Inace juce smo nas dve peglale ves u tom drugom delu kuce i vidim ja misha, ajoj sto sam se usrala da ne skoci na Dunju, odmah sam je pokupila i unela u nas deo kuce. Mm je ladno postavio zamku sa teglicom i orasima i mish se ladno uhvatio tj teglica je pala na njega kad je krenuo da gricka orah i mm ga lepo izbacio. Ne bojim se ja misheva ali su mi stvarno grozni ti glodari odmah pomislim na neku zarazu.

Inace mm je juce pregazio slucajno nasu macuuser posted image , videla sam da je i njemu bas bilo tesko, bila je ziva ali je jedva mrdala onda se on oko nje bakcao pokusavao da je hrani, mazi i sta ti ja znam pa smo cak zbog mace malo kasnije kupali i dunju. A D bas jako voli macu i uvek gleda gde je. Maca je bas bila poslusna oboje smo se jako skenjali. Danas kad D i ja izadjemo napolje sigurno ce je traziti, bas mi je i to tuzno kako ja sad njoj da kazem da nema vise maceuser posted image .

I tsko eto nadam se da ce danas doci moj tata pa da beka i ja vidimo zivu dusu danas.